Volvo CE upgradează excavatoarele EC250E și EC300E

MEq
By MEq februarie 17, 2021 18:17

Volvo CE upgradează excavatoarele EC250E și EC300E

Eficiența consumului de combustibil cu 10% mai mare, performanța îmbunătățită, controlul și întreținerea ușoare fac din excavatoarele EC250E și EC300E de la Volvo Construction Equipment utilaje de ultimă generație.

Noile excavatoare EC250E și EC300E sunt utilaje cu mase operaționale între 26-31,5 t și respectiv 30,2-36,8 t. Acestea încorporează cea mai recentă tehnologie, noi funcții dovedite și pot veni echipate cu unelte de lucru special concepute pentru a eficientiza lucrările clienților. Cu un design robust, aceste excavatoare sunt membri siguri, confortabili și fiabili ai flotei Volvo.

Utilajele updatate oferă îmbunătățiri de până la 10% în ceea ce privește consumul de combustibil, grație unei combinații de caracteristici care include un sistem electro-hidraulic mai inteligent, obisnuitul mod ECO (împreuna cu moduri de lucru selectabile) și noul motor Volvo D8M. Acest motor modernizat reduce plaja de turații (rpm) de la 1.800 la 1.600, oferind în același timp o creștere de 5% a puterii.

De asemenea, EC300E are o contragreutate mai mare cu 700 kg, oferind o stabilitate mai mare și o creștere cu 5% a capacității de ridicare. În plus, ambele utilaje au beneficiat de performanțe îmbunătățite datorită noilor funcții prioritare, care cresc capacitatea de control, permițând operatorilor să prioritizeze o funcție în dauna alteia (precum braț/pivotare și braț/deplasare). Controlul vitezei de coborâre a brațului este, de asemenea, reglabil, ceea ce îl face ideal pentru sarcini de precizie, în timp ce viteza de ridicare a fost crescută.

Operatorii vor beneficia de timpii de răspuns îmbunătățiți datorită joystick-ului electric de control și pedalelor de deplasare complet electrice, asistate în sarcina lor de aplicațiile opționale Dig Assist, ce pot fi controlate de pe tableta de 10 inch din cabină, Volvo Co-Pilot. Acestea includ pachete de software 2D, In-Field Design, 3D și On-Board Weighing (cântărire la bord).

Volvo Active Control mărește, de asemenea, precizia de săpare, permițând finalizarea mai rapida a lucrărilor cu până la 45% datorită mișcărilor automate ale brațului și cupei. În plus, operatorii pot seta cu ușurință un perimetru de rotire, o limită de înălțime și o limită de adâncime pentru a evita contactul cu obstacolele laterale și aeriene (cum ar fi liniile electrice) și pericolele subterane (cum ar fi conductele și cablurile).

Siguranța a fost întotdeauna prioritară. Caracteristicile renumite (punctele de acces ușor, plăcile de acces antiderapante și balustradele foarte vizibile, precum și cabina spațioasă, ergonomică și izolata) asigură cel mai înalt nivel de confort și siguranță pentru operator. Pentru a accesa structura superioară, operatorii pot folosi calea de acces de pe partea dreaptă ce asigură mereu trei puncte de contact. Mai mult, camerele din spate și laterale, împreună cu opțiunea Volvo Smart View de 360 de grade, asigură o rotație mai sigură a utilajului, mai ales în spații restrânse.

În ceea ce privește confortul operatorului, Volvo a abordat acest domeniu cu noua tehnologie de reducere a vibrațiilor la nivelul brațului, care reduce șocurile utilajului, iar Comfort Drive Control ajută la reducerea oboselii, permițând operatorilor să vireze utilajul folosind rolele joystick-ului în locul pedalelor.

Unelte de lucru
Uneltele de lucru Volvo de calitate îi ajută pe proprietari să profite la maximum de utilajul lor. Fiecare lucrare este diferită, dar cu atașamente special concepute – inclusiv cupe, ciocane hidraulice și multe altele – operatorii au soluția perfectă la îndemână. Cu noua cuplă rapidă Steelwrist Auto Connect, operatorii pot conecta cu ușurință uneltele de lucru hidraulice direct din cabină.

Datorită compatibilității cu producătorii de rotoare basculante Steelwrist, Engcon, Rototilt, SMP și OilQuick, operatorii pot crește productivitatea și pot săpa în orice unghi. Sistemul de pregătire pentru rotor basculant, montat din fabrică, oferă operatorilor puterea de a controla atât excavatorul, cât și rotorul basculant (tiltrotator-ul) folosind joystick-urile originale, pe baza informațiilor de pe display-ul principal. Performanța pe termen lung a tuturor acestor atasamente este asigurată, datorită îmbunătățirii cu 10% a capacității de răcire a uneltelor de lucru hidraulice.

Noul motor Volvo D8M are la bază generații întregi de tehnologii Volvo dovedite în termeni de fiabilitate. Cerințele de service au fost reduse odată cu realizarea automată a regenerării , iar sistemul hidraulic actualizat facilitează funcționarea. Noul sistem hidraulic are mai puține furtunuri, ceea ce reduce nevoia de elemente de cuplare și crește fiabilitatea. Costurile de timp și de întreținere sunt reduse, datorită faptului că intervalele de schimb ale uleiului de motor și ale filtrului sunt dublate la 1.000 de ore. Iar când e nevoie de completare cu uree, noua protecție împotriva stropirii face umplerea mai rapidă și mai ușoară, reducând riscul de vărsare și coroziune ulterioară.

Cu o eficiență mai bună a consumului de combustibil, durate de ciclu mai rapide și un set complet de funcții ce îmbunătățesc controlul și performanța operatorului, noile excavatoare Volvo EC300E și EC250E contribuie la reducerea costurilor de operare.

MEq
By MEq februarie 17, 2021 18:17

Advertising

SEARCH SOMETHING

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

OPINION