Viitorul este electric pentru Liebherr Mining

MEq
By MEq mai 24, 2019 14:28

Viitorul este electric pentru Liebherr Mining

Cu o expertiză solidă în domeniul utilajelor acționate electric, Liebherr a prezentat la Bauma 2019 un tandem de utilaje gata să satisfacă cerințele exploatărilor miniere viitoare: R 9200 E și T 236. Când lucrează împreună, excavatorul R 9200 E și camionul rigid T 236 au o amprentă de mediu redusă în orice exploatare minieră. Excavatorul R 9200 E, într-o configurație cu cupă dreaptă, poate umple cu ușurință un camion T 236 din cinci treceri, cele două formând o pereche perfectă.

R 9200 E – excavator de 210 tone, 100% electric
R 9200 E a fost conceput pentru a îndeplini cerințele industriei miniere. Cu o putere nominală de 850 kW (1.139 hp), excavatorul electric de 210 tone R 9200 E echilibrează performanța cu grija pentru mediu. Nu expune oamenii și mediul la emisii de dioxid de carbon și zgomot, are un ciclu mai lung de viață al motorului și costuri de întreținere cu până la 25% mai mici, comparativ cu un excavator diesel. Pentru a reduce impulsul de pornire, toate excavatoarele electrice Liebherr Mining sunt echipate cu autotransformator de pornire, evitând astfel disjuncțiile din rețeaua electrică minieră la pornirea utilajului.

Întrucât clienții din sectorul minier de peste tot lucrează în cele mai solicitante condiții, transmisia electrică are avantaje și pentru ei. Un excavator electric întâmpină mai puține pierderi de putere decât unul diesel la altitudini mari și este mult mai ușor de pornit în condiții de climă rece.
Liebherr oferă o opțiune de tambur pentru cablu pe toate excavatoarele sale cu transmisie electrică. Acest concept oferă utilajului o mai bună mobilitate și nu necesită forță umană (pentru deplasarea cablului). Tamburul de cablu este complet autonom și are o capacitate între 245 și 300 m, în funcție de tipul de excavator. Cu toate aceste avantaje, nu e de mirare că unele excavatoare electrice, în configurație cu lingură dreaptă și întoarsă, au atins deja 70.000 de ore de funcționare fără nicio intervenție majoră pentru întreținerea motorului electric.

T 236 – un camion minier diesel-electric de 100 t
T 236 are capacitatea de a se deplasa în pante cu o înclinație mai mare, comparativ cu camioanele obișnuite. Acest lucru le permite minelor să poată planifica rampe mai abrupte, oferind o mai bună adaptare la conditiile geologie. În timpul operării lui T 236, nu vor exista deformări/deteriorări ale drumului sau pierderi ale materialului transportat, cauzate de schimbările treptelor de viteză.

Profitând de experiența dovedită în tehnologiile Off-Highway-Truck, modelul T 236 beneficiază de inovațiile sistemelor electrice de transmisie ale Liebherr prin introducerea sistemului de transmisie integrată pe verticală Litronic Plus Generation 2. T 236 își îndeplinește sarcina cu putere continuă pentru a maximiza viteza de deplasare în pantă.

Încă de la prezentarea în premieră a conceptului, la MINExpo 2016, în Las Vegas, T 236 își încheiase cu succes faza de testare, iar în prezent lucrează la minele de fier Erzberg din Austria; o altă unitate și-a început activitatea în Africa de Sud. Acest utilaj inovator oferă industriei un nou punct de referință în clasa de 100 tone Off-Highway-Trucks – concentrându-se pe productivitate, fiabilitate și eficiență, pentru a furniza cel mai mic cost per tonă. Toate componentele camionului sunt proiectate și construite pentru a lucra și a rezista în cele mai extreme condiții miniere.

Utilaje miniere Liebherr eficiente și cu niveluri ridiate de disponibilitate
De când a intrat în industria minieră, Liebherr a stabilit standarde înalte în exploatările de suprafață. Prin tehnologii avansate, componente cu durată lungă de viață și servicii complete pentru clienți, camioanele miniere Liebherr, excavatoarele și buldozerele pe șenile asigură cele mai înalte niveluri de disponibilitate și eficiență a costurilor – chiar și în cele mai dificile condiții.

Utilajele miniere Liebherr sunt disponibile cu o gamă largă de opțiuni, care le permit să se adapteze în majoritatea aplicațiilor din lume; de la regiunea Kuzbass din Rusia până la cei mai înalți munți din Argentina. În plus, Grupul Liebherr are o experiență de peste 30 de ani în dezvoltarea utilajelor cu transmisie electrică pentru lucrări terasiere, de manipulare a materialelor și exploatări miniere. Astăzi, Liebherr Mining este producătorul care oferă cea mai extinsă gamă de excavatoare electrice de pe piață. Având capacități între 130 și 800 tone, modelele R 9150 B, R 9200, R 9250, R 9350, R 9400 și R 9800 sunt disponibile și ca versiuni electrice.

Transmisia electrică nu se aplică numai gamei de excavatoare hidraulice Liebherr, ci și autobasculantelor off-highway. De fapt, Liebherr a fost primul producător care a dezvoltat un camion minier diesel-electric de 100 de tone cu un sistem de frânare cu discuri imersate în ulei în toți cei patru butuci ai roților și cu tehnologia Active Front End. Camionul lucrează în prezent în Austria și Africa de Sud, reducând costurile per tonă în aceste operațiuni miniere.

Mai mult, Liebherr oferă o soluție Trolley Assist pentru gama sa OHT (Off-Highway-Truck). Folosind pantografe pentru a conecta sistemul de transmisie al camionului la liniile electrice aeriene pe segmentele de transport în urcare, sistemul Liebherr Trolley Assist îmbunătățește eficiența și productivitatea. Atunci când mașina este conectată la liniile electrice aeriene în modul „trolley”, capacitatea maximă a motoarelor electrice ale roților e tradusă în viteză la deplasarea în urcare, în timp ce motorul diesel rămâne la relanti, reducând emisiile și consumul de combustibil.

MEq
By MEq mai 24, 2019 14:28

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION