Vermeer introduce pe piața europeană tocătorul BC200

MEq
By MEq august 18, 2020 20:58

Vermeer introduce pe piața europeană tocătorul BC200

Cu noul tocător BC200, Vermeer oferă performanță, calitate și siguranță, toate într-un pachet care va permite operatorilor să atingă noi niveluri de productivitate și flexibilitate în îngrijirea arborilor.

Tocătorul BC200, care va fi disponibil începând din septembrie 2020, respectă standardele europene de emisii Stage V pentru utilaje mobile non-rutiere și cerințele de securitate EN 13525: 2020 specifice utilajelor forestiere, oferind totodată noi funcții ce ușurează pornirea și operarea eficientă la locul de muncă. Noul motor pe benzină răcit cu apă asigură o eficiență maximă de consum, elimină necesitatea utilizării aditivilor de combustibil diesel și contribuie la prevenirea problemelor ridicate de evoluția rapidă a standardelor privind emisiile în Europa, mai exact interzicerea la scară tot mai extinsă a motoarelor diesel în zonele urbane.

Premieră europeană
Combinația dintre designul său și noile funcții face ca tocătorul de crengi BC200 – proiectat și fabricat în Europa și având la bază designul modelului anterior BC190XL – să fie un utilaj care să oferei productivitate și eficiență profesioniștilor din domeniu, în întreaga Europă.

„Acesta este primul tocător de cerngi pe care l-am dezvoltat în Europa, special pentru piața europeană. La modelul BC200 am trecut pe un motor pe benzină pentru a respecta reglementările Stage V, iar utilajul oferă un nou sistem de alimentare care respectă normele de siguranță EN 13525, adoptate pe tot continentul”, a spus Benny Melse, director de produs, Vermeer EMEA.

Performanțe
Cu un motor de 42,5 kW (57 hp), tocătorul de biomasă BC200 dispune de un sistem de control al motorului Eco-ldle ce crește eficiența consumului de combustibil și minimizează zgomotul de operare. Pornirea se face la simpla răsucire a cheii, în doi pași, mai rapid decât la modelele anterioare (ce necesitau un ambreiaj pentru pornire). BC200 dispune, de asemenea, de un șasiu remorcabil heavy-duty și de comenzi de alimentare ce ușurează operare și permit alimentarea eficientă a utilajului. Gura largă de alimentare, capacitatea mare de tracțiune și sistemul SmartFeed (ce monitorizează turația motorului și poate opri sau invera sensul rolelor de alimentare, la nevoie) fac ca utilajul să fie o completare binevenită atât în gama Vermeer, cât și în lucrările de îngrijire a arborilor în toată Europa.

„BC200 este echipat cu un motor pe benzină Kubota, care nu necesită procese complexe de post-tratare precum motoarele diesel (conforme cu standardul Stage V), pentru o ușurință de întreținere și operare. Are cel mai bun consum de combustibil pentru o utilaj de această dimensiune, care îi permite să lucreze toată ziua. În cadrul standardului Stage V, motoarele diesel devin tot mai scumpe și mai complexe. Însă motorul pe benzină al lui BC200 va oferi operatorilor simplitate și eficiență”, a adăugat Melse.

Îmbunătățiri de întreținere
Exteriorul lui BC200 oferă eficiență la locul de muncă prin simplificarea service-ului și a întreținerii de rutină. Spre deosebire de modelul anterior, cu numeroase uși pentru acces la punctele de întreținere și panouri exterioare, BC200 are o capotă de motor basculabilă ce asigură acces complet și ușurează întreținerea. Sistemul de cric pe rola de alimentare superioară îi permite operatorului accesul la gura de alimentare a sistemului de cuțite, putând degaja eventualele blocaje. Rezistența exterioară este susținută de o vopsea tratată, aplicată în patru straturi.

„Atunci când operatorul lucrează și trebuie să realizeze ungerea utilajului sau să înlocuiască un cuțit, acesta ar trebui să fie un proces rapid. Ne dorim ca toți clienții noștri să poată lucra mai rapid”, a mai spus Melse.

MEq
By MEq august 18, 2020 20:58

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION