Vehiculul autonom de transport Volvo TA15, premiat cu Red Dot 2020

MEq
By MEq iunie 24, 2020 15:16

Vehiculul autonom de transport Volvo TA15, premiat cu Red Dot 2020

TA15 – parte a soluției de transport autonom TARA de la Volvo Autonomous Solutions – a câștigat râvnitul premiu Red Dot 2020 pentru designul său, acesta reprezentând cea mai recunoscută marcă de calitate la nivel mondial pentru design industrial.

Cea mai mare și mai distinsă competiție de design din lume i-a adus revoluționarului vehicul electric autonom de transport TA15 de la Volvo Autonom Solutions premiul Red Dot Product Design 2020. Vehiculul de transport alimentat de baterii este un nou concept de utilaj, ce diferă de versiunile tradiționale de transport off-road, și reprezintă unul dintre elementele soluției de transport TARA de la Volvo Autonomous Solutions.

Transmisia electrică are la bază tehnologia oferită de Volvo Group. Totodată, sistemul automatizat folosesște tehnologii GPS, Lidar, Radar și senzori multipli. Fiind un vehicul autonom, TA15 nu are nevoie de cabină – ceea ce a condus la obținerea unui profil de utilaj complet nou.

Cu o capacitate de transport de 15 tone, TA15 face parte din conceptul mai larg de soluții de transport autonom TARA, așa încât o serie de astfel de vehicule pot fi conectate pentru a alcătui un „tren” de utilaje, pentru o eficiență maximă de încărcare și transport. TA15 va fi un element-cheie al soluției de transport electric și autonom TARA.

Vehiculul electric autonom de transport a fost și va continua să fie dezvoltat de Volvo Construction Equipment (Volvo CE) pe baza fostului concept HX02, iar acum este oferit spre comercializare către Volvo Autonomous Solutions, o nouă divizie de business a Grupului Volvo. Operațional începând cu 1 ianuarie 2020, obiectivul Volvo Autonomous Solutions este acela de a „accelera dezvoltarea și comercializarea de soluții de transport autonom, ca o completare a produselor și serviciilor actuale ale Grupului Volvo”. O altă noutate este că Volvo CE a câștigat, de asemenea, un premiu Red Dot pentru un utilaj care, din cauza pandemiei de Coronavirus, va fi introdus pe piață către finele acestui an.

„Este extraordinar că două produse Volvo au fost premiate cu această marcă de excelență în design, recunoscută la nivel internațional”, a spus Melker Jernberg, președinte Volvo CE. „Pe deasupra, este extraordinar faptul că este rezultatul unei colaborări interne foarte bune cu Volvo Autonomous Solutions. Noul leadership este parteneriatul.”

MEq
By MEq iunie 24, 2020 15:16

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION