Un harvester puternic ce duce productivitatea la alt nivel: Logset 8H GTE Hybrid

MEq
By MEq august 3, 2019 00:45

Un harvester puternic ce duce productivitatea la alt nivel: Logset 8H GTE Hybrid

Logset 8H GTE Hybrid este un harvester cu 8 roți, puternic, de dimensiuni medii, ce nu cedează sub presiunea dificultății aplicațiilor forestiere. Motorul diesel al utilajului funcționează la o turație constantă, în timp ce sistemul hibrid furnizează o putere suplimentară de până la 104 kW (142 hp), necesară într-un ciclu tipic de tăiere și procesare a buștenilor. Acest lucru îi permite harvesterului hibrid să efectueze cu ușurință mai multe sarcini în același timp, menținând constantă sarcina motorului.

Dimensiunile mașinii sunt aceleași cu ale modelului obșnuit 8H GTE. Însă de ce a ales producătorul finlandez să mizeze pe tehnolgia hibridă?
Pentru putere și economie
Cu sistemul hibrid ca parte integrată a motorului diesel al mașinii, harvesterul Logset Hybrid oferă o creștere a puterii cu 45% și a cuplului cu 39%. Sistemul hibrid permite creșterea puterea întregii mașini fără însă a crește dimensiunile motorului diesel.

Toate vârfurile de sarcină din ciclul de lucru al harvesterului sunt compensate de motorul electric. Astfel, motorul electric oferă un impuls de putere mașinii, atunci când volumul de muncă o cere. Când motorul diesel funcționează la o turație constantă, harvesterul economisește combustibil. Economia de combustibil poate fi de până la 25%, ceea ce înseamnă costuri de funcționare mai mici comparativ cu tehnologia tradițională. Harvesterul hibrid menține turația de lucru normală chiar și când manipulează arbori/trunchiuri mari, ceea ce îi crește productivitatea.

Este mai puțin poluant
Logset a ales să evidențieze o nevoie urgentă de reducere a amprentei de mediu a harvesterelor. Fiind singurul producător de harvestere hibride, Logset se situează pe o poziție de pionierat în domeniul exploatării forestiere, oferind un alternativă sustenabilă de recoltare a masei lemnoase fără a compromite productivitatea. Tehnologia hibridă de pe aceste harvestere Logset reduce semnificativ consumul de combustibil și emisiile per metrul cub recoltat, avantaje de care beneficiază atât proprietarul mașinii, cât și mediul.

Iată 8 caracteristici-cheie ce fac din harvesterul hibrid Logset un utilaj ce iese din rând:
Sistemul hibrid – motorul electric oferă o putere impresionantă și un plus de cuplu motorului diesel AGCO Power 74 LFTN. Reacția promptă a motorului electric la schimbarea sarcinii îmbunătățește performanța mașinii. Sistemul hibrid oferă putere instantanee și economie de combustibil.
Cabina – asigură operatorului o vizibilitate excelentă. Grilajul sistemului de lumini de lucru modernizat protejează mai bine lămpile și acoperișul cabinei. Noul design al mașinii reduce înălțimea de transport și oferă cabinei un profil rotund, estetic. De asemenea, nivelul redus de zgomot la interior este un factor-cheie pentru confortul operatorului.

Sistemul de control TOC-MD 2 – este propriu sistem dezvoltat de către Logset. Total Operation and Control Measuring Device 2 (TOC-MD 2) pentru capul de recoltare maximizează producția și este ușor de utilizat, datorită interfeței intuitive de navigare. Tehnologia este testată și dovedită de-a lungul timpului. Funcțiile precum optimizarea adaptivă de alimentare a capului procesor fac munca mai ușoară pentru operator și utilajul mai productiv.
Macaraua – puternica macara paralelă Mesera 240H are o geometrie optimă. Stabilitatea unică a utilajului permite utilizarea puterii brațului de macara pe o deschidere de până la 11 m. Macaraua poate fi manevrată rapid și precis.

Motorul diesel – este unul puternic AGCO Power cu tehnologie SCR ce dezvoltă un cuplu ridicat la turații reduse, asigurând unul dintre cele mai reduse consumuri de combustibil de pe această piață.
Transmisia – este controlată și optimizată de sistemul de control TOC 2. Combinația dintre bogiurile fiabile NAF (față/spate) și puternicul sistem de blocare a șasiului, care utilizează cilindri hidraulici mari, asigură o stabilitate perfectă a harvesterului. Ca echipare opțională sunt disponibile boghiuri frontale echilibrate hidraulic sau boghiuri echilibrate mecanic.

Sistemul hidraulic – Logset 8H GTE Hybrid poate oferi un debit de până la 585 l/min la 1 500 rpm. Acesta este debitul optim al mașinii pentru o productivitate ridicată și o economie mai bună de combustibil.
Capul de recoltare – Cele mai potrivite modele de dimensiuni pentru harvesterul Logset 8H GTE Hybrid sunt capurile TH55, TH65 și TH75. Prin alegerea unui cap de recoltare Logset TH, utilajul are o productivitate crescută, datorită sinergiei dintre componentele și echipamentele proiectate și fabricate de constructorul finlandez.

Specificații tehnice:
Masa mașinii: 23000 kg
Motor termic: AGCO Power 74 LFTN, Stage V/Tier 4F
Putere: 214 kW (291 hp) @ 1850 rpm
Rezervor combustibil: 400 l
Rezervor DEF: 40 l
Putere motor electric: 104 kW (142 hp) @ 2000 rpm
Transmisie: hidrodinamică; 2 trepte
Macara: Mesera 240H; capacitate de ridicare de 240 kNm

MEq
By MEq august 3, 2019 00:45

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION