TX (Thinning Experts) – un nou concept Komatsu Forest pentru aplicații forestiere de rărituri

MEq
By MEq octombrie 13, 2020 20:57

TX (Thinning Experts) – un nou concept Komatsu Forest pentru aplicații forestiere de rărituri

Komatsu Forest introduce un nou concept pentru rărituri: Thinning Experts (TX). Acesta include forwarderele Komatsu 835TX și noul Komatsu 825TX. Noile utilaje TX au câteva caracteristici noi care le permit să navigheze cu ușurință în parchete dense, menținând totodată o productivitate ridicată, ceea ce le face deosebit de potrivite pentru rărituri. Caracteristicile deosebite includ un nou cadru și o zonă de încărcare optimizată.

Un anunț mult așteptat este introducerea noului Komatsu 825TX, un forwarder agil de 9 tone cu caracteristici bune de deplasare, targetat pe segmentul de piață al utilajelor de mici dimensiuni. De asemenea, este un model ce acoperă nișa ocupată de fostul bestseller al Komatsu Forest, și anume Komatsu 830.

Inițial cel mai mic forwarder Komatsu (11 tone), modelul Komatsu 835 revine acum cu specificații îmbunătățite, care îl fac un utilaj pentru rărituri și mai specializat. 835TX este descris ca un transportor agil cu o gardă la sol ridicată și caracteristici bune de deplasare. Intenția celor de la Komatsu Forest era să prezinte noul utilaj în cadrul târgului FinnMetko, în septembrie, însă circumstanțele create de pandemia actuală le-au schimbat planurile.

”Odată cu Thinning Xperts, introducem un nou cadru, care reduce la jumătate distanța dintre roțile din față și cele din spate – la mai puțin de 200 mm. Un astfel de utilaj este mai agil și are un impact mai mic, ceea ce reduce riscul de deteriorare a arborilor în picioare”, explică Daniel Grabbe, Product Manager la Komatsu Forest.

Lungimea componentelor cadrului a fost optimizată, pentru ca roțile spate să urmeze trasa roților față – însă fără a afecta lungimea totală a șasiului sau lungimea zonei de încărcare. Cupla de direcție a fost, de asemenea, mutată mai în spate, tot din aceleași considerente (roțile spate să urmeze mai bine roțile din față).

Zona de încărcare a utilajelor TX a fost optimizată pentru rărituri, având acum o poartă specială (Thinning Gate) și spații de încărcare speciale (Thinning Bunks). Atât poarta, cât și spațiile de încărcare sunt înclinate cu 5 grade spre interior pentru a fi cât mai agile posibil în spații înguste. Acest lucru reduce riscul de a lovi arborii în picioare atunci când utilajul balansează dintr-o parte în alta în teren accidentat. Ca și în cazul altor transportoare Komatsu, zona de încărcare este flexibilă, cu multe opțiuni la alegere.

Atât 825TX, cât și 835TX au un nou design, mai modern, un motor de generație nouă și un nou sistem de control. Vizibilitatea este optimă în toate direcțiile – peste capotă și în jos, către roți, precum și peste zona de încărcare și spre vârfurile copacilor. Vizibilitatea bună împreună cu puternica macara de pe utilajele TX, cu deschidere mare și design minimalist, îi permit operatorului să fie încrezător că nu va deteriora arboretele în timpul lucrărilor de rărituri.

MEq
By MEq octombrie 13, 2020 20:57

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION