Transmisie electrică sau complet automată, de înaltă performanță, pe noile buldozere Cat D6 / D6 XE

MEq
By MEq august 2, 2019 17:47

Transmisie electrică sau complet automată, de înaltă performanță, pe noile buldozere Cat D6 / D6 XE

Buldozerul Cat D6 aduce noi niveluri de eficiență și performanță, oferind posibilitatea alegerii între o transmisie electrică sau una complet automată. Lama VPAT reproiectată oferă cea mai bună nivelare din această clasă, iar funcțiile tehnologice actualizate îi ajută pe operatori să fie mai productivi de la prima trecere până la nivelarea finală. Astfel, rentabilitatea este îmbunătățită datorită unei eficiențe a consumului de combustibil cu până la 35% și costurilor reduse de service și întreținere. Noua cabină impune standardul de confort, iar o serie de opțiuni de configurare ajută clienții să optimizeze performanțele utilajului în funcție de nevoile de șantier. Cu o putere de 161 kW și o masă operațională între 21749 – 24097 kg, noul D6 înlocuiește versatilul model D6T.

Două tipuri de transmisii avansate
Acest buldozer de nouă generație oferă posibilitatea alegerii tipului de transmisie: fie D6 XE cu transmisie electrică, fie D6 cu transmisie complet automată cu 4 trepte. Modelul D6 XE este primul buldozer cu transmisie electrică la nivel mondial, ce oferă o eficiență a consumului de combustibil de până la 35% și o agilitate sporită, comparativ cu modelul anterior D6T cu 3 trepte. Puterea constantă la sol, capacitatea continuă de împingere și manevrabilitatea crescută înseamnă timpi de ciclu mai rapizi, făcând transmisia electrică o alegere de top pentru a atinge cel mai înalt nivel de productivitate și eficiență a consumului.

D6 XE dispune de un sistem de transmisie electrică de nouă generație, care oferă performanțe ridicate și o durabilitate suplimentară. Diagnosticarea simplificată și avantajele utilizării unui buldozer avansat reduc costurile de întreținere și service.

D6 beneficiază de o transmisie complet automată cu 4 trepte care asigură o productivitate crescută și o îmbunătățire cu până la 20% a consumului de combustibil față de modelul anterior (D6T) cu 3 trepte. D6 cu transmisie complet automată reduce pierderile de moment ale unui buldozer obișnuit la schimbarea treptelor de viteză; astfel, pe întregul interval de împingere sunt menținute un impuls și o putere de tracțiune mai mari. Inginerii Caterpillar au conceput o transmisie automată Powershift care să lucreze pe toată gama de operare, astfel încât puterea de tracțiune și consumul de combustibil sunt optimizate. Adăugarea unui angrenaj suplimentar între prima și cea de-a doua treaptă asigură o schimbare mai lină a vitezelor.

Ambele grupuri motopropulsoare oferă o ușurință de operare fără precedent. Operatorul doar setează viteza la sol, iar buldozerul o optimizează continuu pentru o putere și o eficiență maxime în funcție de sarcină. La transmisia electrică, nu există schimbarea treptelor de viteză. De cealaltă parte, la transmisia complet automată cu 4 trepte optimizează operatorul nu trebuie să se preocupe de schimbarea vitezelor.

Nivelare mai bună și mai rapidă
Finalizarea lucrărilor se face mai rapid, nivelând la viteze mai mari cu noua lamă special concepută VPAT(Variable Power Angle Tilt). Structura nou proiectată este mai puternică, dar mai ușoară, astfel încât echilibrul mașinii este optimizat pentru nivelare, fără a necesita o contragreutate sau adăugarea de echipamente în partea din spate. Un design LGP VPAT cu ecartament lat, cu patină centrală de 915 mm, așază mai bine șenila pe sol pentru a atinge o presiune la sol de 0,73 kPa (5 psi). Lama VPAT mai lată și plaja sa de mișcare extinsă îmbunătățesc performanța. Opțional, noul tren de rulare pentru nivelare fină este dotat jos cu 10 role de susținere a șenilei, pentru o nivelare ușoară la viteze mai mari, chiar și pe suprafețe dificile precum nisip și pietriș.

Soluții tehnologice, la alegere
Productivitatea generală a șantierului poate fi crescută cu până la 50% folosind gama de tehnologii Cat Connect GRADE. Aceste tehnologii variază de la Slope Indicate până la GPS complet integrat din fabrică, toate susținute prin rețeaua de dealeri Caterpillar și Cat.

Ofertele tehnologice de pe modelele D6 / D6 XE se bazează pe o versiune actualizată Cat GRADE, cu sistem 3D, integrată din fabrică. Noul display tactil de 25,4 cm oferă o interfață de operare mai intuitivă, care funcționează ca un smartphone, ușurând învățarea rapid. Sistemul folosește unități de măsurare inerțială (IMU) avansate ce asigură o viteză și o precizie mai mare, fără a mai necesita cilindri cu senzor de detectare a poziției. Antenele mai mici sunt integrate în plafonul cabinei pentru o protecție și mai bună. Funcția AutoCarry este inclusă cu Grade cu 3D și automatizează ridicarea lamei pentru a menține sarcina dorită în lamă, îmbunătățind consistența încărcăturii și reducând patinarea șenilei.

Opțiunile suplimentare ale tehnologiei GRADE includ:
• Cat Slope Indicate – este standard și indică pe monitorul principal panta transversală și orientarea înainte/înapoi a mașinii pentru o referință rapidă și ușoară.
• Cat GRADE cu Slope Assist – oferă asistență de bază pentru poziționarea lamei, fără a necesita un hardware suplimentar sau semnal GPS.
• Attachment Ready Option (ARO) instalată din fabrică – oferă locații optime de montare, suporți și componente hardware și simplifică instalarea ulterioară a unui sistem de control aftermarket. Noile buldozere D6 / D6 XE facilitează instalarea oricărei mărci de sistem de control al pantei, având locașuri specifice de montare pentru componentele ”grade control”. Poziția display-ului principal și a afișajului de control al pantei pot fi inversate, la alegerea operatorului.

Tehnologia sistemului telematic Cat LINK elimină complexitatea gestionării șantierului prin colectarea de date generate de utilaje, materiale și oameni, oferindu-le în formate personalizabile.
• Product Link – colectează în mod automat și precis datele mașinilor (indiferent de tip și marcă), putând fi vizualizate online prin aplicații web și mobile.
• VisionLink – interfața pentru accesarea informațiilor, oricând și oriunde. Dealerii Cat îi pot ajuta pe clienți prin configurarea unui abonament personalizat, disponibil cu raportare pe celular sau prin satelit (sau ambele).

Durabilitate și costuri reduse de service și întreținere
Noile D6 / D6 XE sunt concepute special pentru a reduce costurile de service și întreținere cu până la 12%, folosind componente actualizate, intervale de service mai lungi și mai puține task-uri de mentenanță programate. Accesul ușor la punctele de service grupate și la componentele ce presupun întreținere regulată, precum și noua scară din partea din spate a mașinii, ajută la reducerea timpului pentru întreținerea și inspecția de rutină.

Modernizările trenului de rulare au scopul de a economisi bani și a-i prelungi durata de viață. Noul tren de rulare Heavy Duty Extended Life este prevăzut cu bolțuri Positive Pin Retention și îmbunătățiri ale articulației pentru o durată de viață a garniturii cu până la 20% mai mare în condiții de impact ridicat. Structurile obișnuite ale trenurilor de rulare Heavy Duty și SystemOne permit schimbări de la unul la celălalt.
Noul motor diesel Cat C9.3B are un circuit de alimentare reproiectat care asigură o durabilitate mai mare. Eliminarea sistemului de reducere a oxizilor de azot (NOx), precum și modul de coomandă electronică (ECM) simplificat pentru un singur motor ajută la creșterea fiabilității.

Un nou standard de confort interior
Cabina complet reproiectată ridică standardul în ceea ce privește confortul. Noul ecran tactil de 25.4 cm oferă o interfață ușor de utilizat. Scaunul cu suspensie pneumatică standard este mai lat, are spătar reglabil, iar cotiera se ajustează independent de scaun. Sunt disponibile și opțiuni de scaun din piele cu încălzire/răcire și cu numeroase setări ale scaunului (personalizarea lungimii pernei, poziția tetierei, suport lombar și înclinarea scaunului). În plus, au fost adăugate mai multe spații de depozitare în toată cabina.

Noile buldoexcavatoare sunt ușor de operat – cu ajutorul transmisiei electrice sau complet automate, operatorul trebuie doar să seteze viteza la sol și să înceapă. Utilajul optimizează performanța și eficiența. Virarea rapidă, în special pe D6 XE, înseamnă timpi de ciclu mai rapizi și o capacitate mai bună de a lucra în spații mai mici.
Încălzirea/răcirea cabinei, cu controlul automat al temperaturii și ventilatorului, fac mai eficientă circulația aerului înăuntru. Direcționarea mai puțină a aerului către geamuri reduce aburirea/înghețul acestora. Structura ROPS integrată și suprafața totală vitrată cu 15% mai mare ajută la creșterea vizibilității.

Gata de treabă
Buldozerele D6 / D6 XE sunt disponibile în configurații cu lamă VPAT sau semi-U (SU), cu tren de rulare standard sau LGP (Low Ground Pressure). Diferitele tipuri de lame, de lățimi ale patinei de șenilă și de atașamente spate permit utilajului să fie optimizat pentru lucrări primare. O opțiune de lamă VPAT pliabilă, asociată cu șenile de 660 mm, asigură o lățime de transport sub 3 m. De asemenea, sunt disponibile versiuni pentru manipularea deșeurilor (Waste Handling) și aplicații forestiere (Forestry), echipate din fabrică cu protecții speciale, garnituri și alte caracteristici care să asigure o durată lungă de exploatare în aplicații dure.

MEq
By MEq august 2, 2019 17:47

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION