Topcon a anunțat îmbunătățiri ale sistemului său 3D pentru buldozere

MEq
By MEq mai 22, 2019 19:15

Topcon a anunțat îmbunătățiri ale sistemului său 3D pentru buldozere

Topcon Positioning Group a anunțat, în aprilie, lansarea unor actualizări majore ale sistemului său de top 3D de control al mașinii pentru buldozere – 3D-MCMAX. Inovatoarea unitate de măsurare inerțială (IMU) de bază, ce nu necesită instalarea de stâlpi pe lamă, este acum disponibilă pentru mai multe configurații și aplicații diverse.

Sistemul a fost lansat inițial în 2016, oferind suport pentru buldozerele cu lamă orientabilă pe 6 poziții (6-way dozers), iar acum Topcon introduce o altă premieră în industrie, oferind suport pentru clasa de buldozere 4-way. „Este o nouă evoluție ce oferă controlul mașinii 3D, însă care nu era disponibilă anterior pentru această clasă de buldozere. Topcon aduce viteza și eficiența dovedită la peste 12 noi modele de buldozere 4-way (lamă orientabilă pe 4 poziții) de la mai mulți producători”, a afirmat Murray Lodge, senior VP, Construction.

Update-ul include, de asemenea, introducerea unei a treia unități inerțiale IMU opționale, care să permită suport pentru sistemele de control al pasului lamei. Cea de-a treia unitate IMU este disponibilă ca o completare pentru a îmbunătăți performanța în pante abrupte. „Cu cea de-a treia opțiune IMU, operatorii vor beneficia de performanțe sporite atunci când deplasează material în medii în care înclinațiile mari reprezintă o provocare în plus pe șantier”, a spus Lodge.

Noile funcții suplimentare includ și îmbunătățirea managementului uzurii lamei. „Acum, un utilaj calibrat își menține mai bine precizia, cu ajustări graduale, luând în considerare uzura lamei. Îmbunătățirile, inclusiv noua funcție de management a uzurii lamei, impun aceste sisteme pentru buldozere ca standard în industrie în ceea ce privește precizia zilnică și performanța”, a mai spus Lodge.
Sistemele instalate anterior pot fi upgradate cu cea de-a treia opțiune de unitate IMU.

MEq
By MEq mai 22, 2019 19:15

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest