Terex vinde divizia de macarale mobile Demag către Tadano

MEq
By MEq februarie 24, 2019 19:48

Terex vinde divizia de macarale mobile Demag către Tadano

Terex Corporation anunță vânzarea diviziei de macarale mobile Demag către Tadano Ltd., pentru o sumă de aproximativ 215 milioane USD. Divizia Demag Mobile Cranes fabrică și comercializează macarale tot-teren și macaralele mari pe șenile. Tranzacția include unitățile de producție din Zweibrucken, Germania, și mai multe locații de sales & service. Vânzarea este așteptată să fie definitivată la mijlocul lui 2019.

„Business-ul Demag Mobile Cranes face parte din Compania noastră de aproape două decenii și fabrică produse de clasă mondială”, a declarat John L. Garrison, președinte și CEO al Terex. „Membrii echipei Demag Mobile Cranes au avut o contribuție semnificativ la portofoliul Terex și la industria macaralelor. Vânzarea are la bază un puternic motiv industrial, întrucât divizia Demag Mobile Cranes va deveni parte a unei companii de macarale globale cu produse și capabilități complementare. Suntem încântați sa încheiem acest acord cu Tadano, un partener strategic care apreciază marca, tehnologia, rețeaua de distribuție și membrii echipei Demag Mobile Cranes.”

Comentând motivele acordului, Koichi Tadano, președinte și CEO al Tadano, a declarat: „Este o achiziție strategică ce oferă companiei Tadano un potențial considerabil de creștere. Adăugarea prestigioasei mărci Demag de macarale tot-teren și macarale mari pe șenile extinde liniile noastre de produse și de opțiuni pentru clienți. Adăugarea liniilor de produse marca Demag ne va consolida poziția globală în acest segment. Credem că unitățile de productie din Zweibrucken și membrii echipei sale globale, precum și partenerii actuali de distribuție, constituie o valoare adăugată pentru succesul viitor al business-ului nostru.”

John L. Garrison a adăugat: „Pe lângă vânzarea diviziei de macarale mobile Demag, Terex va înceta producția de macarale mobile în America de Nord, fabricate în unitatea noastră din Oklahoma City. Aceste modificări vor simplifica operațiunile noastre din Oklahoma City, unde vom continua să producem telehandlere și unități de reproiectare pentru segmentul nostru de platforme de lucru la înălțime, precum și diverse produse pentru segmentul de procesare a materialelor. (…) Deși renunțăm la produsele fabricate în Oklahoma City, vom continua să vindem piese și să oferim servicii și asistență clienților noștri.”

Terex va continua să fabrice produse Terex Utilities la unitățile sale din Watertown, Dakota de Sud. De asemenea, va continua să producă macarale pentru teren accidentat Terex pentru piața mondială în Crespellano, Italia, macarale turn Terex, în Fontanafredda, Italia, și macarale Terex pick & carry, în Brisbane, Australia. „Acestea sunt divizii puternice care vor continua să fie o parte importantă a Terex. Pe durata tranziției, echipa noastră globală se angajează să ofere servicii excepționale tuturor clienților noștri, inclusiv celor afectați de aceste schimbări”, a remarcat Garrison.


Domeniul de activitate al Grupului Tadano îl constituie echipamentele de ridicare. Demag, marcă Terex, are peste 100 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea de macarale tot-teren și macarale pe șenile de mare capacitate. Prin achiziționarea Demag, Tadano urmărește satisfacerea nevoilor clienților prin adăugarea de macarale pe șenile cu braț cu zăbrele în gama sa de produse, precum și prin îmbunătățirea liniei de macarale tot-teren. Tadano își propune o prezență globală mult mai extinsă, obiectivul fiind de a deveni nr. 1 în lume în industria echipamentelor de ridicare.
Înțelegerea include achiziționarea a 8 filiale Terex, precum și anumite active ce țin de business-ul Demag:
– Terex Cranes Germany GmbH (inclusiv 4 subsidiare): Terex Scandinavia AB, Terex Cranes Spain S.A., Terex Cranes UK Limited și Terex Cranes Real Estate GmbH & Co.KG.
– Terex France SA (companie de sales & service).
– Terex Cranes Real Estate Verwaltungs GmbH (localizată în Germania. Un holding real estate).
– Demag IP Holdings GmbH (localizată în Elvetia. O companie brand holding).
În August 2019, Tadano va celebra 100 de ani de la înființare.

MEq
By MEq februarie 24, 2019 19:48