Terex Ecotec propune un nou tocător de mare capacitate: TDS 825

MEq
By MEq mai 28, 2020 09:23

Terex Ecotec propune un nou tocător de mare capacitate: TDS 825

Ca lider în proiectarea și fabricarea echipamentelor de procesare a masei lemnoase, biomasă și reciclare, Terex Ecotec oferă un portofoliu cuprinzător de echipamente mobile de tocare, sitare, manipulare, separare și transport. Continuând să introducă pe piață noi tehnologii, Terex Ecotec a lansat recent noul utilaj TDS 825, un robust tocător cu doi arbori și turație redusă.

Ideal pentru operații la scară mare, acest utilaj de mare capacitate este potrivit pentru toate tipurile de materiale, inclusiv deșeuri menajere, deșeuri voluminoase, deșeuri comerciale, deșeuri verzi, deșeuri lemnoase, buturugi și rădăcini. Programele de tocare personalizabile permit operatorilor să configureze utilajul în funcție de cerințele lor specifice. Transmisia hidrostatică permite tocarea bidirecțională, în timp ce cutiile de viteze independente ale celor doi arbori permit rularea separată a fiecăruia, crescând calitatea materialului tocat.

Dacă apare un blocaj, arborii pot fi controlați prin intermediul radiotelecomenzii, permițând repoziționarea materialului înainte de a încerca din nou tocarea lui. Tocătorul are doi arbori lungi de 2,5 m, din oțel, cu o configurație cu ciocane sudate care oferă o rată de producție extrem de ridicată și o reducere excelentă. Situată în centrul camerei de tocare, chiar sub cei doi arbori, se află bara de rupere (breaker bar), înlocuibilă, care controlează dimensiunea produsului final (prin reținerea materialului în cameră pentru a ajuta reducerea) și protejează banda de transfer de daunele cauzate de bucățile mari de material. În funcție de nivelul de reducere cerut, sunt disponibile o serie de opțiuni de bare de rupere, acestea fiind ușor înlocuibile datorită accesului la camera de tocare prin intermediul ușilor laterale.

Acționat cu un motor Scania V8 DC16 de 770 hp, utilajul permite operatorilor un nivel ridicat de acces pentru service. Buncărul mare basculabil crește suprafața de alimentare, oferind o rată optimă de alimentare. El poate fi activat fie din panoul de control, fie prin intermediul telecomenzii. Timpii ciclului de basculare pot fi configurați pentru a se potrivi aplicației. Extensiile pliabile hidraulic ale buncărului de alimentare îi cresc capacitatea, împiedicând vărsarea materialului alimentat (în special la materialele voluminoase).

Configurarea rapidă și ușoară de la nivelul solului se face în câteva minute, fără unelte sau nevoia de a lucra la înălțime. Magnetul de deasupra benzii asigură separarea resturilor metalice și este reglabil hidraulic pe înălțime și ca unghi (când nu este utilizat, se ridică în sus și se depărtează de banda transportoare). Toate benzile transportoare au un design modular care permite îndepărtarea independentă a fiecăreia pentru o întreținere ușoară. O bandă de transfer separată, cu specificații ridicate, asigură eliminarea efectivă a materialului de sub camera de tocat. De asemenea, banda principală (de produs) se ridică hidraulic și se pliază în modul de întreținere pentru a permite scoaterea benzii de transfer. TDS 825 are un tren de rulare robust, pe șenile, ceea ce-l face potrivit pentru deplasarea în terenurile dificile.

MEq
By MEq mai 28, 2020 09:23

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION