Stații de concasare și sortare Kleemann: inovații pentru o operare simplă și sigură

MEq
By MEq septembrie 25, 2019 20:25

Stații de concasare și sortare Kleemann: inovații pentru o operare simplă și sigură

Stațiile de concasare moderne au devenit din ce în ce mai complexe pe măsură ce cresc cerințele lor. În același timp, tehnologia trebuie să fie sigură și cât mai simplu de utilizat – și fără perioade îndelungate de instruire și acomodare cu utilajul. Aceasta este provocarea cu care s-a confruntat producătorul german. La Bauma 2019, Kleemann a prezentat soluții inovatoare pentru operarea sigură și simplă a stațiilor de concasare și sortare.

Operare simplă
Sistemul de control este interfața dintre om și mașină. Întreaga linie PRO și concasorul cu impact MR 130 Z EVO2 pot fi operate lejer prin intermediul conceptului intuitiv de control SPECTIVE. Ecranul tactil de 12″ simplifică munca, toate funcțiile fiind vizibile la o simplă privire, iar simbolurile clare indică fiecare funcție. Interfața utilizatorului nu este afectată de praf, este rezistentă la stropi și poate fi citită cu ușurință în condiții de lumină slabă. Navigarea prin meniul simplu garantează că sunt afișate pe fiecare pagină doar informațiile necesare. Acest concept face posibilă utilizarea corespunzătoare a stației de concasare, într-o manieră simplă, dar și folosirea completă a funcțiilor sale.

Nivel redus de zgomot în proximitatea utilajului
Noul pachet de opțiuni pentru reducerea nivelului de zgomot garantează o muncă sigură și confortabilă în apropierea concasorului cu impact. Flapsurile de protecție împotriva zgomotului montate pe lateral la aceeași înălțime cu motorul deviază zgomotul în sus. Acestea se pliază la transportul stației și, prin urmare, nu au niciun impact asupra lățimii de transport. De asemenea, și partea inferioară a unității este izolată la zgomot. Volumul perceput de utilizator este redus cu 6 db. O reducere de 3 db are ca efect jumătățirea zgomotului perceput de urechea umană. Astfel este posibil lucrul la un nivel redus de zgomot într-un perimetru semnificativ mai mic în jurul mașinii.

Accesibilitate și siguranță în timpul lucrărilor de întreținere
Designul inteligent al utilajelor oferă un acces bun din toate părțile. Proiectate în funcție de fluxul de material, toate componentele stației sunt ușor accesibile pentru utilizator. De exemplu, realimentarea concasorului cu con MCO 11 PRO se face de la nivelul solului, iar suprafețele de presortare ale concasoarelor cu impact MR 110 și 130 Z EVO2 pot fi schimbate cu ușurință folosind o platformă suplimentară. Diverse alte lucrări de service pentru utilaj pot fi, de asemenea, finalizate rapid și ușor, datorită accesibilității optime.

Sistemul premiat „Lock & Turn” asigură cel mai înalt nivel de siguranță în timpul lucrărilor de mentenanță (la rotor). Aici se folosesc chei speciale care permit lucrul numai în anumite zone ale concasorului. Acolo, operatorul poate deschide ușile de service sau poate muta și schimba componente. Dacă utilizatorul dorește să lucreze într-o altă zonă, cheile trebuie scoase, ceea ce blochează automat zona în care s-a lucrat anterior. În afara sistemului de chei, un dispozitiv rotativ permite, de asemenea, mișcarea rotorului și blocarea lui manuală în orice poziție din exterior, folosind un angrenaj.

MEq
By MEq septembrie 25, 2019 20:25

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION