Soluțiile CIFA pentru lucrări subterane sunt extinse cu linia de utilaje Dingo

MEq
By MEq decembrie 3, 2019 12:41

Soluțiile CIFA pentru lucrări subterane sunt extinse cu linia de utilaje Dingo

Gama de utilaje pentru lucrări subterane este extinsă cu un spritz destinat lucrărilor miniere și construcțiilor de tuneluri mici, denumit Dingo – un utilaj compact, puternic și inteligent.

Dingo (nume împrumutat de la cunoscutul câine sălbatic australian) este propulsat de un motor Deutz turbo cu 4 cilindri, de 96 kW, Stage IIIA, o alegere care își evidențiază performanța ridicată: datorită turbocompresorului și sistemului de management electronic, puterea disponibilă nu scade când mașina lucrează până la peste 2000 m altitudine, iar rezerva de putere îi permite să lucreze ușor chiar și dincolo de aceste cote. Unitatea de pompare PAS 306 este acționată de motorul cu ardere internă și este capabilă să producă până la 30 mc/h, la o presiune maximă de 60 bar.

Unitatea de dozare a aditivului este deja cunoscuta Uniflux H1, care permite dozarea cu ajutorul pompei peristaltice. Brațul este complet nou și prezintă o turelă verticală montată pe o placă rotativă și un braț telescopic care se extinde pe o lungime de 2,4 m. Raza maximă în tunel accesibilă de betonul proiectat este de 7 m și poate lucra sub nivelul solului până la o adâncime maximă de 2 m.

Șasiul are un rol foarte important, asigurând acestei mașini dimensiunile compacte care să îi permită să se deplaseze cu agilitate în tunelurile înguste. Scaunul operatorului este poziționat transversal într-o cabină ROPS / FOPS, mașina având un ampatament de numai 2,2 m și o înălțime (a mașinii de bază) de 2,5 m. O caracteristică utilă a mașinii este posibilitatea deplasării cu brațul de distribuție pliat prin rotirea acestuia pe partea dreaptă a mașinii.

Tracțiunea integrală și direcția pe îi permit mașinii să se miște ușor în spații limitate, iar raza de virare minimă este de doar 1,9 m. Din punctul de vedere al configurației standard, nimic nu a fost lăsat la întâmplare prin aranjarea tuturor componentelor în așa fel încât acestea să fie accesibile și protejate de condițiile dure de lucru ale șantierelor subterane. CIFA Dingo se descurcă perfect în condiții off-road și pante abrupte. Echipamentul standard include tot ceea ce e necesar pentru a lucra eficient în astfel de medii: de la lumini cu LED până la rezervoare care sa-i asigure o autonomie optimă de operare (rezervor diesel – 150 l, de aditivi – 600 l, de apă – 90 l).

MEq
By MEq decembrie 3, 2019 12:41

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION