Soluţii inovative de la Wirtgen, la MINExpo 2016

MEq
By MEq august 21, 2016 23:53

Soluţii inovative de la Wirtgen, la MINExpo 2016

Experienţa acumulată de-a lungul anilor în domeniu îi permite Grupului Wirtgen să ofere tehnologii sofisticate și practice, concepute pentru a fi folosite în condiţii extreme. Anul acesta în septembrie, la MINExpo, Las Vegas, Wirtgen va expune două dintre produsele sale inovatoare, şi anume freza minieră Wirtgen Surface Miner 2500 SM şi stația mobilă de concasare cu impact Kleemann MOBIREX MR 110 Z EVO2.

Zăcămintele minerale şi procesarea materiilor prime impun cerinţe înalte atât pentru om, cât şi pentru utilaj, astfel că echipamentele puternice şi durabile sunt esenţiale. De la exploatare până la procesarea materialelor, frezele miniere Wirtgen şi echipamentele de concasare şi sortare Kleemann asigură fiabilitate şi eficiență.

Freza minieră de suprafață 2500 SM este utilizată pentru extracția selectivă a mineralelor. Componentele heavy-duty, precum tamburul de frezare de 2,5 m lățime acționat mecanic, șenilele de deplasare reglabile pe înălțime și sistemul de încărcare directă de material asigură funcționarea continuă eficientă. Freza 2500 SM oferă trei moduri de operare diferite: materialul frezat poate fi direct încărcat în camioane prin intermediul sistemului cu bandă de de aruncare rabatabilă, cu înălţime reglabilă; evacuat în partea laterală a mașinii prin intermediul transportorului de descărcare; sau depozitat pe sol sub formă de cordon între unitățile de rulare (şenile) ale maşinii. Freza minieră taie, zdrobește și încarcă roca dintr-o singură trecere. Procesul mai economic și ecologic elimină nevoia folosirii altor utilaje pentru forare și explozie, creând secțiuni transversale stabile care permit traficul imediat al camioanelor.

Staţia de concasare mobilă cu impact este potrivită atât pentru prelucrarea pietrei naturale, cât și a resturilor demolate de origine minerală, oferind un produs final de primă clasă. În ciuda dimensiunii relativ mici a gurii de alimentare, de 1.100 x 800 mm, MR 110 Z EVO2 atinge capacităţi care până acum au fost realizabile doar cu sisteme considerabil mai mari. Pot fi ușor atinse capacități maxime de alimentare de până la 350 t/h.

MEq
By MEq august 21, 2016 23:53