Soluții cu emisii zero de la Wacker Neuson și Kramer

MEq
By MEq mai 14, 2019 08:40

Soluții cu emisii zero de la Wacker Neuson și Kramer

În proiectarea și dezvoltarea produselor lor cu emisii zero, Wacker Neuson și Kramer nu fac compromisuri în ceea ce privește performanța sau timpul de funcționare. Pentru a oferi utilizatorilor finali manevrabilitate, diverse domenii de aplicații și o eficiență ridicată a costurilor, inginerii au exploatat la maximum potențialul noilor tehnologii.

Ultimele noutăți din seria „zero emission” sunt dumperul articulat DW15e, miniexcavatorul zero tail EZ17e, maiul cu acumulator AS60e, placa vibratoare AP2560e, precum și sistemul vibrator de înaltă frecvență pentru beton ACBe împreună cu excavatorul EZ26e (aflat în stadiul de studiu tehnologic).

„Ca urmare a înăspririi normelor privind emisiile, în special în zonele urbane, vedem o cerere tot mai mare pentru utilajele fără emisii. Dumperul cu roți DW15e cu acționare electrică și cele două miniexcavatoare complet electrice sunt alternative reale la utilajele convenționale, pentru operarea în zone sensibile la zgomot și emisii”, a spus Alexander Greschner, director de vânzări al grupului Wacker Neuson.

Ușoare și manevrabile: miniexcavatoarele EZ26e și EZ17e
Prezentat publicului în premieră la Bauma 2019, excavatorul zero tail EZ26e electric este omologul modelului convențional EZ26. EZ26e este încă în faza de studiu tehnologic. Mai sigură este disponibilitatea celui de-al doilea miniexcavator, EZ17e, care va intra în producție în 2019 și va fi disponibil din toamnă.

Ambele excavatoare electrice îndeplinesc cerințele companiilor de închiriere, întrucât nu necesită instruire suplimentară pentru întreținerea lor. Acumulatorul litiu-ion poate fi încărcat simultan la o priză de uz casnic sau la o conexiune la rețea (proces de încărcare expres), ceea ce mărește timpul de funcționare al mașinii pentru întreaga zi de lucru. Totodată, ambele excavatoare zero tail își mențin clasa de greutate și pot fi transportate pe o remorcă auto.

Datorită dimensiunilor compacte (acumulatorul a fost integrat în compartimentul motor), excavatoarele electrice pot fi operate în condiții de spațiu limitat și oferă o mai mare libertate de mișcare. Aceasta înseamnă că operatorul nu trebuie să-și facă griji pentru deteriorarea utilajului atunci cand lucrează aproape de pereți sau în spații închise. Consola spate a excavatorului nu depășește în rotație dimensiunile trenului de rulare. Prin urmare, ambele excavatoare, EZ26e și EZ17e, sunt excelente în aplicații de construcții de tuneluri, lucrări de demolare și reconstrucție sau reparații și restaurări la interior.

Dumperul articulat DW15e
Dumperul electric articulat DW15e cu tracțiune integrală și o sarcină utilă de până la 1,5 tone este o soluție sensibilă pentru transportul materialului. DW15e este echipat cu un motor electric pentru sistemul de acționare și altul pentru sistemul hidraulic, pentru a dezvolta puterea corespunzătoare de lucru și a minimiza consumul de energie. La frânarea mașinii sau la coborârea în pantă, energia încarcă acumulatorul prin tehnologia modernă de recuperare. Prin urmare, energia nu este transformată în căldură, ci este utilizată pentru încărcarea acumulatorului.

Gama de produse cu emisii zero este completată cu alte utilaje, precum: încărcătoare frontale electrice pe roți (Kramer 5055e și Wacker Neuson WL20e), dumperul pe șenile DT10e și echipamente de compactare cu acumulatori Wacker Neuson. În același timp, trei maiuri cu acumulator, trei plăci vibratoare și, pe viitor, și sistemul vibrator intern pentru beton pot fi acționate pe bază de acumulatori litiu-ion, proiectați și dezvoltați pentru utilizarea pe șantier. Vibratorul pentru beton IEe, plăcile vibratoare AP2560e, AP1840e și AP1850e sau maiurile AS30e, AS50e și AS60e – toate sunt gata de utilizare oricând datorită sistemului modular cu acumulatori interschimbabili. Pentru aplicații în șanțuri, în interiorul clădirilor și în zonele cu restricții de zgomot, gama de maiuri cu vibrații acționate de acumulatori a fost extinsă la un total de trei modele cu motoare electrice: modelul mai mic, AS30e, este un echipament special pentru compactarea în zone mai sensibile (deasupra țevilor sau punctelor de ramificație), în timp ce maiurile vibratoare mai mari AS50e și AS60e noi sunt utilizate pentru toate aplicațiile tradiționale de compactare. Performanța de compactare este fal cu cea a maiurilor vibratoare cu motor pe benzină din aceeași clasă de dimensiuni.

MEq
By MEq mai 14, 2019 08:40

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION