Sistemul de control Load Assist, acum standard pe încărcătoarele frontale Volvo din Europa

MEq
By MEq ianuarie 2, 2020 14:47

Sistemul de control Load Assist, acum standard pe încărcătoarele frontale Volvo din Europa

Începând cu ianuarie 2020, toți clienții din Europa ai noilor încărcătoare frontale Volvo CE, modelele L120H până la L260H, vor primi hardware-ul Volvo Co-Pilot cu o selecție de aplicații Load Assist incluse ca standard. Sistemul rămâne opțional pe modelul L110H.

Volvo Co-Pilot oferă date despre utilaj în timp real pe ecranul din cabină, ajutând operatorii să-și crească productivitatea, eficiența și siguranța. De asemenea, Volvo Co-Pilot poate trimite datele în cloud, pentru accesarea de la distanță a informațiilor despre mașină, ceea ce îl face un instrument util și pentru mnagerii de flote.

Load Assist este numele generic al unei întregi game de aplicații concepute special pentru încărcătoarele frontale Volvo, toate aceste aplicații fiind accesate de pe ecranul Co-Pilot. Clienții vor putea accesa în mod standard trei dintre aceste aplicații, și anume: aplicația tool box (care include un notepad, un calculator cu o unitate de conversie și prognoze meteo); imagini de la o cameră retrovizoare (pentru a evita existența a două ecrane separate în cabină); și funcția Operator Coaching.

Operator Coaching îi ajută pe operatori să își folosească încărcătorul Volvo la potențialul său maxim, oferind îndrumări în timp real în situații precum: funcționarea în regim de ralanti, frânarea, accelerația și cuplarea diferențialului de transmisie. Cu Operator Coaching, operatorii ajung să înțeleagă modul în care acțiunile lor influențează productivitatea și eficiența, identificând zonele de îmbunătățire sau schimbările necesare în tehnica de operare.

De asemenea, clienții vor primi în dotarea standard hardware-ul necesar pentru aplicația de cântărire la bord. Nu însă și software-ul, care poate fi achiziționat suplimentar dacă și când clienții consideră necesar. Aplicația On-Board Weighing (cântărire la bord) oferă operatorului informații în timp real despre încărcătura cupei cu o precizie de până la +/- 1%. De asemenea, afișează informații precum sarcina totală transportată, numărul de cicluri și (dacă e conectată la sistemul telematic Volvo CareTrack) consumul de combustibil în funcție de sarcina transportată. Folosind aceste date, operatorii și administratorii de flote pot gestiona mai bine productivitatea și preveni supraîncărcarea, care, în schimb, crește uzura mașinii, deteriorarea anvelopelor și consumul de combustibil.

Motivul instalării standard a hardware-ului aplicației On-Board Weighing este acela că senzorii de presiune și cablajele nu pot fi instalate ulterior. Trebuie montate din fabrică, deoarece precizia sistemului depinde de poziționarea lor exactă.

Pe viitor, Volvo CE intenționează să lanseze și alte aplicații Load Assist care să utilizeze acest hardware.
„Disponibilitatea serviciilor Load Assist pentru mai mulți clienți în mod standard și includerea noii aplicații Operator Coaching reprezintă o demonstrație a angajamentului nostru de a dezvolta în continuare capabilitățile Volvo Co-Pilot și de a oferi în mod constant mai multă valoare clienților. De asemenea, îi ajutăm pe clienți să-și pregătească utilajele pentru viitor”, spune Jens Frid, specialist de produs Customer Services & Solutions, EMEA.

MEq
By MEq ianuarie 2, 2020 14:47

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION