Sisteme inteligente de asistență pe încărcătoarele frontale mari XPower de la Liebherr

MEq
By MEq septembrie 10, 2019 12:26

Sisteme inteligente de asistență pe încărcătoarele frontale mari XPower de la Liebherr

La Bauma 2019, Liebherr a prezentat în premieră un pachet cuprinzător de sisteme inteligente de asistență pentru încărcătoarele frontale mari XPower. Aceste sisteme includ noua funcție de recunoaștere activă a persoanelor din spatele mașinii și un sistem integrat de monitorizare a presiunii în anvelope pe bază de senzori. Odată cu aceste sisteme de asistență, Liebherr oferă acum soluții integrate pentru optimizarea siguranței și confortului în operarea zilnică a încărcătorului frontal. Toate sistemele au fost dezvoltate de Liebherr și, prin urmare, sunt complet integrate cu comenzile mașinii. O altă premieră pentru încărcătoarele frontale Liebherr a fost noul sistem intuitiv de direcție, disponibil pe toate modelele seriei medii și mari odată cu încheierea expoziției.

Recunoașterea activă a persoanelor din spatele utilajului previne accidentele care duc la vătămări corporale
Noile sisteme de asistență Liebherr sporesc confortul și siguranța în exploatarea zilnică, în mai multe feluri. Unul dintre avantaje este că permit operatorilor de utilaje să se concentreze mai mult asupra lucrului, eliminând distragerile suplimentare ale atenției. De exemplu, sistemul de recunoaștere activă a persoanelor din spatele mașinii afișează automat un avertisment vizual pe display-ul mașinii însoțit de semnale acustice atunci când există un potențial pericol în zona din spatele încărcătorului. O caracteristică specială a acestui sistem este că folosește senzori pentru a face automat diferența între oameni și obiecte.

Dacă o persoană se deplasează în zona din spatele mașinii, sistemul avertizează operatorul. Recunoașterea activă a persoanei din spate este activată la o distanță mai mare decât sistemele de avertizare pentru obiecte inanimate (precum pereți sau coloane). Prin urmare, operatorul este avertizat cu precizie dacă există riscul de vătămare corporală. Sistmul evită, astfel, surplusul de semnale de avertizare, iar riscul de accidente grave este mult redus.

Sistemul integrat de monitorizare a presiunii în anvelope crește durata de viață a anvelopelor
Anvelopele sunt printre cele mai scumpe componente de uzură la un încărcător frontal. Presiunea inadecvată din anvelope duce la o uzură crescută și la creșterea consumului de combustibil, rezultând costuri ridicate de operare. Alte consecințe negative sunt limitările de stabilitate și manevrabilitatea redusă. Prin urmare, potențialele probleme legate de presiunea din anvelope sunt importante. Pentru aceasta, Liebherr oferă un nou sistem de monitorizare a presiunii în anvelope ce detectează din timp deficiențele de presiune din roți, asigură o bună manevrabilitate și crește durata de viață a anvelopelor.

Cu ajutorul senzorilor, instalați pe anvelope și protejați de deteriorare, sistemul înregistrează starea anvelopelor și o afișează pe display-ul mașinii. Dacă există abateri de la presiunea optimă a pneului, operatorul primește o notificare de avertizare pe display. Astfel, poate acționa din timp dacă presiunea e insuficientă sau nivelurile de temperatură exced, pentru a evita riscurile de siguranță și costurile mari asociate. Sistemul integrat de monitorizare a presiunii în anvelope este disponibil standard pentru numeroase utilaje terasiere pe roți și utilaje de manipulare a containerelor.

Noile încărcătoare stereo sunt mașini premium în segmentul încărcătoarelor frontale mici
De zeci de ani, încărcătoarele stereo Liebherr sunt recunoscute la scară largă ca mașini premium productive în segmentul încărcătoarelor frontale mici. Odată cu L 509 Speeder și L 518 Stereo, Liebherr a expus la Bauma 2019 doi reprezentanți ai celor mai noi încărcătoare stereo. Liebherr a reactualizat complet ultima serie, care cuprinde patru modele (de la L 507 Stereo la L 518 Stereo). La cerere, toate modelele sunt disponibile într-o versiune Speeder. În această versiune, încărcătoarele stereo pot atinge o viteză maximă de până la 40 km/h. Acest lucru îi ajută pe operatori să economisească timp și le permite să se deplaseze rapid de la o operație la alta.

Direcția stereo dezvoltată de Liebherr este unică. Este o combinație ideal echilibrată de direcție articulată și direcție pe puntea spate. Prin urmare, combină avantajele direcției convenționale articulate cu avantajele direcției integrale. Raza de virare minim rezultată este foarte practică atunci când spațiul este limitat. Punte spate controlată le permite inginerilor Liebherr să reducă unghiul de articulare al încărcătoarelor stereo la 30 de grade. În consecință, centrul de greutate rămâne în centrul mașinii chiar și atunci când transportă sarcini mari, ceea ce crește stabilitatea.

MEq
By MEq septembrie 10, 2019 12:26

OPINION

ELECTRIFICATION