Scania AXL dezvăluie noul concept de camion autonom fără cabină

MEq
By MEq septembrie 24, 2019 10:43

Scania AXL dezvăluie noul concept de camion autonom fără cabină

Scania prezintă cel mai recent membru al familiei sale de vehicule autonome: Scania AXL, un camion-concept complet autonom, fără cabină.

Marcând o nouă etapă importantă în dezvoltarea vehiculelor grele autonome, un grup de experți Scania din diferite domenii a dezvoltat un camion conceptual, care, fără a avea cabină, are în centrul designului său sistemul modular al companiei scandinave.

Pe măsură ce diferite industrii caută să eficientizeze sarcinile de transport și să le facă mai durabile, tot mai mult sunt luate în considerare vehiculele autonome. Exploatările miniere de suprafață și șantierele mari de construcții sunt exemple de astfel de medii favorabile proiectelor-pilot ce implică vehicule autoconduse, deoarece sunt locații bine controlate.

Un pas important către sistemele de transport ale viitorului
„Cu camionul-concept Scania AXL, facem un pas important către sistemele de transport inteligente ale viitorului, unde vehiculele autoconduse vor juca un rol natural”, spune președintele și CEO-ul Scania, Henrik Henriksson. „Continuăm să construim și să lansăm concepte pentru a demonstra ce putem face cu tehnologia actuală disponibilă.”

La vehiculele autonome, software-ul este în multe privințe mai important decât hardware-ul. Scania AXL este condus și monitorizat de un mediu de control inteligent. În cariere, de exemplu, operațiunile autonome sunt facilitate de un sistem logistic care îi spune vehiculului cum trebuie să lucreze.

„Deja avem vehicule autonome în operațiunile clienților. Cu toate acestea, până acum, au fost dotate cu un spațiu pentru un șofer de siguranță care poate interveni dacă este necesar. Scania AXL însă nu are o cabină, iar asta schimbă în mod semnificativ regulile jocului”, spune Claes Erixon, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Scania. „Dezvoltarea vehiculelor autoconduse a făcut progrese mari în ultimii ani. Încă nu avem toate răspunsurile, dar prin intermediul vehiculelor-concept, precum Scania AXL, explorăm necunoscutul și continuăm să învățăm rapid.”

Un mix între tehnologia tradițională și cea nouă
Motorul de ardere internă ce propulsează vehiculul concept este un exemplu al îmbiării dintre tehnologia tradițională și cea de ultimă oră. Vehiculul este alimentat cu biocombustibil regenerabil. Caracteristicile robuste și puternice, precum și designul din spatele conceptului Scania AXL se potrivesc mediilor dure din exploatările miniere și șantierele mari. Cabina tradițională este înlocuită de un nou modul frontal inteligent, însă chiar și fără cabină conceptul este ușor de recunoscut ca fiind un vehicul Scania.

MEq
By MEq septembrie 24, 2019 10:43

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION