Sandvik introduce încărcătoare miniere subterane cu motoare Stage V

MEq
By MEq ianuarie 1, 2020 13:16

Sandvik introduce încărcătoare miniere subterane cu motoare Stage V

Sandvik se pregătește să lanseze primele încărcătoare subterane compatibile cu norma de emisii Stage V pentru aplicații miniere în rocă dură. Cu peste 10.000 de ore de testare în subteran pe utilaje LHD, pe mai multe site-uri în Europa și beneficiind de experiența Volvo on-highway, noua tehnologie îndeplinește așteptările clienților, cerințele de performanță și cele mai stricte norme privind emisiile. Motorul de bază și sistemul SCR reflectă tehnologia dovedită Volvo, îmbunătățită acum cu un filtru de particule ceramic (DPF).

Ca rezultat al eforturilor comune de dezvoltare de produs, motorul (Volvo Penta) și utilajul de încărcare și transport Sandvik funcționează perfect pentru a menține niveluri ridicate de productivitate și fiabilitate, în cele mai dificile medii. Avantajele mașinilor cu motoare Stage V includ o cantitate redusă de particule diesel emise, ajutând la îmbunătățirea calității aerului în mine. În plus, încărcătoarele Stage V pot lucra cu un consum de combustibil redus cu până la 3%, comparativ cu normele anterioare de emisii.

Un alt element cheie pentru disponibilitatea utilajului este regenerarea pasivă a filtrului de particule diesel; funinginea acumulată în filtru este arsă în timpul operării normale a utilajului, fără a fi necesară oprirea pentru regenerarea frecventă. O nouă caracteristică a motorului Stage V este ”modulating engine brake” care permite operatorului să regleze puterea de frânare a motorului, permite un control mai bun al turației vehiculului la coborârea în pantă și minimizează supraîncălzirea frânei și a transmisiei, precum și uzura frânei. Aceste noi caracteristici contribuie la o disponibilitate ridicată a utilajului. Alte avantaje ale motoarelor Stage V includ capacitatea de operare la altitudine ridicată (de până la 3500 m deasupra nivelului mării) și niveluri de zgomot mai mici, comparativ cu motoarele anterioare.

Sandvik va adăuga încărcătoare și camioane miniere subterane compatibile cu norma Stage V începând din 2020, odată cu cele mai noi încărcătoare inteligente Sandvik LH517i și Sandvik LH621i. Motoarele Stage V vor fi disponibile opțional la nivel global, dar vor necesita combustibili diesel cu conținut ultra-scăzut de sulfuri și ulei de motor low-ash (nivel scăzut de cenușă).

MEq
By MEq ianuarie 1, 2020 13:16

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION