Sandvik împinge limitele automatizării și dezvăluie vehiculul concept AutoMine, complet electric și fără cabină

MEq
By MEq septembrie 29, 2020 15:47

Sandvik împinge limitele automatizării și dezvăluie vehiculul concept AutoMine, complet electric și fără cabină

În cadrul evenimentului său virtual Innovation in Mining, desfășurat azi, 29 septembrie 2020, Sandvik Mining and Rock Technology și-a prezentat viziunea și conceptul de viitor pentru echipamente miniere autonome.

Sandvik Automation a arătat încă o dată că este unul dintre liderii tehnologici în domeniul automatizării în industria minieră, continuând să ridice standardul. Astfel, în cadrul evenimentului său virtual Innovation in Mining, Sandvik a prezentat în premieră viitoarea generație de tehnologii inteligente pentru această industrie.

Vehiculul concept AutoMine complet funcțional și autonom are la bază cele mai noi tehnologii și este echipat cu capacități de detectare complet noi și inteligență artificială, pentru a spori operațiunile miniere. Conceptul AutoMine percepe împrejurimile și mediul în 3D și reacționează la acestea în timp real. Aceste tehnologii oferă avantaje clare clienților, permițând vehiculelor să se adapteze și să-și planifice propriile rute și să găsească cele mai potrivite căi, chiar și în mediile în continuă schimbare. Detectarea obstacolelor, evitarea coliziunilor și capacitățile 3D de cartografiere online îmbunătățesc capacitatea de adaptare și sporesc flexibilitatea.

„Conceptul AutoMine este unic, deoarece a fost conceput de la zero pentru utilizarea autonomă. Este primul utilaj minier subteran complet autonom din lume, construit special pentru automatizare”, a spus Riku Pulli, vicepreședinte al diviziei Automation la Sandvik Mining and Rock Technology. „Această tehnologie duce ușurința utilizării, eficacitatea folosirii activelor și adaptabilitatea la un nou nivel, rezultând o productivitate mai mare. Aceste tehnologii vor schimba cu adevărat fața și ritmul exploatărilor miniere autonome.”

Această platformă inovatoare este o bază pentru utilizarea tehnologiei AutoMine pe diferite tipuri de utilaje și poate fi aplicată oricărui vehicul. Totodată, vehiculul concept AutoMine are un design industrial complet nou, fără cabină, având componente încorporate, pentru o fiabilitate și o productivitate ridicate. Această platformă de autonomie permite proiectarea de utilaje optimizate pentru sarcinile lor principale de producție, fără compromisuri. În plus, vehiculul fiind complet electric (pe bază de baterii), nu are emisii de carbon, fiind astfel sustenabil.

MEq
By MEq septembrie 29, 2020 15:47

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION