„Rock on” în cariera Urviș-Beiuș, la demo-show-ul Titan Machinery

MEq
By MEq aprilie 25, 2017 18:19

„Rock on” în cariera Urviș-Beiuș, la demo-show-ul Titan Machinery

Miercuri, 12 aprilie 2017, Titan Machinery România a organizat la cariera Urviş-Beiuş, judeţul Bihor, un show demo cu mai multe tipuri de utilaje de construcţii CASE, din distribuţie făcând parte: excavatorul pe şenile CX210D, încărcătorul frontal 921F, buldozerul 1650M XLT, miniîncărcătorul pe roţi SR210, buldoexcavatorul cu roţi egale 695ST, miniexcavatorul CX26C şi autobasculanta de 500 CP Astra HD9.

Cu această ocazie am asistat la un un nou spectacol prin care Titan Machinery a încercat să evidențieze performanțele utilajelor CASE Construction, brand ce anul acesta celebrează 175 de ani de experiență. Vremea a fost însorită şi a ţinut cu noi pe toată durata show-ului, în care forţa şi precizia utilajelor CASE au stat la îndemânarea operatorilor profesionişti, asigurând incredientele necesare unui eveniment reuşit.

„Prin acest Demo Tour ne-am propus să fim mai aproape de partenerii noștri și să subliniem ceea ce ne definește, nu doar prin demostrațiile în lucru ale utilajelor pe care le comercializăm, ci și prin suportul pachetului de soluții complete, prin care dorim să satisfacem toate nevoile dumneavoastră, de la finanțare alături de partenerii noștri consacarați, până la servicii post-vanzare și consultanță. Binecunoscutul atu al CASE CE ne oferă privilegiul de a ne afla printre puținii producători care acoperă gama întreagă de produse, de la miniexcavatoare de 1.5 tone până la excavatoare de 80 de tone, gradere şi buldozere”.

Utilajele care au animat evenimentul s-au evidențiat prin caracteristicile pentru care sunt deja cunoscute, precum puterea, dinamica, adaptabilitatea, designul ergonomic și tehnologiile moderne pe care le încorporează, uşurând munca operatorilor și în același timp crescând productivitatea.

Prima parte a show-ului de la Urviș-Beius a fost una ce cuprindea o coregrafie bine pusă la punct, utilajele făcându-şi pe rând numărul în fața audienţei. Show-ul a fost deschis de excavatorul pe șenile CX210 Seria D, cu mesajul de întâmpinare de bun venit. Utilajul de 21 tone, cu o capacitate a cupei de aproximativ 1.4 mc şi adâncime de săpare de aproximativ 6.7 m, e acționat de un motor Stage IV de 4.5 l. Excavatorul a fost echipat cu sistem de vizualizare Topcon 2D X22 cu senzor fără fir (Wi Fi), ce asigură un control constant asupra adâncimii de excavare și formei zonei excavate. La polul opus, a fost miniexcavatorul CX26 C, care face parte din noua generație lansată în urmă cu o lună la Torino, Italia, şi prezentată şi în cadrul evenimentului de la Paris din 20 martie, la care, de asemenea, am participat. Este un model din gama de 2.6 tone, cu o adâncime de săpare de 2.7 m, braț pivotant stânga / dreapta, caracteristică care împreună cu rotirea suprastructurii la 360 de grade asigură posibilitatea efecturii săpăturilor în condiții de spațiu de redus.

Miniîncărcătorul multifuncțional pe roți SR210 a fost un fel de arlechin al show-ului. Graţie măiestriei operatorului, a făcut dovada versatilităţii şi agilităţii sale. Cu un motor de 74 CP și braţ cu cinematică radială, are o sarcină de încărcare la înălțimea maximă de aproximativ 1 tonă. Utilajul poate fi echipat cu o gamă largă de accesorii – freză de asfalt, freză de zăpadă, perie, braț de excavare, foreze etc. Buldoexcavatorul cu roţi egale 695ST, cu virare pe ambele punți, are un motor de 110 CP (cel mai mare clasă să) şi îndeplinește normele de poluare Stage IIIB fără AD Blue, având 3 moduri de virare. Sistemul încărcător este echipat cu cupă multifuncțională 4×1 cu cinematică paralelogram, iar sistemul de excavator are braț telescopic, sistem hidraulic auxiliar pentru acționarea ciocanului hidraulic, precum și sistem de cuplare rapidă a accesoriilor (hidraulic) şi patentat CASE (cupla rapidă integrată în balansier).
Deşi în 20 martie, la Paris, am asistat la lansarea pe piaţa europeană a Seriei G de încărcătoare frontale, la demo show-ul de la Beiuş am văzut la lucru un brav reprezentant al generaţiei F, 921F. Cu o sarcină de ridicare maximă la o greutate operațională redusă şi un consum de combustibil optimizat, acest încărcător cu motor de 6.7 litri, Tier IV fără filtru de particule, dezvoltă o putere de 255 CP și un cuplu de 1300 Nm. Amplasarea motorului în partea posterioară a utilajului acţionează ca o contragreutate, iar grupul de radiatoare este situat între cabină și motor, în așa numitul cub de răcire. Astfel, admisia aerului se face prin 3 părți, iar răcirea se realizează mai bine.

Buldozerul 1650M este primul buldozer din industrie cu sistem SCR. Îndeplinește normele de poluare Stage IIIB, fără filtru de particule, având un motor de 6.7 l de 167 CP. Cu o greutate operaţională de 18 tone, acesta este dotat cu scarificator, șasiu XLT şi lamă de 3.2 mc, cu 6 grade de libertate. Transmisia hidrostatică îmbină forța de tracțiune deosebită cu precizia în lucru. Utilajul a fost echiat cu sistem de control automat 3D-MC² pentru buldozer. Sistemul Topcon 3D-MC² combină tehnologia sistemului satelit cu tehnologia senzorilor inerţiali folosiţi în industria aviatică. La noua generaţie de sisteme 3D, frecvenţa de lucru a senzorului este de 5 ori mai mare decât la cele uzuale, lucru ce face munca de 2 ori mai rapidă. În comparaţie cu soluţiile actuale, sistemul Topcon 3D-MC² permite utilajului să lucreze cu viteză maximă. Un nou senzor inerţial controlează compensatorul în toate cele 3 axe (soluţie folosită în tehnologia de control a rachetelor).

Toate au fost însoţite de autobasculanta ASTRA HD 9 cu un motor de 500 CP şi cilindree de 13 l, ce îndeplinește normele de poluare Euro 6, echipată cu benă basculabilă Heavy Duty cu oblone, ideală pentru aplicaţii grele în cariere, balastiere. Șasiul 8×6 suportă o sarcină de 32 t și poate ajunge la o masă maximă de 50 t.

În a doua parte a show-ului s-a desfășurat și concursul CASE Rodeo, unde cei mai buni operatori CASE au demonstrat dinamica și acuratețea deplasării cu miniiîncărcătorul printre jaloane, în probele contra cronometru. Precizia miniexcavatorului a fost demonstrată la coșul de baschet prin prinderea și introducerea unei mingi în coş. Câştigătorii CASE Rodeo România vor merge la marea finală ce va avea loc la CASE Customer Centre din Paris. La final, două dintre mașinile din show au avut program liber, atât autobasculanta, cât și încărcătorul frontal traversând cursul rapid al Crișului Negru pentru o sesiune foto și spre deliciul audienței.
În rândul partenerilor Titan Machinery România s-au numărat: Case Construction Equipment, CNH Industrial, Iveco Astra, Topcon.

MEq
By MEq aprilie 25, 2017 18:19