Record mondial: tehnologia de frezare Bauer a atins adâncimea de 228 m

MEq
By MEq iunie 19, 2019 13:16

Record mondial: tehnologia de frezare Bauer a atins adâncimea de 228 m

Luna aceasta, Bauer Maschinen GmbH, împreună cu unul dintre partenerii săi canadieni, au finalizat cu succes prelevarea primului eșantion de la adâncimea de 228 m în cadrul proiectului FalCon din Canada. Această adâncime nu a mai fost atinsă până acum de o unitate de frezare într-o aplicație comercială și dovedește faptul că tehnologia de frezare Bauer poate fi utilizată atât în execuția fundațiilor speciale, cât și în industria de explorare și minerit. Proiectul FalCon de la Rio Tinto Exploration Canada Inc. („Rio Tinto”) și Star Diamond Corporation își propun să demonstreze viabilitatea comercială a câmpurilor de kimberlit (rocă bazaltică ce conține, adesea, cristale de diamant) din statul Saskatchewan, Canada. Ca urmare a depozitelor reduse de kimberlit, Rio Tinto a decis să utilizeze tehnologia de frezare Bauer pentru a furniza probe de volume mari de kimberlit de înaltă calitate, pentru evaluarea finală a proiectului în ceea ce privește conținutul cristalelor de diamant și calitatea diamantelor recuperate.

Pentru prelevarea de probe brute de la o adâncime maximă de 250 m este folosită o freză Bauer BC 50 pe o macara duty-cycle Bauer MC 128. În afara unității de frezare și a utilajului de bază, Bauer Maschinen GmbH a furnizat și o instalație de separare (denisipare) BE 550, precum și alte accesorii ale firmei sucursală MAT Slurry Handling Systems. Echipamentele au fost livrate la fața locului la timp și testate în septembrie 2018. După o lungă de pauză de iarnă, operațiunile au fost reluate la sfârșitul lunii mai 2019. Formațiunile de kimberlit sunt spălate și ambalate pentru evaluarea în mai multe etape de către experții Rio Tinto. Kimberlitul de la proiectul de exploatare FalCon este acoperit de cca. 120 m de material de suprafață, ceea ce reprezintă o provocare suplimentară pentru acest proiect.

Bauer, împreună cu partenerul său local, Nuna Logistics Limited din Edmonton, a finalizat cu succes primul eșantion vrac de la o adâncime de săpare de 228 m. „Inovatoare, în mai multe moduri; este o piatră de hotar în utilizarea acestei tehnologii dovedite pentru o aplicație atât de diferită. Pentru noi înseamnă că vom putea lua decizii importante de explorare cu privire la ceea ce este unul dintre cele mai provocatoare proiecte de evaluare a depozitelor de diamante. Suntem nerăbdatori să continuăm colaborarea cu Bauer pentru a încorpora această tehnologie, dar și alte inovații în programul nostru”, a spus Gary Hodgkinson, director de proiect la FalCon. Conform prezentului contract, în decursul anului 2019 Bauer va preleva mai multe mostre în cadrul proiectului FalCon, cu opțiunea prelungirii operațiunilor până în 2020.

MEq
By MEq iunie 19, 2019 13:16

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest