Razor, un autogreder special dezvoltat de Bis pentru aplicații miniere subterane

MEq
By MEq noiembrie 25, 2020 16:44

Razor, un autogreder special dezvoltat de Bis pentru aplicații miniere subterane

Bis este un provider de servicii pentru sectorul exploatării resurselor minerale. Printre cele mai recente inovații dezvoltate de compania australiană se află autogrederul subteran Razor, un utilaj conceput pentru a fi mai sigur, mai productiv și mai agil în sectorul exploatării cărbunelui. Un utilaj atipic pentru aplicații specifice.

Denumit Razor, utilajul de ultimă generație a fost dezvoltat de echipa Underground Services de la Bis din Tomago, autogrederul fiind primul dintr-o linie de noi produse pe care Bis le-a planificat pentru lansare în acest sector.

Directorul executiv al Bis, Brad Rogers, a spus despre autogrederul Razor că valorifică talentul și experiența echipei Bis și reflectă angajamentul companiei de a fi partenerul clienților săi prin înțelegerea nevoilor acestora, apoi prin dezvoltarea de soluții personalizate care să aducă plus-valoare.

„Razor a fost conceput de cei din industria minieră pentru cei din acest domeniu și a luat naștere din capacitatea noastră profundă de a înțelege industria exploatării cărbunelui. Deținem cea mai mare flotă de închiriere subterană din țară, precum și o forță de muncă subterană capabilă și experimentată în domeniul UGM (underground mining), cu operațiuni în New South Wales și Queensland”, a spus Brad Rogers.

Managerul general al Bis, Mark Doyle, a spus despre noul autogreder ca are o tracțiune mai mare, putere crescută, este un utilaj sigur și a fost conceput pentru a avea timpi minimi de nefuncționare. ”Conceptul Razor a pornit din subteran, de la utilajele actuale și din interacțiunea cu operatorii de autogredere, pentru a înțelege cum putem proiecta un produs mai bun – totul, de la performanțe până la schimbarea ergonomiei cabinei, pentru a îmbunătăți confortul. Iar creșterea nivelului de siguranță a fost în avangarda procesului de design”, a adăugat Mark Doyle.

Printre caracteristicile-cheia ale lui Razor se află:
– Un motor cu 55% mai puternic decât utilajele comparabile
– Patru trepte de viteză (nu trei), pentru o flexibilitate mai mare în teren dificil
– Structura cabinei îmbunătățește accesul la toate comenzile și oferă o vizibilitate mai mare asupra lamei și roților directoare
– Acces în cabină din ambele părți
– Structură îmbunătățită a șasiului
– Sistemul de frânare încorporează două frâne SAHR de urgență/parcare, cuplate direct la roțile spate, pentru siguranță și fiabilitate sporite.

Dezvoltarea autogrederului Razor vine după ce în octombrie 2018, Bis a lansat revoluționarul camion de transport minier Rexx. De la lansare sa, camionul a avut rezultate excelente în testele și misiunile desfășurate în exploatările zăcămintelor de nichel, aur și cărbune. Bis lucrează la al doilea camion Rexx, destinat unui contract de transport în curs de desfășurare.

MEq
By MEq noiembrie 25, 2020 16:44

Advertising

SEARCH SOMETHING

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

OPINION