Producătorul finlandez Nisula a lansat noul harvester pentru rărituri N5 cu 6 roți

MEq
By MEq decembrie 23, 2018 01:48

Producătorul finlandez Nisula a lansat noul harvester pentru rărituri N5 cu 6 roți

Gama N5 de utilaje forestiere pentru rărituri s-a mărit. Nisula are de acum disponibilă o versiune cu 6 roți, care se comportă excelent în condiții de teren forestier cu capacitate portantă limitată. Caracteristicile mașinii sunt proiectate pentru condiții specifice de rărituri. N5 a implementat cele mai bune și mai simple soluții ale sale pentru a obține o fiabilitate operațională ridicată.

Structura
În rărituri, rezultatele se obțin printr-o bună productivitate combinată cu costuri reduse.
Structura modelului N5 este simplă și puternică. Șasiul ranforsat și garda mare la sol permit mișcări agile și asigură eficiență în operatiuni, chiar și în cele mai provocatoare terenuri. Noul model cu 6 roți este cea mai bună alegere pentru terenuri moi și pante, robustețea mașinii fiind crescută în toate condițiile.
Articulația centrală rotativă a lui N5, unghiul de virare de 42° al articulației centrale și unghiul mare de înclinare îl fac un adevărat harvester tot-teren. Raza de virare măsurată din centrul anvelopei este de doar 5,25 m. Noua soluție de șasiu permite blocarea activă a oscilației cadrului, care aduce cea mai bună stabilitate posibilă atunci când mașina este deplasată într-o nouă locație.

Cabina
Cabina extrem de silențioasă îmbunătățește confortul, ajutând operatorul să facă față provocărilor zilnice de lucru. În rărituri, și nu numai, este extrem de important ca operatorul să fie atent pe parcursul zilei de lucru. Geamurile mari oferă o vizibilitate excelentă în jurul harvesterului, de la vârfurile copacilor și până la sol, chiar lângă mașină. De asemenea, operatorul stă confortabil pe scaunul de înaltă calitate și nu trebuie să se întindă pentru a avea o bună vedere asupra extremităților mașinii.
Comenzile sunt ergonomic și corect amplasate. Butoanele de pre-selecție Easy+ ale minilevierelor de comandă ușurează gestionarea tuturor operațiunilor necesare pentru recoltarea lemnului. Nu în ultimul rând, dotarea standard a harvesterelor Nisula include echipamente audio de înaltă calitate și Bluetooth.

Transmisia & motorul
Transmisia hidrostatic-mecanică cu diferențiale blocabile ale punților asigură o deplasare ușoară și sigură chiar și în cele mai grele terenuri. Manevrarea utilajului este precisă și controlată, iar trecerea de la o zonă de tăiere la alta este rapidă. Viteza maximă de deplasare este de 40 km/h.
N5 este echipat cu fiabilul motor AGCO Power 4.9 AWI. Puterea și cuplul acestui motor cu patru cilindri sunt ideale pentru recoltarea de masă lemnoasă. Capacitatea hidraulică suficientă este atinsă la 1300-1500 rot/min, în funcție de zona de tăiere și de capul de recoltare. Acest lucru garantează un consum redus de combustibil – în jur de 6,5-8 l/h, în funcție de zona de tăiere (conform dateor producătorului).

Cadrul frontal și cadrul spate
Cadrul frontal al mașinii este proiectat având o nouă cutie frontală, utilă pentru scule și accesorii. Noua bară de protecție frontală are rol și de treaptă pe cutia de scule. De asemenea, grație noului design frontal al mașinii este îmbunătățită și răcirea.
Și cadrul spate al mașinii a fost reproiectat, acomodând o versiune cu 6 roți. Noului N5 cu 6 roți i-a fost implementată o soluție simplă, dar funcțională. Cilindrii roților suplimentare mențin distribuția longitudinală a greutății mașinii la un nivel optim în orice moment în timpul deplasării, iar în timpul operării, aceștia sunt blocați în funcție de profilul terenului. Această soluție brevetată păstrează și șenilele bine tensionate.

Alternative de capuri de recoltare și de macara
Capurile de recoltare Nisula au o bună calitate și o productivitate ridicată, beneficiind de numeroase funcții care le fac folosirea ușoară. Zecile de mii de ore de funcționare, experiențele din teren și feedback-ul clienților le-au îmbunătățit proprietățile.
La rândul lor, macaralele paralele Nisula sunt concepute pentru rărituri. Manevrarea rapidă și precisă, poziționarea optimă a brațului și capacitățile suficiente de ridicare și rotire contribuie la operarea rapidă și productivă.

MEq
By MEq decembrie 23, 2018 01:48

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest