Prioritatea Haulotte pentru telehandlerele sale: siguranță și stabilitate

MEq
By MEq februarie 14, 2020 18:28

Prioritatea Haulotte pentru telehandlerele sale: siguranță și stabilitate

Gama de telehandlere HTL de la Haulotte – compacte, cu înalțime mare ridicare și grele – este apreciată pe șantiere datorită productivității și siguranței pe care le oferă. Într-adevăr, telehandlerele Haulotte încorporează mai multe tehnologii care îi permit operatorului să se focuseze pe operațiunile de ridicare, în deplină siguranță.

Recunoscut la nivel global, grupul Haulotte proiecteaza, fabrică și comercializează o gamă largă de produse (material lifting equipment), punând accent pe platforme mobile de lucru la înalțime și manipulatoare cu braț telescopic (telehandlere).
Telehandlerele sunt utilizate pentru versatilitatea lor combinată cu puterea și robustețea lor. Pentru o gamă largă de utilizări, de la ridicarea de materiale până la unele aplicații terasiere, manipulatoarele cu braț telescopic cresc productivitatea, combinând eficient mai multe operații. Transmisia hidrostatică împreună cu motorul performant asigură putere continuă, ceea ce înseamnă că utilajul este la fel de potrivit pentru a lucra în medii solicitante (precum industria deșeurilor și a reciclării), câr și pentru efectuarea unor lucrări de înaltă precizie.

Haulotte HTL – stabilitate maximă
Sistemul Haulotte LMI (Load Moment Indicator) oferă informații în timp real despre condițiile de stabilitate longitudinală ale utilajului. Acesta informează continuu operatorul despre poziția sarcinii (datorită unei diagrame de sarcină) și include o funcție de oprire automată atunci când lucrează cu risc de răsturnare. Dacă indicatorul se aprinde roșu, utilizatorul trebuie să modifice poziția utilajului aflat sub sarcină. În cazul unei defecțiuni, sistemul LMI poate fi recalibrat rapid.

Stabilitatea laterală este, de asemenea, o problemă importantă la ridicarea și conducerea cu o sarcină suspendată. Telehandlerele trebuie conduse întotdeauna cu brațul coborât, pentru a se asigura că sarcina rămâne aproape de mașină. Pe măsură ce este ridicată, centrul de greutate al întregii mașini se modifică, rezultând o potențială instabilitate și riscul de răsturnare.

La toate modelele HTL (cu excepția gamei compacte), sistemul de blocare a punții spate menține centrul de greutate într-o zonă stabilă mare, împiedicând astfel răsturnarea utilajului. Telehandlerele Haulotte (cu excepția modelelor HTL 3510 și 3207) sunt echipate cu stabilizatori frontali pentru a avea o capacitate mai mare de ridicare. Odată coborâți, aceștie cresc considerabil stabilitatea mașinii și permit operatorului să folosească mașina la întregul său potențial.

MEq
By MEq februarie 14, 2020 18:28

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION