Primul miniexcavator cu baterii de la Wacker Neuson, distins cu SaMoTer Innovation Award 2020

MEq
By MEq februarie 6, 2020 22:13

Primul miniexcavator cu baterii de la Wacker Neuson, distins cu SaMoTer Innovation Award 2020

Primul miniexcavator complet electric Wacker Neuson EZ17e, alimentat de la baterii, lucrează și se comportă la fel ca un model cu motor diesel. Pentru această realizare inovatoare, juriul SaMoTer Innovation Award 2020 a acordat miniexcavatorului electric premiul Innovation în categoria miniexcavatoare hidraulice.

Odată cu excavatorul complet electric EZ17e, Wacker Neuson își consolidează poziția de lider în segmentul utilajelor compacte cu emisii zero. Miniexcavatorul a fost distins cu premiul SaMoTer Innovation Award 2020, la Verona. Inovația a fost selectată în categoria miniexcavatoare hidraulice, pentru eficiența sa, integrarea optimă a acționării electrice și performanțele sale, care echivalează cu ale modelului diesel.

Flexibilitate ridicată în utilizare
Excavatorul EZ17e poate funcționa complet pe baza bateriei sale integrate. Totodată, poate fi operat și conectat la rețea – și chiar poate fi încărcat în timpul operării – datorită sistemului său inteligent de management al încărcării. Astfel, este o soluție ideală pentru mediile în care emisiile și zgomotul trebuie reduse la minimum (de exemplu, în zone urbane, lucrări la interior sau pe șantiere în vecinătatea școlilor și spitalelor.

În combinație cu alte soluții din gama zero-emission de la Wacker Neuson, utilajul poate contribui la reducerea zgomotului și eliminarea emisiilor pe șantiere. Miniexcavatorul este un model zero tail. Operatorii nu au de ce să își facă griji cu privire la avarierea utilajului atunci când lucrează aproape de pereți sau în spații limitate, deoarece suprastructura nu depășește trenul de rulare. Acest avantaj îl face, de asemenea, ideal în construcții de tuneluri, demolări interioare și lucrări de reamenajare/restaurare în spații strâmte. Acestea sunt medii în care e nevoie de utilaje puternice, compacte, care pot fi operate fără emisii.

Ușor de manevrat – întreținere redusă
Excavatorul electric EZ17e folosește cea mai nouă tehnologie litiu-ion pe care Wacker Neuson o folosește și o dezvoltă continuu de mai mulți ani. Una dintre principalele trăsături este durata îndelungată de exploatare a bateriei, ce permite operarea excavatorului full-electric pentru o zi întreagă de lucru. Bateria poate fi încărcată peste noapte de la o priză normală (110-230 V) sau în doar patru ore, folosind o sursă de înaltă tensiune. Echipele de service necesită de instruire suplimentară pentru deservirea utilajului, ceea ce face ca excavatorul electric să fie deosebit de atractiv pentru parcurile de închiriere.

„Transmisiile electrice devin tot mai importante. În special pentru companiile de închiriere, aceste soluții reprezintă un supliment interesant pentru flotele existente, deoarece mulți dintre clienții lor închiriază produse pentru proiecte specifice, precum lucrări de renovare în interiorul clădirilor sau construcții de tuneluri”, adaugă Alexander Greschner, CSO al grupului Wacker Neuson. „Unitățile de acționare electrice presupun, de asemenea, o întreținere redusă. Acesta este un beneficiu uriaș, deoarece se reduc timpul de întreținere și costurile și se maximizează disponibilitatea utilajului.”

MEq
By MEq februarie 6, 2020 22:13

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION