Primele macarale Flat-Top ale producătorului spaniol JASO

MEq
By MEq iulie 12, 2021 10:43

Primele macarale Flat-Top ale producătorului spaniol JASO

JASO își extinde gama de macarale turn cu primele modele Flat-Top, J200.10 și J200.12, cu capacități de încărcare de 10, respectiv 12 tone și o rază maximă de 67,5 m. Aceste modele de macarale turn Flat-Top reînnoiesc seria T din gama Top Line, care până acum consta doar din macarale High-Top (vârf înalt). În prezent, JASO este unul dintre puținii susținători ai modelelor de macarale Low-Top (vârf scurt), care combină avantajele designurilor High-Top și Flat-Top.

Noile modele J200 ocupă o nișă între seriile Low-Top de tonaj mic și tonaj superior și a fost dezvoltată în principal pentru piețele europene și americane, pentru a satisface cererea de macarale ușoare de construcții, care însă pot ridica module prefabricate din beton de până la 10 sau 12 tone, sau pot efectua turnări de beton.

Modelul J200.12 are o sarcină de vârf de 1,7 tone cu un singur cărucior si 2 ramuri (ST-SR), și de 1,5 tone la o înălțime de 67,5 m, în 4 ramuri (ST-DR). În plus, cu un cărucior special în 2 ramuri, poate fi atinsa o sarcina maximă la vârf de 1,9 t. De asemenea, J200.10 folosește un cărucior SR-DR într-o singură ramură sau în două. Astfel, această macara are o sarcină de vârf de 2 tone, în modul ST-SR, sau de 1,8 tone, în modul SR-DR, la o rază de 67,5 m.

Ambele modele de macarale pot fi montate cu o lungime minimă a brațului de 30 m. Cu secțiuni la intervale de 2,5 m, oferă o lungime maximă de 67,5 m. Raza de pivotare spate cu brațul complet este de 14,9 m, în timp ce pentru configurațiile de braț de 52,5 m sau mai mici, raza de pivotare a contrabrațului poate fi redusă la 12,9 m.

Ca la toate macaralele noi proiectate de JASO, atât plăcile de contragreutate, cât și balastul de la bază au un design plat, ceea ce face manipularea lor mai ușoară, deoarece nu necesita să fie întoarse/răsturnate. Opțional, contragreutățile aeriene pot avea cadru din oțel, pentru un plus de siguranță.

Modelul J200.12 vine standard cu un palan de 60 hp, ce asigură o viteză maximă de 152 m/min. Opțional, o unitate de 88 hp poate asigura viteze de până la 225 m/min. Capacitatea cablului pentru această macara este de 1.378 m, iar tamburul de ridicare poate fi unul Lebus, canelat. În mod standard, troliul modelului J200.10 are 33 hp, existând si o opțiune de 60 hp. Ambele modele utilizează sistemul standard de turn de 1,75 x 1,75 m, cu secțiuni de 12,6 m lungime sau de 3 m lungime.

Înălțimea maximă independentă (neatașată sau susținută de altă structură) este de 50,1 m. Pentru creșterea acestei înălțimi, JASO a dezvoltat macaraua pentru a se potrivi cu sistemul de turn de 2,16 m, pentru înălțimi sub cârlig de aproape 83 m. Pentru o asamblare mai ușoară, cel mai greu set de elemente nu depășește 6,7 t. Ca urmare, transportul a fost optimizat prin reducerea numărului de unități de transport necesare.

Una dintre cele mai mari inovații este sistemul ECO Mode, care permite macaralei să funcționeze în trei moduri:
● Putere maximă (Full Power)
● Modul ECO (utilizează 75% din consumul normal de energie)
● Modul SUPER-ECO (utilizează 50% din consumul normal de energie).

Atât modul ECO, cât și modul SUPER-ECO nu afectează viteza macaralei la coborâre. Pe scurt, caracteristicile-cheie ale acestei macarale includ: versatilitatea pentru aplicații multiple, optimizarea greutății componentelor, plus asamblarea rapidă și ușoară în zonele urbane aglomerate. Totodată, este disponibilă o gamă largă de caracteristici de performanță, de la viteză micro (mirco speed) și mișcări proporționale de pivotare până la viteze mari de operare și consum minim de energie.

MEq
By MEq iulie 12, 2021 10:43

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION