Premiile iF Design 2021, categoria „Product”

MEq
By MEq aprilie 29, 2021 09:30

Premiile iF Design 2021, categoria „Product”

Brandul iF Design este unul consacrat la nivel internațional si este un simbol al excelenței în design. Prin urmare, iF Design Award este unul dintre cele mai importante premii de design din lume. Si anul acesta – ca si în trecut – ne vom opri asupra câtorva dintre premiații de la categoria “Product”, în sfera domeniului nostru de interes. | M. Equipment

Hamm, Seria HC 170 – HC 250
Linia de cilindri compactori autopropulsați (compactoare monocilindru) HC 170 – HC 250 de la Hamm AG reprezintă o nouă generație de compactoare grele (17-25 tone). O platformă unitară și modulară permite reducerea semnificativă a costurilor de fabricație și a costurilor de operare. Performanțele generale au fost mult îmbunătățite prin noile abordări în ceea ce privește motorul și sistemul de management al vibrațiilor, reducând totodată toate valorile emisiilor. Cabina spațioasă stabilește noi standarde în termeni de vizibilitate și confort ergonomic pentru operator, incluzând aici si conceptul de operare Easy Drive. Designul zvelt oferă un aspect concis noii linii HC.

Jungheinrich ERC 216
ERC 216 permite transportarea și stivuirea sarcinilor mari în spații strâmte. Operatorii pot alege în mod flexibil între operarea pedestra sau ride-on. Sistemele de asistență și funcțiile de siguranță permit lucrul cu acest stivuitor cu manșă de comandă să fie productiv și fără accidente. Ergonomia adaptată pentru diferite scenarii de operare, calitatea remarcabilă și durabilitatea ridicată fac din acest stivuitor cu manșă de comandă un produs durabil, intuitiv.

Încărcătorul frontal compact Bobcat
Bobcat a intrat pe piața încărcătoarelor frontale odată cu noile modele L85 și L75. Încărcătorul frontal compact (CWL) a fost proiectat și urmează a fi fabricat în unitatea de producție Bobcat din Dobříš, Republica Cehă. Conceput în principal pentru sectoarele construcțiilor și închirierii, acest CWL este potrivit și pentru lucrări rutiere, deszăpezire, întreținere și multe alte aplicații. Încărcătoarele frontale compacte L85 și L75 au stabilit un nou nivel de referință în materie de ușurință în utilizare și performanță pentru acest segment. Mai multe despre puteți citi AICI.

Noul camion MAN TGX
Noul camion TGX este eroul seriei TG și are un design dinamic impresionant, care reprezintă o combinație de progres, tradiție și durabilitate. Logo-ul leului asociat cu marca MAN a fost transferat exteriorului mașinii și creează o personalitate puternică, emoțională. Implementarea consecventă a caracteristicilor interioare orientate către utilizator asigură siguranță condusului și o ambianță plăcută în deplasările pe distanțe lungi. Vehiculul acceptă toate cerințele de funcționalitate, conectivitate și siguranță. Despre MAN TGX găsiți mai multe AICI

Excavatorul electric XCMG XE35U-E
Datorită puterii sale electrice cu emisii zero, acest excavator susține un mediu de lucru silentios și curat, fiind perfect pentru lucru în proximitatea școlilor și a spitalelor. O singură oră de încărcare suportă funcționarea continuă a peste șase ore, pentru ca utilajul nu există consum de energie atunci când nu este în operare. Deoarece nu există un motor cu ardere internă, căldura și vibrațiile transmise operatorului sunt mult reduse, permițând o experiență de lucru mai confortabilă. Aspectul și proporțiile acestui utilaj sunt frumoase și ies în evidentă.

Foreza orizontală dirijată XCMG XZ4055
Foreza orizontală dirijată (HDD) XZ4055 este un utilaj inteligent, prietenos cu mediul, fiind construită de către producătorul chinez de utilaje XCMG. Se poate deplasa peste diverse obstacole de teren pentru a lucra la aplicații de îngropare a conductelor municipale și energetice, evitând daunele de mediu pe care le fac săpăturile convenționale. Este prima foreză HDD din lume alimentat de la baterii cu litiu, ceea ce înseamnă emisii zero, zgomot redus, o experiență de operare confortabilă și viziune excelentă. Implementarea mai multor tehnologii inteligente reduce cu 60% numărul de lucrători suplimentari necesari.

Miniexcavatoarele Kubota seria 5 (KX060-5, U56-5, U50-5)
Seria 5 de miniexcavatoare este următoarea generație de utilaje Kubota echipate cu motoare care îndeplinesc standardele europene de emisii Stage V. Acestea propun un nivel de siguranță și confort al cabinei unic pe piața miniexcavatoarelor, oferind experiență bună de operare și o valoare reziduală pe măsură. Interiorul cabinei și interfața de utilizare reduc elementele și zgomotele care distrag atenția, creând un mediu fără stres. Designul exterior urmează funcționalitatea, asigurând încredere în timpul operării. Ca o clasă standard cu tehnologie avansată, seria 5 prezintă angajamentul producătorului japonez față de responsabilitatea socială.

Automăturătoarele electrice compacte Bucher CityCat V20e și VS20e
Automăturătoarele electrice compacte Bucher contribuie la reducerea nivelurilor de carbon din trafic. Acest nou design nu reduce semnificativ doar emisiile de evacuare, ci și zgomotul generat în timpul curățării. În termeni de design, vehiculele reflectă angajamentul producătorului elvețian pentru sustenabilitate, tehnologie avansată și funcționalitate ridicată. Aspectul simplu inspiră durabilitate. Funcționarea lor a fost, de asemenea, dezvoltată în mod constant, având permanent în centru siguranța operatorului si ușurința de utilizare.

Stivuitorul Crown seria ESR 1000
ESR 1000 este primul stivuitor complet conectat din generația sa. Sistemul de operare Gena cu afișaj interactiv creează o experiență nouă și captivantă pentru utilizator. De asemenea, conectivitatea Gena îi ajută pe clienți să realizeze eficiențe operaționale valoroase. Sistemul patentat Xpress Lower dublează viteza de coborâre, ceea ce îmbunătățește productivitatea cu până la 21%. Alte inovații includ o cotieră reglabilă și un plafon de protecție din sticlă. ESR 1000 are totul: o experiență de utilizator captivantă, îmbunătățită prin conectivitate, productivitate ce creste marja de profit și un design centrat pe om – pretenții pe care clienții le așteaptă de la marca germană Crown.

EP Equipment CPD20L2
Scopul proiectării a fost obținerea unui stivuitor mai mic, mai confortabil și mai ecologic. Prin urmare, în proiectarea lui L2, toate componentele sunt bine integrate și dispuse în șasiul vehiculului. În același timp, sunt folosite baterii cu litiu, ceea ce asigură un caracter mai ecologic. Iar volumul este mai mic, lăsând operatorului mai mult spațiu. Designul tabloului de bord crește spațiul la nivelul picioarelor și câmpul vizual al operatorului. Nu în ultimul rând, acționarea centralizată a cotierei și designul ergonomic sporesc confortul și siguranța operatorului.

Stivuitorul Noblelift RT16P
Stivuitorul RT16P oferă siguranță superioară, eficiență ridicată și o conservare excelentă a energiei. Direcția sa flexibilă permite comutarea în timp real între pivotarea la 180° sau 360°, iar distribuția rezonabila a masei proprii și controlul limitei vitezei de pivotare previn efectiv răsturnarea utilajului. De asemenea, include o varietate de funcții de protecție pentru o utilizare sigură. Cabina ergonomică bine proiectată asigură un confort și o siguranță mai mare pentru operatori.

Tractorul Valtra G135
Valtra G nu este doar cel mai bun tractor utilitar din lume, ci are și un design atrăgător. Capota înclinată și geamul mare din plafonul cabinei asigură o vizibilitate și o agilitate remarcabile. Fiecare detaliu, mergând chiar până la treptele din aluminiu, este conceput pentru a garanta siguranță maximă în condiții de noroi (asta pentru că majoritatea accidentelor, la tractoare, au loc în timp ce șoferul intră sau iese din cabină). În cadrul studioului de personalizare Unlimited de la Valtra, producătorul finlandez caută să satisfacă nevoile individuale ale clienților; mai mult, dacă este nevoie, pot construi chiar un tractor întreg. Nu în ultimul rând, fiecare tractor Valtra este construit să funcționeze cu combustibil 100% regenerabil – ca o premieră mondială.

Ziegler – Z Class/ Z-Cab AiR / Suprastructura ALPAS
Noile autospeciale de stingere a incendiilor pe aeroporturi Ziegler sunt pline de inovații. Arhitectura a fost complet regândită, incluzând o structură extrem de modulară care permite un singur design pentru șasiuri de 2 până la 4 axe. Modulele individuale, precum cabina, pompa, rezervorul și motorul pot fi întreținute cu ușurință și schimbate rapid pe aeroporturi, pentru o fiabilitate maximă. Construcția vehiculului are cel mai mare volum disponibil de apă și spumă, de până la 19.000 l. Transmisia este cea mai puternică de pe piață, oferind o accelerație extremă. Cabina oferă, de asemenea, cea mai bună vizibilitate de jur împrejur și poate găzdui până la șase persoane.

Noua cabină Z-Cab AiR a vehiculului de stingere a incendiilor pe aeroporturi introduce un design vizionar care îmbină o structură din sticlă cu vizibilitate ridicată, un interior spațios multifuncțional și o interfață interactivă cu utilizatorul. Vizibilitate împrejurimilor mașinii este excepțională. În plus, este implementat cel mai nou sistem de oglinzi bazat pe camere video, pentru o acoperire de 360° în jurul vehiculului. Utilizatorii sunt ghidați de un sistem de asistență care oferă funcții și ajustări ale parametrilor adecvate sarcinilor individuale. Interiorul cabinei oferă un spațiu confortabil pentru până la șase pompieri.

Noua generație de suprastructuri definește viitorul proiectelor de autospeciale de pompieri Ziegler. Cea mai recentă generație ALPAS duce filosofia cadrului din aluminiu la nivelul următor. Acest sistem modular este format din segmente față, medii și spate, conectând șasiul, cabina șoferului și diferitele versiuni de ampatament, pentru o flexibilitate maximă. Reducerea cu până la 30% a greutății și volumul de încărcare cu 10% mai mare oferă posibilitatea echipării cu rezervoare mari de apă și echipamente suplimentare. Înălțimea de intrare este redusă cu 100 mm, pentru un acces mai ușor și descărcarea ușoară a echipamentelor. Despre Ziegler puteți citi AICI

MEq
By MEq aprilie 29, 2021 09:30

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION