Premieră mondială: Sandvik prezintă noul încărcător minier de 18 tone LH518B, alimentat de baterii

MEq
By MEq septembrie 29, 2020 20:06

Premieră mondială: Sandvik prezintă noul încărcător minier de 18 tone LH518B, alimentat de baterii

Sandvik lansează noul încărcător electric pe bază de baterii, LH518B, de 18 tone. Noul încărcător este rezultatul cercetărilor Sandvik de zeci de ani, asociat cu tehnologia inovatoare Artisan Vehicle și cea a sistemului de alimentare pe bază de baterii.

Reconfigurează utilajul, nu mina
LH518B de la Sandvik a fost proiectat de la zero în jurul sistemului de baterii al încărcătorului și al transmisiei electrice Artisan, pentru a utiliza în mod optim posibilitățile pe care această tehnologie le aduce. Înlocuirea unor componente sau reproiectarea doar a unei părți a utilajului nu a fost suficientă, astfel că inginerii au regândit întregul utilaj. Pentru clienți, atunci când producătorii regândesc un utilaj, înseamnă că mina nu necesită o regândire a întregii infrastructuri. În practică, înlocuirea acumulatorului încărcătorului nu necesită ajutorul unei macarale sau a unui stivuitor, datorită sistemului brevetat AutoSwap.

Productivitate de neegalat
Noul încărcător subteran LH518B cu alimentare pe baterii are o capacitate remarcabilă pentru dimensiunile sale: soluțiile de proiectare îi permit încărcătorului să încapă într-un tunel de 4,5 x 4,5 m și să transporte sarcini de 18 tone. Pe lângă un sistem inovator de braț și cupă, LH518B beneficiază de transmisii independente pe punțile față/spate, ce permit o capacitate mare de încărcare utilă, păstrând totodată o înălțime totală redusă.

Pentru o productivitate superioară, LH518B este echipat cu trei motoare de 2000 Nm cu magnet permanent. Fără convertizor de cuplu, transmisie sau motor care să fie acționate, încărcătorul este rapid și agil. Nu există restricții de emisii în funcție de puterea instalată care să limiteze alegerea motorului electric, ceea ce permite utilizarea celor mai puternice motoare disponibile, potrivite pentru condițiile de operare subterane.

Sistemele AutoSwap și AutoConnect – rapide și ușor de utilizat
Încărcătorul subteran LH518B dispune de AutoSwap – un sistem patentat de autoschimbare a pachetului de baterii Artisan. Înlocuirea bateriei se face rapid și ușor, cu un input minim de efort manual: procedura durează aproximativ 6 minute și se poate face dintr-o trecere, fără a implica macarale sau infrastructură externă. Noua funcție AutoConnect, disponibilă în premieră pe LH518B, face înlocuirea și mai ușoară și mai rapidă prin conectarea și deconectarea automată a bateriei la utilaj. În afară de conectarea/deconectarea încărcătorului, operatorul nu trebuie să coboare din cabină, ceea ce economisește timp în procedura de înlocuire și reduce efortul și riscurile asociate procesului de schimb.

Încărcătorul alimentat exclusiv de la sistemul de baterii reduce căldura și emisiile în subteran, ajutând minele să își atingă obiectivele de durabilitate și să reducă astfel costurile de ventilație. Acumulatorul robust Lithium Iron Phosphate chemistry (LiFePO4) este conceput special pentru a fi utilizat în exploatările miniere subterane.

De la inovare la globalizarea vehiculelor pe bază de baterii
În prezent, Sandvik își extinde oferta de vehicule (încărcătoare și camioane miniere subterane) cu acționare electrică pe bază de baterii (BEV) și se pregătește să intre pe noi piețe, ceea ce se va întâmpla în etape, model după model. Atunci când încărcătoarele și camioanele subterane pe bază de baterii vor fi introduse pe noi piețe, Sandvik va fi gata să ofere clienților săi asistență completă și servicii aftermarket.

MEq
By MEq septembrie 29, 2020 20:06

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION