Postul de condus al noii generații de camioane MAN, distins cu premiul Red Dot pentru design

MEq
By MEq septembrie 14, 2020 16:39

Postul de condus al noii generații de camioane MAN, distins cu premiul Red Dot pentru design

Pentru modul intuitiv de operare al postului de condus digital disponibil pe noua generație de camioane, MAN Truck & Bus a primit distincția Red Dot la categoria Brands & Communication Design 2020 în cadrul galei Red Dot Award. Juriul internațional, format din 24 de membri, a apreciat designul postului de condus, interacțiunea șoferului cu elementele de control și amplasarea display-ului care asigură o vizibilitate optimă, dar în același timp are o formă de efect.

“Aș vrea să-i felicit pe toți cei care au reușit să câștige un premiu Red Dot în acest an. Această distincție este dovadă că produsul lor are un design de înaltă calitate și s-a remarcat într-o competiție acerbă cu branduri de succes din întreaga lume”, a spus Prof. Dr. Peter Zec, fondatorul și CEO al Red Dot.

În perioada de dezvoltare a noii generații de camioane, MAN a implicat peste 700 de șoferi de camion cu care a colaborat intens în simulator, pe circuitul de teste și în diverse alte situații din traficul real pentru a înțelege exact care sunt nevoile unui șofer și de ce are nevoie atunci când se află la volan.

„Atunci când am început să lucrăm la noua generație de camioane MAN am înțeles că șoferul trebuie să fie în centrul atenției noastre. Am vrut să înțelegem exact care sunt nevoile sale și am conceput un post de condus bazându-ne pe informațiile primite de la cei cu care am colaborat. Răspunsul venit de la clienți și premiile câștigate până acum ne demonstrează că am avut abordarea potrivită și mă bucur că acest lucru dă rezultate”, a spus Dr. Andreas Tostmann, președintele board-ului executiv MAN Truck & Bus.

Designul postului de condus îi permite șoferului să opereze intuitiv numeroasele sisteme de asistență și setările care-i asigură un confort sporit la volan și în același timp să conducă noua generație de camioane MAN eficient și în siguranță. Toate comenzile au fost concepute într-un mod în care să nu distragă atenția șoferului de la ceea ce se întâmplă pe drum.

Display-ul și celelalte comenzi sunt separate, pentru ca informația vizuală să fie pe aceeași linie cu drumul. Șoferul poate ajunge ușor la elementele de control din poziția sa, un exemplu fiind selectorul MAN SmartSelect, care cu noile sale funcții minimiează nevoia șoferului de a-și muta privirea de la drum în momentul în care accesează meniurile sistemului Infotainment și de navigație. Toate aceste informații sunt afișate pe un display de 12,3 inch, iar fiecare sistem are o logică, totul fiind integrat în conceptul holisitc al cabinei șoferului.

Un alt criteriu foarte important care a stat la baza dezvoltării cabinei de pe noua generație de camioane MAN a fost acela de a oferi fiecărui șofer același nivel de confort din punct de vedere informațional, indiferent de vârstă, experiență profesională sau înclinații tehnice. Astfel, noua generație de camioane MAN vine cu o cabină care simplifică și îmbunătățește viața oricărui șofer care conduce un astfel de model.

MEq
By MEq septembrie 14, 2020 16:39

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION