Ponsse lansează noua generație de harvestere Scorpion

MEq
By MEq februarie 24, 2021 17:36

Ponsse lansează noua generație de harvestere Scorpion

Ponsse lansează o gamă complet modernizată de harvestere Scorpion, care îndeplinește toate cerințele forestiere de astăzi. Noul Ponsse Scorpion duce productivitatea și ergonomia la nivelul următor, stabilind un nou standard pentru mediul de lucru al operatorului.

Harvesterul Scorpion a fost introdus pentru prima dată în 2013 și de atunci a devenit produsul emblematic al companiei finlandeze Ponsse. La scurt timp după lansare, Scorpion a devenit un succes global în vânzări și un simbol internațional al lucrărilor forestiere responsabile. De atunci, peste 1.200 de modele Scorpion au fost produse și pot fi găsite în întreaga lume în peste 25 de țări.

Acum, la opt ani distanță, Scorpion își înnoiește look-ul. Stabilitatea utilajelor Ponsse Scorpion este într-o clasă proprie și oferă putere și productivitate din punctul de vedere al mediului înconjurător, cu o presiune mică la nivelul suprafeței solului. În dezvoltarea produsului, atenția a fost focusată pe un grad mai mare de ergonomie, siguranță, vizibilitate și uz al cabinei.

„Ca și înainte, dezvoltarea noii game Scorpion s-a bazat pe feedback-ul utilizatorilor de mașini forestiere, de care ne-am folosit pentru a aduce actualizările acum în producție. Spațiul de lucru din cabina este acum mai practic, mediul silențios din Scorpion fiind special dezvoltat având în vedere confortul și capacitatea operatorului de a putea continua să lucreze”, spune Jan Kauhanen, director de produs pentru harvestere Ponsse.

Modelul Scorpion este caracterizat de vizibilitate și manevrabilitate. Una dintre cele mai evidente îmbunătățiri este noul parbriz dintr-o singură bucată, care se extinde până la plafonul cabinei pentru a oferi o vizibilitate o mai bună si o operare sigură în orice condiții meteo. În plus, soluția unică de macara oferă o vizibilitate excelentă în toate direcțiile.

Sistemul Ponsse Opti, la a 5-a generație
Pe lângă numeroase noi funcții, harvesterele Ponsse Scorpion și Scorpion King au fost echipate cu un sistem avansat Ponsse Opti 5G de generația a cincea și cu o interfață de utilizator complet actualizată. Sistemul de informații ușor de utilizat este cel mai modern de pe piață, iar acuratețea și viteza lui duc experiența utilizatorului la un nivel complet nou.

„Interfața de utilizator Opti 5G complet actualizată împreună cu recent lanasatul computer Opti8 stabilesc un nou standard pentru utilizarea sistemelor de informații ale utilajului forestier Ponsse. De asemenea, pentru operatorii care au folosit generația anterioară Opti, trecerea la utilizarea noului sistem Opti 5G este rapidă și simplă”, explică Markku Savolainen, director de produs, Equipment Automation, Ponsse.

Sistemul de informații Opti 5G controlează si sistemul de management Ponsse Harvester Active Crane, care îi oferă harvesterului un nou mod de a controla macaraua și de a lucra mai eficient. Operatorul poate folosi sistemul Active Crane pentru a controla mișcarea capului de recoltare în locul funcțiilor individuale ale macaralei. Acest lucru îi permite operatorului să se concentreze mai degrabă pe procesarea masei lemnoase, decât pe manevrarea macaralei. Active Crane este ușor de controlat folosind două manete, dintre care una controlează înălțimea capului de recoltare de la sol, iar cealaltă controlează direcția mișcării. Sistemul se asigură si că funcțiile macaralei încetinesc automat înainte ca gama de mișcări să se încheie. Când operatorul indică locația cerută, Active Crane efectuează ridicarea și folosește automat brațul și extensia.

Sistemul de informații Ponsse Opti 5G va fi disponibil inițial pe harvesterele Ponsse Scorpion pe piețele finlandeze și suedeze, urmând a fi extins ulterior și în alte zone.

MEq
By MEq februarie 24, 2021 17:36

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION