Play and Stay Green! BKT și Cesvi, împreună în programul de protecție a pădurii amazoniene

MEq
By MEq mai 21, 2019 10:06

Play and Stay Green! BKT și Cesvi, împreună în programul de protecție a pădurii amazoniene

Centrează o anvelopă BKT, compune un puzzle în două minute, trage un șut și înscrie un gol: aceasta a fost provocarea lansată de BKT la Bauma 2019, un circuit pentru sportivi, dar și pentru apasionații de mediul înconjurător, lucru evocat de numele inițiativei „Play and stay green!”. Un joc simplu, dar care va contribui în mod concret la susținerea existenței pădurii Amazoniene. Datorită colaborării cu Cesvi, pentru cei 350 de participanți care au înfruntat circuitul cu succes vor fi plantați și protejați 350 de copaci.

Nu este prima dată când BKT, unul dintre cei mai importanți producători de anvelope Off-Highway la nivel mondial, dezvoltă inițiative dedicate planetei noastre. BKT participă deja de mult timp la expoziții internaționale, nu numai cu produse, ci și cu proiecte, valori, idei, elemente fundamentale ale misiunii sale: calitate, tehnologie, inovare, serviciu, dar și atenție acordată comunităților, mediului și viitorului persoanelor. De data aceasta accentul s-a pus pe regiunea amazoniană Madre de Dios din Peru, ca urmare a colaborării strânse cu Cesvi – organizația italiană nonprofit care de peste 30 de ani operează în întreaga lume pentru a face față celor mai grave crize umanitare și pentru a realiza proiecte de combatere a sărăciei și de dezvoltare durabilă (www.cesvi.org).

Considerată plămânul Pământului, Amazonia este unul dintre locurile de pe planetă cu cea mai mare biodiversitate, dar și cu rate de degradare a solului și defrișări peste medie, cauzate în principal de activitățile de exploatare forestieră ilegală. Cesvi colaborează cu comunitățile native din Peru prin proiecte legate de conservarea biodiversității și protecția mediului, făcând ca populația locală să aibă un rol de Custode al Amazoniei, capabilă să conserve pădurea și, în același timp, să favorizeze dezvoltarea sa economică și comunitară.

Planeta este în pericol, iar BKT se implică constant în căutarea proceselor și materialelor cât mai durabile posibil, pe lângă participarea la proiecte internaționale de protecție a mediului – de la primele turbine eoliene instalate în 2004 la fabrica din Bhiwadi, până la noul centru de cercetare de la Bhuj, deschis în 2017, în care activitatea este intens orientată spre un viitor sustenabil.

În acest sens, proiectul de dezvoltare a unui material de înlocuire a cauciucului natural este recent, având în vedere cererea în creștere de cauciuc la nivel global, care va ajunge la 17 milioane de tone până în 2025, determinând în curând o lipsă de materii prime. Pentru a dezvolta noi metode de compounding bazate pe utilizarea de cauciuc din păpădie TKS (păpădie rusească), o alternativă regenerabilă și durabilă a cauciucului natural, BKT a semnat un acord de cercetare comună cu compania americană Kultevat Inc. specializată în tehnologia ecologică, cu sediul în Saint Louis, Missouri.

Prin crearea unui joc simplu, BKT face un pas înainte în ceea ce privește responsabilizarea ecologică. Premiul în joc are, la fel ca întotdeauna, o valoare foarte ridicată: contribuția pentru a ajuta lumea să devină un loc mai bun pentru toți.

MEq
By MEq mai 21, 2019 10:06

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest