CIFA – Pionieri în inovarea echipamentelor pentru beton

MEq
By MEq decembrie 18, 2019 18:23

CIFA – Pionieri în inovarea echipamentelor pentru beton

Era sfârșitul anilor ’60 când CIFA producea prima pompă de beton montată pe camion. De atunci, CIFA a continuat să proiecteze, să producă și să dezvolte această tehnologie, aducând în fiecare an pe piață noi soluții fiabile. În ultimii ani, introducerea fibrei de carbon în construcția segmentelor de braț Carbotech a fost, fără îndoială, cea mai inovatoare soluție din punct de vedere tehnic și practic. De fapt, utilizarea ei a avut ca scop îmbunătățirea performanțelor echipamentului și a condițiilor de muncă pentru cei care folosesc aceste mașini zi de zi pe șantiere. | M. Equipment

Pentru a satisface diversele nevoi operaționale ale clienților, CIFA oferă 3 linii de autopompe de beton (pompe montate pe șasiu de camion), tocmai pentru că șantierele diferite necesită mașini diferite. Totuși, fiecare linie garantează aceleași niveluri ridicate de performanță: fiabilitate, versatilitate, durabilitate.

Brațele autopompelor de beton CIFA combină rezistența și fiabilitatea. Fiecare secțiune de braț este proiectată pentru o rezistență structurală maximă și rezistență la uzură. Diferitele configurații de brațe asigură o mare versatilitate operativă, permițând pompei să ajungă aproape în orice punct al șantierului, chiar și în cele greu accesibile. Flexibilitatea de lucru împreună cu viteza mare de operare permit extinderea completă a brațului și poziționarea sa perfectă și rapidă.

Complet detașabilă, unitatea de pompare asigură un debit continuu și constant. Această tehnologie garantează un sistem extrem de eficient pentru pomparea diferitelor tipuri de beton, cu agregate de toate dimensiunile, reducând numărul de cicluri pe minut, însă menținând același debit, pentru o uzură minimă și o durată de viață mai extinsă. Supapa „S” are o structură cu grosime variabilă pentru a avea o rezistență maximă la uzură chiar și atunci când sunt utilizate diverse tipuri (dificile) de beton. De asemenea, placa de uzură și inelul sunt proiectate și realizate din materiale speciale cu o funcție specifică de rezistență ridicată la abraziunea și stresul la care sunt expuse ca urmare a debitului betonului.

Inovații pentru cele trei linii
De-a lungul anilor, personalizarea produselor și a funcțiilor acestora a fost o alegere strategică. Așa cum am menționat mai sus, în gama de autopompe CIFA are 3 linii principale, pentru a răspunde diferitelor nevoi ale piețelor. În ultimii ani, pentru fiecare linie au fost introduse noi funcții în ceea ce privește designul, producția de modele noi, componentele tehnice și tehnologiile regăsite pe aceste echipamente.

Linia Carbotech
Pentru seria vârf de gamă, care include o configurație completă în oferta standard și se remarcă prin utilizarea carbonului ca material de construcție a ultimei secțiuni a brațului, CIFA a introdus:
-Un nou rezervor din plastic între stabilizatorii spate, pe noul model K67H
-Suporți ”bolt-on” pentru tubulatura brațului
-Pivoți de trecere și tije de legătură externă
-Noi coliere de tubulatură pentru secțiunile din fibră de carbon
-Capac al inelului de rotire
-Turație automată și managementul înclinației
-Noul sistem avansat de management Smartronic, opțional
-Noul sistem de extensie maximă a brațului MBE
-Sistem anti-balans (pe verticală) al brațului, opțional
-Sistem automat de deschidere și pliere a brațului, opțional

K47H este cea mai lungă pompă de beton (din gama Carbotech) montată vreodată pe un camion actual cu 4 axe. Ușurința sa de utilizare și flexibilitatea sunt date de tehnologia patentată a brațului din 5 secțiuni cu geometrie de pliere RZ. Ultimele două secțiuni sunt construite din fibră de carbon, un material compozit care permite o stabilitate și o lungime mai mari, dar și o masă totală a mașinii sub 32 de tone, datorită ușurinței și rezistenței care îl disting de restul materialelor. O altă caracteristică importantă este extensia dublă telescopică în X pentru stabilizarea față, ceea ce face ca mașina să se poziționeze în siguranță chiar și în spații limitate sau când întâlnește obstacole. Necesită cea mai mică suprafață de stabilizare din lume pentru o pompă de 47 m. Datorită sistemului ASC (Advanced Stability Control), operatorul nu este obligat să extindă complet suporții de calare.

Linia Steeltech
Include modele configurabile cu o gamă largă de accesorii și opțiuni:
-Braț, șasiu și sistem de stabilizare noi pe modelul K36L
-Un nou suport pentru pompele hidraulice
-Un nou capac pentru buncărul de alimentare
-Capac pentru inelul de rotire
-Noul sistem de extensie maximă a brațului MBE (pentru buclă închisă)
-Managementul automat al turației motorului și al înclinației (pentru buclă închisă)
-Noul sistem avansat Smartronic, opțional (pentru buclă închisă)
-Noul sistem anti-balans al brațului, opțional (pentru buclă închisă)
-Deschiderea și plierea automată a brațului, opțional (pentru buclă închisă)

Linia Classic
Cu această linie, CIFA își propune să ofere autopompe de beton de bază, ușor de utilizat, disponibile în stoc. Recent, în linia Classic au intrat:
-Două noi modele cu unitate de pompare cu circuit închis: K49C-K56C
-Noile K49C-K56C cu turele înclinate
-Noile versiuni 4.0 pentru modelele K40C, K49C, K56C

MEq
By MEq decembrie 18, 2019 18:23

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION