Performanțe Keestrack în toate clasele de concasare și sortare

MEq
By MEq august 27, 2019 18:57

Performanțe Keestrack în toate clasele de concasare și sortare

Keestrack a expus în aprilie la München (bauma 2019) nu mai puțin de nouă stații de procesare a minereurilor și o întreagă ofertă de echipamente pe șenile pentru reciclare și aplicații de carieră.

Portofoliu electric pentru concasare mobilă
Împreună cu doua concasoare de 30 t, Keestrack a prezentat toate modelele sale de vârf din seria de concasoare mobile pe șenile, cu fălci, cu impact și cu con ca sisteme diesel-electrice full-hybrid cu sursa de alimentare electrică separată (plug-in). Noile modelele îmbunătățite din cadrul clasei de 60 până la 70 t greutate de transport nu sunt doar soluții tehnice de vârf din punctul de vedere al dimensiunilor, capacității de producție, calității și diversității produselor finite, ci stabilesc și noi standarde de operare eficientă. Fără restricții în ce privește transportul și mobilitatea pe șantier, seria de concasoare grele diesel-electrice Keestrack îndeplinește atât cerințele pentru lucrări de reciclare intensivă pe șantier, cât și pentru o producție flexibilă, în mai multe etape, a agregatelor în mine de suprafață și cariere.

În premieră la un târg internațional, Keestrack a expus noul concasor cu fălci Keestrack B7e (capacitate 700 t/h) ce va înlocui modelul B6. Elementul central al intalației îl reprezintă doveditul concasor cu fălci CJ 412, cu o deschidere de 1.200 x 830 mm a cuvei de alimentare, ce asigură alimentarea camerei de concasare cu materiale cu dimensiuni de până la 700 mm și cu posibilitatea de reglare hidraulică a deschiderii fălcilor (CSS – Closed Side Setting) între 75 – 250 mm.

La modelul B7e, disponibil doar ca „hybrid plug-in”, concasorul este acționat de un motor electric de 132 kW. Un alt motor electric de 55 kW acționează sistemul hidraulic dedicat șenilelor, cilindrilor de ridicare, alimentatorului vibrant cu două etaje de presortare și benzilor transportoare. Puterea diesel-electrică necesară este generată de un motor diesel Volvo (la alegere, de 273 kW și Stage IIIA / de 285 kW și Stage IV) și de un generator electric integrat de 330 kVA. Compartimentul motor este amplasat într-un modul detașabil, care poate fi amplasat mai departe de concasor, într-un mediu fără praf și vibrații. Datorită funcționării motorului diesel la o turație constantă și scăzută, chiar sub sarcină totală, Keestrack B7e are un consum redus de combustibil. Conform producătorului, costurile de exploatare mai reduse cu până la 80% pot fi obținute în operarea fără emisii, când concasorul e alimentat direct la rețeaua publică de curent electric sau la un generator extern, prin intermediul sistemului „plug-in”. Cu o masă operațională sub 69 t (cu opțiuni), stația de concasare este foarte mobilă (prin detașarea unității de alimentare de 6 mc, inclusiv etajele de presortare, masa operațională scade sub 60 de tone).

În concasarea secundară și terțiară concasorul cu con complet hibrid Keestrack H6e garantează capacități mari de producție. Alimentat cu materiale de dimensiuni maxime de până la 215 mm, cu o configurare variabilă a camerei de concasare și setări ale deschiderii dintre conuri (CSS: 6 – 44 mm), concasorul special adaptat Keestrack KT-H6 (ce are la bază tehnologia dovedită Sandvik) poate procesa până la 400 t/h de materii prime. Opțional este disponibil un modul atașabil de post-sortare cu trei etaje (suprafață totală 24,5 mp), cu recirculare larg dimensionată, ce oferă produse finite de calitate superioară, garantand o valoare adăugată ridicată. Motoarele electrice puternice pentru antrenarea concasorului și a sistemelor hidraulice (220 kW / 2 x 30 kW), precum și celelalte componente acționate electric sunt alimentate de la un motor detașabil diesel/modul de generator electric (345 kW / 500 kVA), de la rețeaua electrică publică ori de la un grup electrogen extern, prin sistemul „plug-in”. Cu o masă operațională de doar 62 t cu toate opțiunile (51,5 t fără ciurul final), concasorul cu con poate fi exploatat economic în diferite aplicații.

Versatilitatea este trăsătura concasorului cu impact Keestrak R6e, compact, cu ciur cu dublu etaj pentru presortare și modul de post-sortare, cu dublu etaj și recirculare larg dimensionată. Versiunea prezentată la München este complet hibridă (439 kW / 550 kVA), deși este disponibilă și versiunea cu acționare diesel-hidraulică și parțial electrică, cu antrenarea directă a concasorului (rotor-by-diesel). Stația are o masă operațională de 62 t și poate fi ușor transportată între șantiere folosind un sistem de tractare.

Lansat anul trecut, concasorul cu impact complet hibrid Keestrack R3e de 32 t, cu un singur etaj, cu ciur de post-sortare și recirculare larg dimensionată a fost și el prezent la show. Tot la München a putut fi văzut și concasorul cu fălci Keestrack B3e cu ciur de presortare nou, independent. Unitatea de sortare cu etaj dublu (1,6 mp + 1,2 mp) acționată electric îmbunătățește eficiența și reduce uzura concasorului (cu o deschidere de alimentare de 1000 x 600 mm), acesta fiind cea mai mare unitate de sortare din clasa de 30 t. Echipamentul electric al stației, predominant diesel-hidraulice, include un generator de 42,5 kVA pentru acționarea benzii transportoare și a accesoriilor, precum și o conexiune de ieșire (plug-out) de 16 A pentru unitățile de sortare sau de stocare.

Economii prin combinarea echipamentelor
Comparativ cu unitățile diesel-hidraulice convenționale, instalațiile diesel-electrice economisesc combustibil până la 40%. Când aceste stații lucrează înseriate (în trenuri de producție), consumul de combustibil total poate scădea cu până la 70%, dacă stațiile de sortare hibride sunt alimentate direct cu energie electrică (plug-in) de la un concasor diesel-electric amplasat în amonte sau în aval. Pentru a exploata la maximum acest potențial, Keestrack oferă șase modele de scalpere (ciururi) cu două etaje (250 – 1.000 t/h) opțional ca versiuni complet hibride „plug-in”.

Nou în programul ”e-” (produse electrificate) este scalperul Keestrack K6e: cu un alimentator standard de 8 mc și un ciur cu etaj dublu de 4.500 x 1.800 mm (2 x 8,1 mp), stația de sortare de aproape 30 t produce trei fracții, cu o capacitate de producție de 600 t/h, și poate fi adaptată la o gamă largă de materiale și aplicații, cu o varietate de suporturi de site și echipamente suplimentare. O soluție de ciur complet hibrid, cu potențial ridicat pentru o operare economică semi-staționară este Keestrack K5e Flip Flow (masă operațională de 29,5 t). Tehnologia BIVITEC special adaptată la cutia ciurului cu două etaje ofera o gamă largă de aplicații în reciclarea materialelor reziduale (sticlă, lemn, zgură etc.) sau prelucrarea materialelor dificile cu umiditate ridicată. Echipamentul de sortare flexibil asigură o producție eficientă și economică de agregate cu dimensiuni minime < 2 mm, manipularea materialelor calde (zgură) sau mari cantități de produse minerale standard (până la 450 t/h).

MEq
By MEq august 27, 2019 18:57