Parteneriat între Ziegler și MHS Holding pentru producerea, la Sibiu, de autospeciale pentru stingerea incendiilor

MEq
By MEq martie 28, 2019 01:22

Parteneriat între Ziegler și MHS Holding pentru producerea, la Sibiu, de autospeciale pentru stingerea incendiilor

Compania germană Ziegler, lider global în fabricarea de autospeciale și echipamente pentru stingerea incendiilor, și MHS Holding, unul dintre cele mai mari grupuri automotive din Europa de Sud-Est, au anunțat săptămâna aceasta încheierea unui parteneriat în urma căruia, la Sibiu, vor fi asamblate și produse suprastructuri Ziegler. Scopul acestui parteneriat este oferirea de vehicule pentru stingerea incendiilor concepute pe baza celor mai noi tehnologii germane de înaltă calitate pentru piața din România, precum și pentru cele din Europa de Sud-Est.

Prin înființarea acestui parteneriat s-a realizat un pas important în vederea satisfacerii cu succes a cerințelor moderne ale României în sectorul stingerii incendiilor. Atât Ziegler, cât și MHS Holding au un nivel ridicat de experiență în piețele în care activează, putând astfel oferi împreună foarte ușor soluțiile complete necesare.

We provide security
Grupul Ziegler este un furnizor internațional de vehicule pentru stingerea incendiilor, protecție civilă și poliție, precum și de accesorii și tehnologii pentru stingerea incendiilor. Cu peste 20.000 de camioane de pompieri produse, Ziegler este parte a Grupului CIMC. Cei peste 1.300 de angajați din toată lumea (dintre care 650 la sediul din Giengen/Brenz, Germania) produc o gamă completă de produse: echipamente pentru stingerea incendiilor, sisteme de pompare și sisteme de stingere a incendiilor extrem de specializate, precum și toate tipurile de vehicule de urgență.

Tehnologii inovative
Ziegler este un trendsetter al industriei pentru stingerea incendiilor ce stabilește în mod constant noi standarde datorită ingineriei germane. Tot ceea ce oferă se bazează pe promisiunea mărcii – “oferim securitate”. Inovațiile Ziegler precum sistemul de suprastructuri ALPAS (considerat o referință în industria pentru stingerea incendiilor), sistemul de pompare patentat TROKOMAT, precum și sistemul de airbag și centură de siguranță Z-Protec reprezintă doar câteva exemple ale tehnologiilor de primă clasă oferite.

La randul sau, MHS Holding este unul dintre cele mai mari și mai performante grupuri automotive din Europa de Sud-Est, cu 25 de ani de experiență pe piața auto din România. Holding-ul a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de 387 milioane euro și 7.641 unități vândute, autoturisme noi și rulate precum și autovehicule comerciale ușoare și grele, noi și rulate. De asemenea, MHS Holding are 1.150 de angajați în România și Germania.

La eveniment au participat atât oficialități locale, în frunte cu primarul municipiului Sibiu, cât și reprezentanți ai ISU, direct implicați în acest sector de activitate (descarcerare și stingerea incendiilor). Cu acestă ocazie a fost expusă și testată o autospecială complet echipată pentru astfel de intervenții, având un șasiu MAN TGM 13.290 (13 t și 290 hp). Particularitatea sistemului Ziegler ce poate fi instalat pe orice tip de șasiu constă în modularitatea sa – similar unui Lego, sistemul are nenumărate configurații și se poate personaliza la solicitarea clientului. Prețul unui astfel de vehicul poate porni de la 200.000 euro, însă în funcție de configurație și dotări crește exponențial. Vehiculul prezentat avea un preț estimativ de 300.000 euro.

Peste 125 de ani de competență și parteneriat
Ziegler lucrează continuu cu departamentele pentru stingerea incendiilor de peste 125 de ani. Astfel, utilizează constant experiența sa vastă pentru a oferi inovații practice, transformând munca pompierilor într-o activitate simplă și sigură. Protecția pentru mediul înconjurător și responsabilitatea față de angajați și societate reprezintă principiile pe care se bazează compania.

Un element-cheie al echipării propuse de compania germană este inovatoarea cabină pentru echipaj Z-Cab, marcă înregistrată Ziegler. Instalată în zona mediană a mașinii, aceasta se atașează cabinei de bază a autoșasiului, are o structură ranforsată (protecție la rostogolire), scaune confortabile, tuburi de oxigen aferente fiecărui loc, numeroase dotări și elemente de siguranță (inclusiv airbag-uri cortină în dreptul scaunelor de margine) pentru un echipaj de 7 membri. Ziegler oferă și o versiune de cabină mai mare, Z-Cab XL (foto).

O altă soluție ce vine să susțină binecunoscuta eficiență germană este panoul de comandă Z-Control. Într-o construcție simplistă, cu butoane mari și funcții intuive, acesta poate fi operat chiar și cu manuși. Dintre numeroasele dotări ale autospecialei expuse am mai putea aminti: generatorul, cele două scari extensibile, rezervorul de apă, sistemul inovator de lumini interioare anti-orbire, luminile exterioare, sistemul brevetat de casete individuale pentru furtunurile de apă, o unitate de amestec apă/spumă și turnul de lumină extensibil, montat pe camion – acesta este acționat din telecomandă, se poate roti la 360˚ și dispune de 8 lumini LED.

La baza fiecărei suprastructuri Ziegler se află sistemul brevetat din profile de aluminiu ALPAS – un exemplu al filozofiei simplității și calității germane. Acesta a fost permanent îmbunătățit și este cunoscut ca unul dintre cele mai bune sisteme de suprastructură din industrie, datorită flexibilității pe care o oferă, stabilității și durabilității. În contrapartidă cu suprastructurile sudate, acesta oferă numeroase variante de configurare, este ușor de asamblat și transportat (încape într-un singur container) și e extrem de fiabil și apreciat în domeniu.

De la cel mai mic camion pentru stingerea incendiilor până la gigantul ARFFV, Ziegler oferă o gamă completă de vehicule. Astfel, întotdeauna clientul va primi pachetul complet: cabină, suprastructură, pompe, un pachet complet și service – toate dintr-o singură sursă, calitatea Ziegler fiind testată în mii de aplicații.
Ca o dovadă în plus a durabilității produselor Ziegler, pe platforma exterioară a sediului MHS din Sibiu a fost expus și un model retro de camion MAN cu echipare Ziegler.

MEq
By MEq martie 28, 2019 01:22

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest