Open-S – un standard comun pentru cuplele rapide complet automate

MEq
By MEq octombrie 7, 2020 20:08

Open-S – un standard comun pentru cuplele rapide complet automate

Steelwrist AB și Rototilt Group AB sunt inițiatorii Open-S – un standard pentru cuplele rapide complet automate destinate excavatoarelor. De acum înainte, operatorii de utilaje pot combina cuplele, rotoarele basculante și uneltele de lucru de la diferiți producători care respectă acest standard, fiind siguri că vor fi compatibile între ele. Produsele care respectă acest standard vor purta marca „Open-S”.

„Standardele comune fac viața de zi cu zi mai ușoară, indiferent că este vorba de prize electrice, conectori de calculator sau cuple rapide pentru excavatoare”, spune Stefan Stockhaus, CEO Steelwrist AB. „Open-S are la bază standardul independent și acceptat care există deja pentru cuplele rapide, adică standardul S”.

Împreună cu Anders Jonsson, CEO al Rototilt Group AB, cei doi sunt inițiatorii Open-S.
„Credem într-o concurență sănătoasă, în care jucătorii din industrie se întrec în a avea cele mai bune produse”, spune Anders Jonsson. „Nu dorim să îngrădim clienții într-o interfață închisă. Atunci când clienții cumpără un rotor basculant (tiltrotator) de la Rototilt, ei trebuie să se simtă încrezători că orice unealtă de lucru hidraulică ce respectă standardul Open-S se va potrivi sistemului de rotor basculant.”

Libertate, siguranță, dezvoltare
Standardul se bazează pe trei piloni principali: Libertatea clienților finali de a alege echipamentul preferat cu soluții de siguranță fiabile și de a beneficia de dezvoltarea tehnologică continuă.

„Întrucât am convenit asupra modului de conectare a produselor, clienții pot alege în mod liber din portofoliul de produse al producătorilor care respectă standardul”, explică Anders Jonsson. „Astfel devine mai clar ce anume se potrivește și ce prevederi de garanție se pot aplica.”

Atât Steelwrist, cât și Rototilt au observat că tot mai mulți clienți adoptă acest tip de soluție. Standardul Open-S vine în întâmpinarea antreprenorilor și le ușurează pentru primul pas către un sistem de cuplă rapidă complet automat.

O organizație independentă
Open-S este deținut și administrat de o organizație independentă, denumită Open-S Alliance, care la rândul său este condusă de un consiliu de ingineri din cadrul companiilor membre – în prezent, producătorii de rotoare basculante Steelwrist și Rototilt. Însă, cele două companii sunt deschise și pentru noi membri. „Scopul este interschimbabilitatea”, spune Stefan Stockhaus. „Orice producător de renume care crede în utilitatea unui standard comun este binevenit. Deja suntem în discuții cu mai mulți producători care doresc să adere la standardul Open-S”.

MEq
By MEq octombrie 7, 2020 20:08

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION