O singură mașină pentru toate: noul JENZ Chippertruck HEM 922

MEq
By MEq aprilie 23, 2021 18:00

O singură mașină pentru toate: noul JENZ Chippertruck HEM 922

Modelul hibrid Chippertruck este produsul emblematic al producătorului german JENZ în materie de tocătoare mobile montate pe camion. Echipat cu cea mai puternică tehnologie cu două motoare și cu performanțe ale sistemului de peste 1.100 hp, cel mai puternic model JENZ Chippertruck nu lasă de dorit. Noul HEM 922 este succesorul modelului anterior HEM 821. Noul tocător montat pe camion vine cu numeroase optimizări, de la zona de alimentare până la ușurința operării, făcându-l și mai flexibil de utilizat.

„Oamenii, când se gândesc la tocătoare mari, adesea au în minte grămezi uriașe de lemn. Știm că, deseori, clienții noștri sunt prinși între randamentul maxim al unei instalații și cea mai mare flexibilitate posibilă în pădure sau pe drum. Acesta este tocmai punctul pe care l-am abordat cu noua unitate de tocare HEM 922, care a fost special construită pentru tocătorul montat pe autoșasiu”, explică Hans Heinrich Hermeier, manager de produs și junior manager la JENZ.

Printre altele, noul Chippertruck hibrid are o înălțimea de alimentare crescută, acum la 900 mm, și o forță de tragere considerabil mai agresivă. Multe modificări au fost făcute în ceea ce privește tragerea: geometria mesei și înclinarea mesei de tragere, viteza de tragere, geometria și poziția rolei de sus și de jos.

„Per ansamblu, mașina este acum mai ușor de alimentat și mărunțește mai bine. Noi numim acest efect„ drop and forget”. Aceasta înseamnă că operatorul pune materialul jos („drop”/ „îi da drumul”) pentru a aduce mai repede material nou”, explică Hermeier, vizibil mândru de noul model. În plus față de alimentarea mai ușoară, calitatea așchiilor de lemn crește, deoarece materialul este trimis către tambur într-un mod mai controlat.

Accesul pentru lucrările de întreținere a fost, de asemenea, optimizat: „Ne-am concentrat nu numai pe conceptul de „tool” complet integrat, ci și pe întreținerea și curățarea zilnică a mașinii într-un mod similar cu modelul Chippertruck cu un singur motor.” În detaliu, aceasta include conceptul de unelte profesionale cu o cutie de scule pivotantă și numeroase suporturi pentru scule, precum și diverse scări de acces și opțiuni de spațiu de depozitare, pentru a lucra în siguranță la mașină.

Cel mai puternic tocător mobil JENZ montat pe camion are o putere a sistemului de până la 1.100 CP, datorită tehnologiei cu două motoare. Conceptul transmisiei a fost preluat de predecesorul său, care impresionează nu numai prin puterea impresionantă, ci și prin simplitate. „Motorul auxiliar Caterpillar are o singură sarcină: mărunțirea (așchierea)! Transmite aproape tot cuplul său de aproximativ 3500 Nm direct către tambur printr-o curea de transmisie cu 10 caneluri. Sistemul hidraulic complet al mașinii și propulsia sunt furnizate prin intermediul motorului HGV . Asta înseamnă că motorul CAT lucrează numai atunci când este material de mărunțit, nu altfel”, spune Hermeier.

Mobilitatea off-road necesară în condiții reale poate fi asigurată de anvelope agricole de pe axele motoare. Aceasta înseamnă că vehiculul este acum complet echipat cu anvelope simple. „Eliminarea anvelopelor duble înlătură necesitatea curățării lor atunci când vehiculul trece la deplasarea pe șosea, iar anvelopele agricole cu autocurățare oferă mașinii capabilități off-road neimaginate”, mai spune Hans Heinrich Hermeier.

Au existat, de asemenea, unele modificări în ceea ce privește licența de drum. Chiar și cu rezervorul de motorină de 900 de litri plin, vehiculul se încadrează într-o masă totală de sub 32 de tone și, prin urmare, nu are nevoie de permis special de deplasare pe drumurile publice. Confortabil la condus, având un consum corespunzător și o viteză de deplasare de până la 80 km/h, HEM 922 este extrem de flexibil pe șosele.

MEq
By MEq aprilie 23, 2021 18:00

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION