Noul excavator Cat 395 Next Generation este mai productiv și mai durabil decât modelul anterior 390F

MEq
By MEq martie 9, 2021 21:17

Noul excavator Cat 395 Next Generation este mai productiv și mai durabil decât modelul anterior 390F

Excavatorul Cat 395 Next Generation oferă constructorilor o productivitate crescută cu până la 10%, o durabilitate structurală de două ori mai mare și costuri de întreținere cu până la 20% mai mici decât liderul din această industrie, 390F, pe care îl înlocuiește.

„Am mărit cuplul de pivotare și forța balansierului cu 10%”, a declarat Brian Abbott, manager global de produs pentru excavatoare mari Caterpillar. „Aceste creșteri le permit antreprenorilor să utilizeze cupe mai mari pentru o productivitate mult mai mare.”

Un factor-cheie pentru producția modelului 395 este noul circuit hidrostatic de pivotare consacrat – o caracteristică regăsită doar pe excavatoarele miniere Cat de mari dimensiuni, precum 6015B. „Acest circuit îi permite excavatorului să regenereze energia de frânare a mișcării de pivotare și să gestioneze independent fluxul de ulei al cilindrului”, a spus Abbott. „Ce înseamnă aceasta pentru proprietari și operatori? O eficiență mai mare din punctul de vedere al consumului de combustibil, împreună cu o performanță mai uniformă și mai previzibilă, atunci când utilajul execută o gamă variată de lucrări.”

Sunt disponibile trei moduri de operare: Power, Smart și ECO. Modul Power presupune putere maximă în orice moment; Modul ECO reduce turația motorului și timpii de ciclu, menținând însă forța de rupere. Modul Smart elimină operarea de conjunctură prin adaptarea automată a puterii motorului și a puterii hidraulice la condițiile reale de săpare – totul pentru a reduce consumul de combustibil și a optimiza performanța.

Sistemul de răcire are un nou ventilator acționat la cerere, conceput să funcționeze numai atunci când este necesar, ceea ce contribuie la economia de combustibil. Funcția automată de inversare ajută la curățarea resturilor din miezurile de răcire, crescând eficiența de operare.

Tehnologia standard vine în sprijinul eficienței și al siguranței
Tehnologia simplă, ușor de utilizat, ajută operatorii și proprietarii de utilaje să profite la maximum de avantajele oferite de excavatorul Cat. „Modelul 395 vine cu cea mai cuprinzătoare ofertă tehnologică din industrie, instalată din fabrică, în această clasă de dimensiuni”, a spus Abbott. „Obiectivul nostru este să ducem eficiența operațională a proprietarului unui astfel de utilaj la un nivel superior.”

Cat Payload îi ajută pe operatori să crească eficiența de încărcare folosind sistemul de cântărire din mers; estimările sarcinii utile în timp real pot fi calculate fără a presupune pivotarea excavatorului, pentru a preveni supra-încărcarea și sub-încărcarea camioanelor (peste sau sub sarcina admisă). Port-ul USP al monitorului le permite operatorilor să downloadeze rezultatele înregistrate într-o singură tură sau până la 30 de zile lucrătoare, fără a necesita o conexiune la internet sau abonament VisionLink.

Tehnologia Cat Grade cu 2D oferă operatorilor îndrumări vizuale de nivelare prin intermediul monitorului standard cu ecran tactil, astfel încât să poată face tăieturi mai precise. Sistemul este ușor de actualizat la versiunea Cat Grade cu Advanced 2D sau Cat Grade cu 3D, pentru o precizie sporită. Versiunea Advanced 2D include un monitor tactil suplimentar, pentru a permite proiectarea în teren. Iar 3D adaugă poziționare GPS și GLONASS, pentru o precizie maximă. Tehnologia de comunicare integrată de excavatorul 395 face mai ușoară ca niciodată conectarea la servicii 3D, precum Trimble Connected Community sau Virtual Reference Station.

Lift Assist este o nouă funcție de siguranță care ajută la prevenirea răsturnării excavatorului. Calculează rapid sarcina reală ridicată și o compară cu capacitatea nominală a excavatorului. Alertele vizuale și auditive indică și informează operatorul dacă excavatorul se află într-un interval de lucru sigur.

Indiferent dacă este echipat cu o cupă sau cu un ciocan hidraulic, funcția standard 2D E-Fence împiedică deplasarea utilajului în afara punctelor definite de operator. Acest lucru ajută la protejarea utilajului și a altor obiecte de daune și reduce riscul de sancțiuni legate de zonare sau de deteriorarea utilităților subterane și supraterane. De asemenea, ajută la prevenirea oboselii operatorului, prin reducerea numărului de mișcări de pivotare și săpare.

Auto Hammer Stop previne uzura inutilă a uneltei de lucru și a utilajului. Pe monitor va apărea un mesaj de avertizare, după 15 secunde de funcționare continuă; ciocanul se va opri automat după 30 de secunde de funcționare continuă.
Cat Product Link facilitează managementul utilajului. Oferă un flux constant de informații wireless, disponibile prin interfața online VisionLink, permițând managerilor de flote (din birou) să evalueze rapid principalele informații de operare.

Sistemul opțional de recunoaștere a uneltelor de lucru (Work Tool Recognition) economisește timp și energie la înlocuirea uneltelor de lucru. Simpla balansare laterală („scuturare”) a unei unelte de lucru atașate confirmă identitatea ei și reglează automat sistemul hidraulic la parametrii pe care operatorul i-a setat specific pentru acea unealtă de lucru.

Opțional, Cat PL161 Attachment Locator este un dispozitiv Bluetooth ce face rapidă și ușoară găsirea uneltelor de lucru și a altor echipamente. Cititorul Bluetooth integrat al excavatorului sau aplicația Cat App de pe telefon vor localiza automat dispozitivul pe o rază de până la 91 de m.

Durabilitate mai mare
Modelul 395 este destinat lucrărilor solicitante. Brațele, balansierele și cadrele sunt de două ori mai puternice decât cele de pe modelul anterior – toate acestea pentru a oferi performanțe fiabile pe întreaga durată de exploatare a utilajului. Grosimea plăcilor în partea de sus și de jos a brațelor a fost crescută; de asemenea, balansierele au o grosime crescută a plăcilor în zonele laterale, inferioare și a suportului; iar cadrele au o grosime mai mare la nivelul sașiului de bază și al plăcii de montare a contragreutății. Consolidările la nivelul sașiului, al articulației șenilei, al rolelor de șenilă, precum și al brațului, balansierului și cilindrilor cupei asigură performanțe pe termen lung, fără probleme.

Întreținere redusă
Intervalele de întreținere extinse și sincronizate contribuie la costurile mai mici pe termen lung ale excavatorului 395. Noul filtru de aer Cat cu pre-filtru integrat, precum și filtrele primare și secundare asigură o capacitate dublă de retenție a prafului, față de modelul anterior.

Noul filtru hidraulic de retur Cat are o durată de viață de 3.000 de ore – cu 50% mai extinsă față de filtrele anterioare. Filtrele sistemului de alimentare sunt sincronizate pentru un interval de service la 1.000 de ore – o creștere de 100% față de filtrele anterioare. Conductele de scurgere a apei și sedimentelor din sistemul de combustibil și punctele de verificare a nivelului de ulei din sistemul hidraulic sunt grupate si accesibile de la nivelul solului, făcând întreținerea de rutină mai rapidă, mai ușoară și mai sigură.

Cabina – construită în jurul operatorului
Excavatorul 395 oferă, la alegere, cabină Deluxe sau Premium. Funcțiile de îmbunătățire a performanței, precum panoul de control frontal, pornirea din buton, fără cheie, și monitorul tactil cu butoane rotative de comandă (tip jog-dial) sunt standard.

Alte facilități din cabină care sunt pe placul operatorilor:
– Consolă înclinabilă ce permite intrarea și ieșirea ușoară în/din cabină.
– Suporții elastici ai cabinei reduc vibrațiile cu până la 50%, comparativ cu modelele anterioare.
– Radio cu Bluetooth integrat și port-uri USB, pentru conectarea și încărcarea telefonului.
– Controlul automat al climatizării, care menține setările de temperatură, indiferent de temperaturile ambiante.
– Joystick cu butoane programabile ce permit setarea modelelor de control și a ratelor de răspuns hidraulic, în funcție de preferințele individuale.
– Geamurile față, spate și laterale mari și camerele video standard din spate și lateral-dreapta sporesc vizibilitatea.
– Opțional este disponibil un pachet de vizibilitate la 360 de grade, care combină imaginile primite de la mai multe camere, pentru a îmbunătăți aria vizuală a operatorului în toate direcțiile.

Pentru informații suplimentare, contactați reprezentantul dvs. local Caterpillar.

MEq
By MEq martie 9, 2021 21:17

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION