Noul excavator Cat 326 Next Gen, pentru o eficiență crescută și performante ridicate

MEq
By MEq noiembrie 4, 2019 17:49

Noul excavator Cat 326 Next Gen, pentru o eficiență crescută și performante ridicate

Noul excavator Cat 326 oferă performanțe premium, cu tehnologii integrate pentru o utilizare simplă, crescând eficiența cu până la 45% față de modelele anterioare. Acest model din clasa de 26 t vine cu economii mai mari de combustibil, costuri de întreținere mai reduse și un confort îmbunătățit al operatorului. Excavatorul oferă fiabilitate ridicată la performanțe cost/oră reduse.

Elementul cheie al designului noului Cat 326 este simplitatea operării. Pornit fie de la distanță, folosind o cheie Bluetooth, fie folosind funcția unică Operator ID ce include programarea specifică a modului de putere și a preferințelor joystick-ului, excavatorul este mai ușor de utilizat ca niciodată. Monitorul cu ecran tactil de înaltă rezoluție de 8 inch (203 mm) permite o navigare intuitivă prin meniuri și include o versiune digitală a manualului operatorului.

Copatibil cu ultimele standarde de emisii, motorul Cat 7.1 ce propulsează noul excavator 326 și-a dovedit eficiența în teren, având un consum de combustibil cu până la 15% mai mic comparativ cu seria F. Noul model oferă trei moduri de putere selectabile și un ralant cu o funcție one-touch de relanti cu control automat al turației motorului. De asemenea, are capacitatea standard de operare la o temperatură ambientală de 52˚C și de pornire într-un mediu rece de -18˚C.

Performante ridicate de săpare și ridicare
Sistemul hidraulic avansat al noului excavator Cat 326 oferă un echilibru optim de putere și eficiență, oferind în același timp operatorului un control complet al preciziei excavării. Îmbunătățirea cuplului de rotație cu 12% face ca utilajul să se miște mai ușor, mai ales în pante, având cupa complet încărcată. Operarea în modul SMART adaptează automat puterea hidraulică și turația motorului la condițiile de săpat, oferind și o economie suplimentară de combustibil de 5%, fără a afecta productivitatea.

Funcția opțională Smartboom permite brațului să coboare liber fără a utiliza debitul pompei, economisind astfel combustibil. Aceasta poate fi folosită și împreună cu un ciocan hidrulic pentru a aplica doar cantitatea de forță necesară. Dinții de săpare ai cupei pot fi schimbați rapid folosind o cheie fixă. Versatilul excavator oferă opțiuni hidraulice auxiliare pentru utilizarea unei game largi de atașamente Cat.

Tehnologia crește performanța
Multitudinea de tehnologii Caterpillar în dotarea standard, simplu de utilizat, regăsite pe noul excavator 326, are rolul de a îmbunătăți eficiența de funcționare, reducând oboseala operatorului și crescând productivitatea mașinii. Sistemul standard Cat Grade cu 2D permite operatorilor să atingă rapid și precis cota dorită (adâncimea, panta și distanța orizontală). Antreprenorii pot upgrada sistemul standard 2D la Cat Grade cu Advanced 2D sau 3D, în funcție de nevoile impuse de aplicațiile mașinii.

Sistemul standard Grade Assist le permite operatorilor să mențină panta fără efort cu ajutorul unei singure manete, în timp ce Bucket Assist menține automat unghiul în aplicații de săpare în pantă, de nivelare, finisare și excavare. Inovatoarea funcție Swing Assist oprește automat pivotarea excavatorului în puncte prestabilite atunci când încarcă un camion sau sapă, pentru a reduce efortul și consumul de combustibil.

Realizarea unor obiective precise de încărcare este mai simplă ca niciodată cu sistemul integrat de cântărire standard Cat Payload. Cântărirea se face din mers, iar sarcina cupei este estimată în timp real, ajutând operatorul să evite subîncărcarea / supraîncărcarea camionului. Sistemul VisionLink le permite companiilor să gestioneze de la distanță țintele de producție prin intermediul datelor colectate de funcția Payload și oferă posibilitatea descărcării datelor de producție pe un stick USB.

Confort și siguranță
Noile cabine ale excavatoarelor Cat 326 Next Gen sunt montate pe suporți din cauciuc, reducând vibrațiile cabinei cu până la 50% față de modelele anterioare. La alegerea, cabina poate veni în configurațiile Comfort, Deluxe și Premium – toate cu controlul automat al climei –, iar consola înclinabilă standard de pe modelele Deluxe și Premium ușurează accesul/ieșirea în/din cabină cu 45%.

Stâlpii înguști, geamurile panoramice și noul design al rezervorului de pe partea dreaptă permit o vizibilitate excelentă în șanț, în orice direcție de balansare și în spatele mașinii. Camerele video standard spate și pe partea dreaptă măresc vizibilitatea și siguranța în timpul exploatării și pot fi upgradate pentru a oferi o vedere la 360 de grade. Placa antialunecare previne riscul accidentării la accesarea noii platforme de service din dreapta mașinii. Un întrerupător ce poate fi acționat de la nivelul solului împiedică repornirile accidentale în timpul lucrărilor de întreținere.

Intervale de întreținere sincronizate
Excavatorul Cat 326 Next Gen are costuri de întreținere cu până la 20% mai mici decât modelul anterior, 326F. Toate verificările zilnice se efectuează rapid și în siguranță de la nivelul solului (inclusiv joja pentru uleiul de motor e accesibilă de la sol). Operatorii monitorizează ușor durata de viață a filtrului și intervalele de întreținere prin intermediul monitorului din cabină.

Toate filtrele de combustibil au un interval de schimb sincronizate la 1000 de ore, dublând durata de viață a unui filtrul de pe modelul 326F. Filtrul de aer de pe excavatorul 326 Next Gen cu prefiltru integrat oferă o durată de viață de 1.000 de ore – o creștere de 100% față de filtrele anterioare. Performanța îmbunătățită a filtrului de retur hidraulic (combinată cu valorile anti-scurgere pentru a menține uleiul curat în timpul înlocuirii filtrului) rezultă într-un interval de înlocuire a filtrului de 3.000 de ore, cu 50% mai mare decât la modelele anterioare.

MEq
By MEq noiembrie 4, 2019 17:49

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION