Noul buldozer Cat D5 aduce o abundență de tehnologii, înlocuind bine cunoscutul model D6N

MEq
By MEq noiembrie 27, 2019 23:03

Noul buldozer Cat D5 aduce o abundență de tehnologii, înlocuind bine cunoscutul model D6N

Noul buldozer Cat D5 oferă performanțe superioare și cea mai cuprinzătoare gamă de caracteristici tehnologice ușor de utilizat, pentru ca operatorul să beneficieze la maximum de utilajul său. Agil și receptiv la solicitări, utilajul are suficientă putere de împingere, dar și finețe în lucrările de nivelare. Iar transmisia complet automată îi asigură o accelerare perfectă, fără intermitențe. Cu o putere de 127 kW și o masă operațională între 17180 și 19170 kg, noul buldozer D5 înlocuiește renumitul model D6N.

Update-ul de la D6N la D5 face parte din strategia Caterpillar de simplificare a tuturor denumirilor de model ale buldozerelor sale. În următorii ani, gama de buldozere Cat va fi redenumită de la mic la mare (de la D1 până la D11), având câte un model în fiecare clasă de mărime, care nu va mai include litere precum „N”, „K” sau „T.”

Plus-valoare
D5 ridică performanțele modelului aniterior D6N în termeni de masă și putere, având o capacitate de direcție îmbunătățită și incluzând o listă lungă de tehnologii care să ajute operatorul să fie mai productiv într-un timp mai scurt. Transmisia complet automată cu 3 trepte și ambreiaj cu blocare completă oferă timpi de ciclu mai rapizi, precum și putere optimă și eficiența consumului de combustibil. Transmisia automată, îmbunătățirea direcției și comenzile îmbunătățite ale trenului de rulare oferă noi niveluri de performanță și control al direcției.

Cabina complet reproiectată ridică standardul în materie de confort și productivitate. E mai spațioasă, dispune de numeroase reglaje ale scaunului și comenzilor și are un nou ecran tactil de 254 mm (10-inch) ușor de utilizat. Camera retrovizoare standard de înaltă definiție trimite imagini pe display-ul principal. Vizibilitatea generală este îmbunătățită, suprafața vitrată a cabinei fiind cu aproximativ 15% mai mare, iar unghiul mai abrupt al muchiilor capotei motorului asigură o vedere a lamei și a frontului de lucru cu 30% mai bună.

Avalanșă de tehnologii
Oferta tehnologii de pe buldozerul D5 e deschisă de Cat GRADE cu 3D – updatată și integrată din fabrică. Unitățile de măsurare inerțială (IMU) avansate asigură o viteză și o precizie mai mari, fără a mai necesita cilindri detectare a poziției. Antenele mai mici sunt integrate în plafonul cabinei pentru o protecție și mai bună, iar receptoarele GPS sunt montate în interior, fiind astfel protejate de furt. Interfața operatorului GRADE mai intuitivă se comportă asemenea unui smartphone. Platforma Android OS permite instalarea unor aplicații personalizate pentru o mai mare versatilitate. Funcția AutoCarry este inclusă cu GRADE cu 3D pentru a automatiza ridicarea lamei (menținând sarcina dorită în lamă, îmbunătățind consistența încărcăturii și reducând deraparea șenilei).

Tehnologii suplimentare GRADE:
Cat GRADE cu Slope Assist – oferă asistență în poziționarea lamei, fără adaosul unui hardware sau a semnalului GPS. Ecranul principal actualizat face ca sistemul să fie mai intuitiv și mai ușor de utilizat.
Cat Slope Indicate – este standard și afișează pe ecranul principal orientarea transversală și cea înainte/înapoi a utilajului, pentru o referință rapidă și ușoară.
Attachment Ready Option (ARO) din fabrică – oferă locații optime de montaj, prindere și hardware și simplifică instalarea unui sistem grade control aftermarket. Noul D5 facilitează instalarea oricărei mărci de sistem grade control, cu locații specifice de prindere pentru componentele acestuia.

În plus față de funcțiile GRADE, tehnologiile simple incluse ajută la obținerea unor performanțe de top. Blade Load Monitor oferă feedback în timp real cu privire la sarcina curentă versus cea optimă a lamei, pentru a optimiza capacitatea de împingere. Traction Control detectează deraparea șenilei și reduce temporar puterea la nivelul șenilei pentru a-i permite operatorului să ajusteze sarcina în lamă și să limiteze deraparea. Stade Blade de a doua generație lucrează perfect pe baza input-ului operatorului, pentru obținerea unei suprafețe mai netede atunci când nivelează pe baza comenzilor manuale.

Tehnologia telematică Cat LINK elimină complexitatea gestionării șantierului – prin colectarea de date generate de utilaje, materiale și oameni și oferirea ei în formate personalizabile.
Product Link colectează automat și precis date de la utilaje – orice tip și orice marcă – care apoi pot fi vizualizate online prin intermediul aplicațiilor web și mobile.
VisionLink oferă acces la informații oricând și oriunde. Dealerii Cat pot ajuta la configurarea personalizată a unui abonat, cu raportare celulară, prin satelit sau ambele.
Remote Services este o suită de tehnologii ce constă din serviciile Remote Troubleshoot și Remote Flash, care ajută la îmbunătățirea eficienței șantierului.
Application Profile și Operator ID ajută operatorii să economisească timp salvând setările preferate ale mașinii. Operator ID with Security oferă opțional un nivel suplimentar de securitate, solicitând introducerea unui ID înainte de pornirea mașinii.

Controlul îmbunătățit al lanțului cinematic
D5 virează și lucrează mai ușor în pante, beneficiind de comenzi avansate care controlează automat lanțul cinematic și frânele. Nu este nevoie de un efort suplimentar al operatorului – funcțiile încorporate își fac treaba în fundal.
Hill Descent Control menține viteza preselectată a mașinii, fără a folosi frâna de serviciu, pentru un plus de control atunci când lucrează în pantă.
Hill Hold angajează automat frânele pentru a menține poziția atunci când utilajul staționează în pantă.
Decel Brake Pedal controlează turația mașinii până la oprirea completă sau pentru un control lin al funcției inching.
Steering Radius Control folosește direcția și input-ul pedalei de decelerare pentru a reduce treapta de viteză automat, încât mașina să aibă o rază de virare mai strânsă și o manevrabilitate mai bună.

D5 este disponibil în configurații cu tren de rulare standard sau LGP (Low Ground Pressure), fie cu braț de împingere, fie cu lamă VPAT(Variable Pitch Angle Tilt). Pentru îndeplinirea cerințelor regionale de lățime de transport este disponibilă și o lamă VPAT pliabilă. Configurațiile de buldozer pentru deșeuri, aplicații forestiere/defrișare sau curățarea terenului și pentru situații speciale (incendii) vin cu echipare specială instalată din fabrică (protecții și alte funcții care să le ajute să facă față celor mai dificile aplicații).

MEq
By MEq noiembrie 27, 2019 23:03

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION