Noul braț drept transformă excavatorul Volvo EC380E de 38 t într-un excelent utilaj pentru demolări

MEq
By MEq aprilie 29, 2021 09:39

Noul braț drept transformă excavatorul Volvo EC380E de 38 t într-un excelent utilaj pentru demolări

Cu o lungime de 7 m, noul braț drept al excavatorului EC380E de la Volvo Construction Equipment oferă o acoperire mult mai mare, împreună cu stabilitate superioară și capacități de ridicare sporite, făcându-l deosebit de potrivit în aplicații de demolare.

Noul excavator de 38 t de la Volvo CE, EC380E Straight Boom, elimină abordarea tradițională cu braț și balansier configurate pentru excavare și propune, în schimb, un braț drept lung de 7 m și un balansier special.

Brațul drept extra-lung oferă avantaje de înălțime și acoperire (rază) fata de un utilaj standard. Cabina lui EC380E Straight Boom este protejată împotriva resturilor în cădere cu ajutorul unui cadru de protecție FOG (Falling Objects Guard). Și datorită zonelor vitrate mari, operatorii au o vizibilitate excelentă asupra șantierului. Geamul din plafon și geamul frontal dintr-o singură bucată sunt fabricate din P5A – un material rezistent la impacturi ridicate, îndeplinind standardele EN356. Atât parbrizul, cât și geamul din plafon sunt dotate standard cu ștergător și sistem de stropire. Vizibilitatea pe timp de noapte este ajutată de luminile LED standard atât pe braț, cât și pe platformă, iar opțional există lumini suplimentare pentru cabină și contragreutate.

Excavatorul cu braț drept EC380E vine cu câteva functii standard utile, foarte valoroase în aplicațiile de demolări. Acestea includ linii hidraulice auxiliare X1 și X3, o linie rapidă și de scurgere a uleiului și conducte de apă care sunt conectate la un sistem de suprimare a prafului.

Sistemul de suprimare a prafului dispune de o pompă (30 l/min) ce trimite apa către patru duze de pe braț, cu scopul de a crea o ceață fină care sa retina particulele de praf în suspensie. Sistemul poate funcționa în mod automat sau manual. În modul Auto, apa este pulverizată numai atunci când unealta de lucru funcționează. În spatele cabinei este montat un pistol de apă de înaltă presiune care poate fi folosit pentru a curăța utilajul.

Operarea unei unelte de lucru grele nu este o problemă, datorită contragreutăți masive ce poate fi detașată hidraulic, pentru a ușura transportul.

Robust și bine consolidat pentru a rezista în condiții de lucru cu materiale rezistente la impact sau în conditii grele de teren, excavatorul Volvo EC380E Straight Boom are un sasiu principal solid din oțel, cu plăci rezistente, cu protecție la cap. De asemenea, dispune de o protecție sub capota, una sub utilaj, precum și una pentru întreaga senila. Un capac cu inel rotativ și ușile laterale rezistente cu grilaje și jaluzele oferă o protecție suplimentară. Mai mult, utilajul are o protecție suplimentară împotriva avariilor cauzate de resturi atât pentru cilindrii brațului, cât și pentru cupă. Chiar și motorul este protejat – ventilatorul de răcire este reversibil, ceea ce înseamnă că resturile lipite în radiator pot fi ușor evacuate.

Excavatorul cu braț drept EC380E vine cu două tipuri de intrări în cabină – una fixă, cu un sistem mai gros de protecție la impact lateral (SIPS – Side Impact Protection System), sau una glisabilă, cu sistem SIPS îngust, acesta din urmă contribuind la ușurința de transport a excavatorului.

De asemenea, este disponibilă o gamă extinsă de servicii Volvo, ce include planuri de service și piese de origine, de la rețeaua de dealeri Volvo – de la inspecții de rutină a uzurii și analize ale mostrelor de ulei până la acorduri de service complet și instruire a operatorilor.

Excavatorul EC380E Straight Boom oferă mai mult decât simpla adăugare a unui braț mai lung. Este un pachet de caracteristici și opțiuni care îl fac un utilaj devastator în demolări. Si nu va rămâne singur. În curând, Volvo CE va lansa un excavator EC300E cu braț drept în clasa de 30 t, cu aceleași caracteristici și beneficii.

MEq
By MEq aprilie 29, 2021 09:39

Advertising

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

Subscribe to Newsletter

OPINION