Noua tehnologie iONTRON de la Putzmeister reduce emisiile de noxe și de zgomot pe șantier

MEq
By MEq martie 15, 2021 16:33

Noua tehnologie iONTRON de la Putzmeister reduce emisiile de noxe și de zgomot pe șantier

iONTRON Hybrid este cea mai recentă soluție Putzmeister integrată în linia de pompe hidraulice, soluție ce vine cu economii de spațiu și greutate (brevetul este în curs de aprobare). Motorul electric (e-engine) este alimentat de rețeaua de pe șantier și nu necesită o baterie suplimentară, ceea ce duce la o sarcină utilă suplimentară pentru operarea zilnică a pompei de beton. Pomparea electrică a betonului nu a fost niciodată atât de ușoară – totul se face pe principiul „Plug and Pump”. | M. Equipment

Pomparea betonului cu emisii zero în termeni de noxe și zgomot nu mai este acum un vis, fiind disponibilă pentru pompele de beton montate pe camion Putzmeister din seria 20, 30 și 40 m.

Totul se face în doar 6 pași ai așa-numitului principiu Plug and Pump:
• #1 Deplasarea pe șantier (implica folosirea motorului diesel al camionului)
• #2 Desfășurarea cablului si cuplarea lui la o priză de 125 A (desfășurarea hidraulica a cablului se face tot in modul diesel)
• #3 Dezactivarea cutiei de distribuție (aflată încă în modul diesel)
• #4 Rotirea comutatorului principal în modul e- (e-Mode)
• #5 Pornirea motorului electric (E-Engine) prin intermediul radiocomenzii de control
• #6 Operarea pompei de beton cu emisii zero de noxe si zgomot

Noua tehnologie iONTRON aduce valoare adăugată șantierului de construcții.
1. Pompe de beton cu emisii reduse de CO2
Cerințele șantierelor actuale sunt în continuă schimbare. Și doar cei care demonstrează agilitate vor rămâne competitivi. Protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor sunt în centrul atenției, reducând în mod specific emisiile de CO2 și consumul de combustibil.
2. Focus pe protecția la nivelurile ridicate de zgomot
Nivelurile de zgomot sunt un alt factor tot mai important. Există reglementări stricte pentru protecția locuitorilor, în special în zonele urbane. Protecția împotriva zgomotului este o chestiune de responsabilitate în ceea ce privește personalul de șantier. iONTRON reduce nivelurile de zgomot aproape la jumătate: 107 dB (A) în operare electrică.
3. Reducerea emisiilor de CO2 se face ușor: „plug and pump”
Pe lângă unitatea diesel atât de familiară și fiabilă, iONTRON vine cu un motor electric puternic, ușor și rapid de conectat la sursa de alimentare a șantierului (125 A) – cablul este pur și simplu derulat și conectat la priza, pentru a beneficia apoi de întreaga putere a motorului electric. Operatorii trebuie instruiți o singură dată, iar apoi se pot descurca singuri.
4. Performanțe puternice în toate aplicațiile tipice
Protecția mediului este un factor important în zilele noastre atunci când e vorba de licitații și atribuiri de contracte. Cu iONTRON, veți acoperi practic orice aplicație datorită puternicului motor electric de 92 kW – cu o rată de livrare de până la 100 m³/h.
5. Greutate mai mică. Mai mult spațiu
iONTRON hibrid este o premieră mondială, fiind caracterizată prin integrarea soluție în procesul de pompare. Această soluție economisește spațiu, greutate și combustibil – și permite un plus de sarcină.
6. Mereu o alegere bună: acționare electrică sau diesel
Efect mare – efort mic: Comutarea de la operarea diesel la modul electric se poate face în orice moment: doar prin apăsarea unui buton pentru a beneficia de întreaga putere iONTRON (de la configurarea suportului până la pomparea betonului). Operarea rămâne aceeași pentru operatorul mașinii, indiferent dacă mașina funcționează în modul diesel sau electric. Controlul pompei de beton în timpul funcționării motorului electric este la fel de ușor și intuitiv ca întotdeauna.
7. iONTRON – potrivit pentru viitor ca standard
Putzmeister poate oferi iONTRON în clasa de dimensiuni între 20 si 40 m.

iONTRON în combinație cu pompa de beton iLS au beneficii precum:
– Eficiență crescută cu 3% datorită evitării scurgerilor
– Comportament de aspirație cu 10% mai bun datorită eliminării blocajelor în fluxul de beton
– Consum cu 25% mai mic datorită controlului inteligent și EOC 2.0
– Reducerea până la 100% a emisiilor de CO2 (pentru un șantier eco)
– Nivel de zgomot redus cu 50% (pentru protecția locuitorilor și lucrătorilor)
– Priză de 125A (conectarea la sursă și pomparea betonului – fără a fi necesare baterii suplimentare)
– Rată de 100 m³/h în modul electric (acoperă aplicațiile tipice)

MEq
By MEq martie 15, 2021 16:33