Noua semiremorcă VarioMAX Plus: specialistul compact în transport până la 105 t

MEq
By MEq septembrie 4, 2019 00:28

Noua semiremorcă VarioMAX Plus: specialistul compact în transport până la 105 t

Cu VarioMAX Plus, producătorul de semiremorci Faymonville lansează o nouă gamă de produse pe piață pentru combinații mai mari cu platformă joasă. Nou dezvoltatul produs, pentru o sarcină utilă de până la 105 t, la o încărcare de 12 t pe axă, combină avantajele sistemelor dovedite VarioMAX și CombiMAX.

Semiremorca este concepută pentru a transporta cele mai grele utilaje de construcți, stații mobile de concasare și transformatoare. Rainer Noe, manager de produs la Faymonville, rezumă beneficiile vehiculului: „Punctele forte ale semiremorcii VarioMAX Plus cu platformă joasă constau în capacitatea sa de a transporta sarcini utile mari, manevrabilitatea și versatilitatea sa modulară.”

Ușoară, fiabilă
Conceptul este unul futurist și se bazează pe tehnologia dovedită „Joker axle”. „Acesta permite integrarea unui boghiu cu 1 axă fie în spatele gâtului de lebădă, fie în spatele platformei joase, atunci când trebuie transportată o sarcină utilă mai mare. Astfel, utilizatorul poate alege între una sau două intersecții în combinația sa”, spune Rainer Noe, explicând aspectul tehnic care îi conferă lui VarioMAX Plus o flexibilitate unică.

Conversiile combinate pot fi realizate rapid și ușor. Designul compact face semiremorca foarte manevrabilă pe șantierele de construcții înguste și pe drumurile de acces. Principiul modular este proiectat să fie deosebit de ușor de utilizat, ceea ce înseamnă că șoferul poate opera intuitiv toate funcțiile semiremorcii după doar un scurt training.

Tehnologia dovedită a axelor cu virare hidraulică
Pe boghiurile din gama VarioMAX Plus, clientul poate alege anvelope robuste de 19,5″ sau anvelope compacte de 17,5″. Tehnologia dovedită de axe cu virare hidraulică este implementată pe toată structura. „Acest tip de axă este special conceput pentru utilizarea în teren accidentat. Are o cursă totală maximă de 600 mm și un unghi extrem de virare de până la 60°”, mai spune Rainer Noe. Mișcările oscilante permit axei o compensare optimă între axele individuale pe suprafețe inegale și o gardă la sol cu diferite cote.

Boghiurile axei față cu virare hidraulică pot fi decuplate de la gâtul de lebădă, dacă e nevoie, și pot fi transportate pe platformă, pentru a respecta dimensiunile legale de deplasare pe drumurile publice. Versatila gamă cu platformă joasă VarioMAX Plus se potrivește pentru nenumărate aplicații, deoarece include punți pentru excavatoare, grinzi exterioare extensibile cu înălțimi diferite și punți cu lățime extensibilă hidraulic. Datorită utilizării oțelurilor speciale, VarioMAX Plus rezistă în cele mai dure condiții.

MEq
By MEq septembrie 4, 2019 00:28

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION