Noua pompă de șape Mixokret M 740 are acum motor Stage V

MEq
By MEq octombrie 13, 2020 14:40

Noua pompă de șape Mixokret M 740 are acum motor Stage V

Ultima generație a celei mai populare pompe de șape, M 740 Stage V, ar fi urmat să fie lansată anul acesta la târgul EPF de la Feuchtwangen. După cele mai recente teste în teren, Putzmeister aștepta cu nerăbdare lansarea pe piață a acestui echipament.

„Este important pentru noi să prezentăm clienților un echipament de încredere, cu îmbunătățiri evidente și inovații vizibile – este de la sine înțeles că utilajele noastre respectă cele mai noi standarde de emisii și siguranță”, a declarat Matthias Ruppel, care a preluat din nou conducerea Putzmeister Mörtelmaschinen GmbH de la începutul acestui an.

La exterior, noul Mixokret M 740 Stage V pare să fie destul de similar modelului anterior, asta pentru că cele mai mari modificări se regăsesc sub capotă (care continuă să se deschidă central). La interior, un motor turbo Deutz cu 3 cilindri dezvoltă o putere de 36,4 kW, care este cu aproximativ 10% mai mare decât a modelului anterior. Compresorul Rotocomp furnizează o capacitate de aer de până la 4,35 m³/min. Datorită sistemului sofisticat de posttratare a gazelor de evacuare cu filtru de particule diesel, utilajul îndeplinește toate cerințele standardului de emisii „Stage V” fără a folosi uree (cunoscută și sub denumirea AdBlue). Astfel, utilajul poate fi operat în țările din UE și în Elveția. Mai mult, este posibilă așternerea șapei în zone de lucru (parțial) închise, precum parcările subterane, datorită conformității „TRGS 554”.

Pentru a se putea adapta cât mai flexibil la condițiile de șantier, noul sistem de management al performanței utilajului Mixokret permite selectarea a cinci viteze de livrare diferite. De exemplu, în modul ECO, folosind lungimi mai mici ale furtunului, pot fi realizate economii de combustibil de până la 15%. Pentru distanțe mai mari de livrare, creșterea vitezei în modul POWER asigură o rată maximă de livrare. De asemenea, există inovații și la nivelul transmisiei mecanismului de amestecare, care este acum acționat exclusiv hidraulic. Aceasta înseamnă că utilizatorul poate să acționeze arborele de amestec în sens invers prin simpla apăsare a unui buton, pentru a elibera un eventual amestec blocat și a simplifica curățarea rezervorului de amestecare. În plus, această transmisie oferă o protecție sigură la suprasarcină pentru toate componentele mecanismului de amestec, în cazul în care, de exemplu, o piatră blochează mecanismul de amestec.

Pompa este operată prin intermediul unui panou de control bine structurat, regăsit în același loc ca înainte. Elementul central de control este o tastatură robustă, intuitivă, cu ajutorul căreia pompa poate fi acționată mai ușor și mai sigur. Tastatura este, de asemenea, rezistentă la toate condițiile meteo obișnuite, la uleiuri și substanțe chimice (nici utilizarea unui produs de curățare de înaltă presiune nu o poate afecta). Cele două manometre de presiune permit citirea parametrilor unității de amestec și a presiunii de livrare. Acționarea opririi de urgență oprește imediat livrarea și toate componentele în mișcare.

Funcția Auto-Power-Off promite eliminarea riscului de a avea o baterie goală a doua zi. Funcția standard deconectează automat toți consumatorii de la baterie, chiar dacă întrerupătorul principal nu este oprit la sfârșitul turei de lucru. Astfel se asigură continuarea funcționării în ziua următoare și se previn timpii inutili de nefuncționare din cauza bateriilor descărcate. De acum înainte, setările specifice ale utilizatorului sunt realizate central prin intermediul elementelor de comandă ale unității de afișare, care se află în cutia de comandă de sub capotă, bine protejată. O caracteristică practică aici este aceea că setările făcute de utilizator, precum presiunea de oprire sau setarea timpului de amestec, sunt salvate automat. În acest fel, toate setările sunt păstrate chiar și după repornirea utilajului în ziua următoare. O altă inovație este contorul dozării, care este comparabil cu odometrul de pe computerul de bord al unui vehicul. Dacă este activat, contorizează șarjele de amestec până la resetare. Acest număr poate fi utilizat, de exemplu, pentru a estima aproximativ cantitatea de material procesat.

MEq
By MEq octombrie 13, 2020 14:40

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION