Noua macara turn topless Potain MDT 489 – capacitate mare la costuri de operare reduse

MEq
By MEq iulie 12, 2021 12:05

Noua macara turn topless Potain MDT 489 – capacitate mare la costuri de operare reduse

Potain introduce o nouă macara turn care să completeze nișa dintre popularele modele MDT 389 și MDT 569. Noua macara turn topless Potain MDT 489 de la Manitowoc este ideală pentru proiecte de construcții și infrastructură la scară largă, în special pentru instalarea de componente prefabricate mari, dar și pentru șantiere navale sau miniere ce presupun manipularea sarcinilor grele.

MDT 489 vine în două versiuni de sarcină maximă, de 20 t sau 25 t, și are un braț de 80 m lungime, pentru o acoperire extinsă pe șantier – acestea oferind economii de costuri privind ușurința transportului și a asamblării/demontării. În plus, configurația sa compactă îi permite să lucreze pe șantiere înguste și aglomerate. Modelul MDT 489 a fost conceput pentru performanțe ridicate, păstrând în același timp conceptul topless, datorită căruia macaralele se pot suprapune și pot evita coliziunile pe santiere (spre deosebire de modelele hammerhead/cu vârf).

Toate componentele, cu excepția mecanismului de pivotare, pot fi transportate în containere standard. Secțiunea rotativă a lui MDT 489 poate fi transportată în nouă containere (adică cu patru sau cinci containere mai puțin decât este necesar pentru o macara tipică de această dimensiune, scăzând costul și complexitatea transportului și simplificând accesul pe șantier).

Odată ajunsă pe șantier, MDT 489 este de două ori mai rapid de asamblat decât alte macarale de dimensiuni similare. Cu un braț de 80 m și un turn de 50 m, asamblarea durează maximum două zile și necesită foarte puțin spațiu. MDT 489 poate fi amplasată pe o platformă transversală de 6 sau 8 m și asamblată în diverse configurații pentru a utiliza optim spațiul și echipamentele disponibile pe șantier. Brațul a fost proiectat pentru o erecție ușoară și eficientă, cu puncte de prindere încorporate. Secțiunile de braț pot fi asamblate în diferite configurații pentru a oferi flexibilitate pe șantier, în funcție de dimensiunea macaralei de asistență și de spațiul disponibil la sol. Cea mai grea secțiune de braț cântărește 6,7 t.

Folosind sistemul de control al macaralei CCS (Crane Control System) de la Manitowoc, MDT 489 poate fi configurată (după instalare) în doar 15 minute. În plus, această funcție permite operarea precisă și eficientă a macaralei pe tot parcursul timpului petrecut pe șantier. Căruciorul e disponibil în două ramuri, pentru ridicări rapide, sau în patru ramuri, pentru ridicări grele. Cablurile de otel pot fi tensionate, iar apoi senzorul poate fi recalibrat prin simpla apăsare a unui buton din cabină (lucru este ideal pentru șantierele pe termen lung care necesită tensionări mai frecvente).

Clienții au opțiunea noului troliu de înaltă performanță 110 HPL sau al celui 150 HPL. Productivitatea este crescută semnificativ cu noul troliu 110 HPL, viteza de ridicare fiind de până la două ori mai mare decât la modelul mai vechi 100 LVF. Această caracteristică, în combinație cu noul sistem de management al frânei motorului și cu noua arhitectură ce facilitează operațiunile de întreținere, înseamnă că troliul 110 HPL accelerează timpii de construcție, îmbunătățește confortul general de manipulare și asigură o plasare mai precisă a sarcinilor. Aceste îmbunătățiri de performanță nu măresc consumul de energie, iar întreținerea este mai ușoară. În plus, cu funcția Power Control se poate limita puterea electrică maximă necesară pentru funcționarea macaralei, fără a afecta vitezele de lucru cu sarcină mică și fără sarcină.

Ca toate macaralele Potain CCS, modelul MDT 489 este echipat cu soluția de diagnosticare la distanță CraneSTAR Diag. Acest „tool” permite clientului să consulte activitatea macaralei în timp real. Recuperarea datelor de exploatare permite măsurarea utilizării macaralei și a ratelor de încărcare, pentru a optimiza productivitatea și eficiența operațională pe șantiere. Nu în cele din urmă, producătorul afirmă că modelul Potain MDT 489 are cel mai bun proces de asamblare și demontare pentru o macara din clasa de 450 mt.

MEq
By MEq iulie 12, 2021 12:05

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION