Noua linie de buldoexcavatoare Cat include patru modele cu performanțe îmbunătățite

MEq
By MEq mai 6, 2020 15:58

Noua linie de buldoexcavatoare Cat include patru modele cu performanțe îmbunătățite

Caterpillar anunță patru noi modele de buldoexcavatoare ce calcă pe urmele seriei de succes Cat F2. Noua linie este formată din modelele Cat 428, 432, 434 și 444, ce înlocuiesc utilajele 428F2, 432F2, 434F2, respectiv 444F2. Noile buldoexcavatoare Cat oferă platforme similare de model de-a lungul liniei, oferind componente comune și asemănări de funcționare în toată gama. Aceste utilaje afișează noua identitate de marcă și nomenclatura Cat ce elimină sufixele de model.

Sistemul de control al operatorului este reproiectat și încorporează indicatoare analogice cu afișaj LCD color. Afișajele cu pictograme informaționale oferă o navigație rapidă între modurile de operare, iar descrierile textuale de diagnosticare simplifică depanarea și întreținerea mașinii. Sistemul de securitate îmbunătățit al noii serii dezactivează motorul, transmisia și sistemul hidraulic până când este introdusă o parolă vaidă pe ecranul de control LCD al operatorului. Comenzile pilot sunt disponibile pe modelele 428 și 434 ca opțiune, iar noile comenzi montate pe mânerul scaunului oferă operatorului mai mult confort și sunt acum standard pe modelele 432 și 444.

Motorul Cat C3.6 îndeplinește standardele europene Stage V privind emisiile și include un sistem ”service-free” SCR (reducere catalitică selectivă), lichid de evacuare diesel (DEF) și filtru de particule diesel (DPF). Modelul 428 este disponibil cu un motor de 55 kW, înlocuindu-l pe 427F2 și necesită doar filtru de particule pentru a respecta standardele de emisii Stage V. DPF-ul este proiectat pentru a asigura o funcționare fiabilă pe toată durata de exploatare a mașinii.

Reducând costurile de operare, motorul aduce o economie a consumului de combustibil de până la 10%, comparativ cu motorul din seria F2. Toate modelele din noua linie de buldoexcavatoare au standard tracțiune integrală cu blocarea diferențialului spate pentru o tracțiune îmbunătățită în condiții de sol moale.

Modurile selectabile de gestionare a puterii îi permit operatorului să aleagă între Economy Mode și Standard Mode (pentru o performanță bună a motorului și o economie mai mare de combustibil) sau Standard Plus Mode (pentru creșterea performanței mașinii). O nouă transmisie powershift va fi disponibilă ca opțiune pe Cat 428 și Cat 434 și standard pe Cat 432. Noua transmisie powershift permite schimbarea mai ușoară a vitezei din mers. Cat 444 va continua să fie echipat standard cu transmisie complet automată.

Toate noile buldoexcavatoare dispun de un debit hidraulic auxiliar reglabil pe braț, astfel încât hidraulica mașinii poate fi reglată fin pentru a respecta specificațiile de operare ale atașamentelor. Pentru creșterea utilizării mașinii, noua linie Cat poate fi echipată din fabrică sau pe teren (folosind un kit de instalare), opțional, cu cuple rapide Integrated Tool (IT) pentru brațul încărcător ce asigură schimbarea rapidă a instrumentelor de lucru. Aceste noi buldoexcavatoare sunt compatibile cu atașamentele seriei F2, eliminând nevoia achiziționării de noi atașamente și reducând costurile de operare.

Oferind monitorizarea datelor la distanță prin VisionLink, cea mai recentă tehnologie Cat Product Link vine standard pe aceste noi modele. Clienții pot personaliza datele de operare colectate precum consumul de combustibil, media sarcinii utile, memento-urile de service programate și alerte de coduri de eroare, pentru a răspunde nevoilor specifice de management al flotei.

Noii cilindri de braț (disponibili ca opțiune pe 428 și 434) oferă o capacitate de ridicare mai mare cu până la 25%, îmbunătățind performanța de operare. Noile comenzi integrate în mânerul scaunului (la 432 și 444) se mișcă odată cu operatorul atunci când scaunul se întoarce, pentru a controla funcțiile încărcătorului și ale brațului. Acest aranjament permite modului Dual repoziționarea mai eficientă a mașinii. De asemenea, Dual Mode îi permite operatorului să aibă o poziție decalată în timp ce controlează mașina, pentru a obține o vizibilitate mai bună.

Pentru prima dată pe un buldoexcavator Cat, un nou ecran LCD tactil (opțional) permite operatorului să interacționeze cu funcțiile mașinii pentru a schimba rapid funcțiile principale de operare, precum controlul tiparului de lucru și setările de control hidraulic.
Disponibile începând din mai 2020, noile buldoexcavatoare Cat 428, 432, 434 și 444 stabilesc standardul în termeni de confort și performanțe.

MEq
By MEq mai 6, 2020 15:58