Noua foreză de suprafață SmartROC D65 automatizată de la Epiroc

MEq
By MEq octombrie 18, 2019 10:10

Noua foreză de suprafață SmartROC D65 automatizată de la Epiroc

Tehnologia automatizată transformă continuu industria minieră și potențează operațiunile de foraj pe tot globul. Modelul actualizat SmartROC D65 este cea mai recentă foreză de suprafață Epiroc care face pași în evoluția automatizării. Această platformă are la bază tehnologia inovatoare Epiroc pregătită deja pentru etapa de automatizare. Noua foreză SmartROC D65 a avut premiera la Bauma 2019.

Noua foreză cu ciocan de percuție de fund (down-the-hole) SmartROC D65 dispune de tehnologia și puterea de a efectua cu precizie, constant și eficient găuri de împușcare de înaltă calitate, având numeroase funcții inteligente, precum forajul automat și manevrarea prăjinilor. Instalația ”automation-ready” include, de asemenea, noua funcție Fold Auto Feed. Prin apăsarea unui buton, Auto Feed Fold îi permite operatorului să plieze instalația sau să o poziționeze pentru găurire. Această funcție este foarte utilă atunci când sunt operate de la distanță una sau mai multe echipamente de foraj.

„SmartROC D65 dovedește cu adevărat puterea utilajelor autonome și aduce în actualitate viitorul mineritului”, spune Mattias Hjerpe, Global Product Manager la Epiroc. „Automatizarea revoluționează industria și ne dorim ca toți clienții noștri să rămână în top.”

Foreza SmartROC D65 este disponibilă în trei dimensiuni diferite ale catargului de alimentare, care să suporte prăjini de cinci, șase sau opt metri lungime și să aibă capacitatea de forare până la o adâncime de 56 de metri. Atunci când se utilizează prăjini de 8 metri, este posibilă forarea de găuri de producție de 16 metri doar cu adăugarea unei singure prăjini. Puterea suplimentară a ciocanului COP M7 permite forezei SmartROC D65 să efectueze găuri cu un diametru de până la 9 inch (110 până la 229 mm).

Datorită controlului inteligent al sarcinii compresorului și al turației motorului, SmartROC D65 nu numai că optimizează procesul de împușcare printr-o fragmentare îmbunătățită, dar reduce și consumul de combustibil cu încă 20%, comparativ cu modelul de aceeași dimensiune FlexiROC. În plus, instalația dispune de joystick-uri multifuncționale și viteză reglabilă la înaintare, îmbunătățind confortul operatorului.

Operatorul interacționează cu sistemul avansat de control al platformei prin intermediul unui ecran tactil de 15 inci, care afișează totul, de la parametrii de foraj și diagnosticări până la datele de măsurare în timp real (MWD – Measure While Drilling). În plus, noul SmartROC D65 este echipat cu un sistem hidraulic eficient care reduce consumul de combustibil și funcționează cu mai puține pompe și furtunuri decât versiunile anterioare. Noul SmartROC D65 folosește cu 300 de litri mai puțin ulei hidraulic decât versiunile anterioare. Pe măsură ce vor fi lansate alte funcții și îmbunătățiri, acestea vor putea fi instalate cu ușurință prin intermediul upgrade-urilor de software, menținând permanent actualizată foreza SmartROC D65.

”Noua foreză SmartROC D65 îi va ajuta pe clineții noștri să-și scadă costurile operaționale și să-și crească productivitatea. Automatizarea se traduce printr-o eficiență mai mare, iar eficiența înseamnă profituri mai mari”, a mai spus Hjerpe.

O altă nouă instalație inteligentă actualizată este SmartROC D60. Și aceasta a fost pregătită pentru a fi gata de automatizare. Robusta foreză de suprafață prezintă acum un braț mai scurt, special conceput pentru lucrări eficiente și solicitante în cariere.

MEq
By MEq octombrie 18, 2019 10:10

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION