Noile utilaje forestiere prezentate de Komatsu pentru 2021

MEq
By MEq ianuarie 20, 2021 12:50

Noile utilaje forestiere prezentate de Komatsu pentru 2021

La lansarea modelelor pentru 2021, anul trecut, Komatsu Forest a prezentat o serie de forwardere, printre care modelul upgradat Komatsu 845, precum și noul concept de utilaje pentru rărituri – concept denumit Thinning Experts (TX) –, ce include modelele Komatsu 835TX și noul Komatsu 825TX. Aceasta înseamnă că toată gama de forwardere Komatsu a trecut printr-un proces de modernizare a designului, este echipata cu un nou motor de 4 cilindri și dispune de un nou sistem de control. | M. Equipment

Komatsu 825TX forwarder

Opțiunea Bogie Lift Advanced va fi disponibilă pentru toate forwarderele de mici dimensiuni, iar MaxiFleet a câștigat câteva noi funcții, ce simplifică operațiunile zilnice de colectare și transport al masei lemnoase. Komatsu 825TX, un forwarder agil de 9 t, din segmentul utilajelor mici, este un model nou și mult așteptat în familia forwarderelor. Iar Komatsu 835 (care, anterior, era cel mai mic model), de 11 t, a fost modernizat și relansat sub o nouă denumire – Komatsu 835TX. Nu în cele din urmă, în clasa medie (12 t), producătorul de utilaje a upgradat modelul Komatsu 845 – un forwarder care se comportă bine nu doar în rărituri, ci și în tăieri finale.

Toate noile forwardere au fost upgradate cu aceeași cabină, regăsită pe actualele modele Komatsu 855, 875 și 895 – ce oferă un mediu de lucru spațios și confortabil, cu o bună vizibilitate în toate direcțiile și numeroase zone de depozitare. O altă îmbunătățire tine de faptul că volanul Orbitrol a fost înlocuit cu un mini-volan electric, regăsit pe joystick-ul dreapta. Noul volan permite o viteză de transport mai mare, de 22-25 km/h, în funcție de model. Eliminarea vechiului volan înseamnă mai puțină hidraulică în cabină, oferind un mediu de lucru mai mare și mai silențios.

Komatsu 845 forwarder

Modelele Komatsu 825TX, 835TX și 845 vin cu noi motoare, ce îndeplinesc standardul de emisii Stage V. Sistemul AdBlue a fost complet revizuit, cu un accent pe îmbunătățiri care să crească fiabilitatea. Rezervorul de AdBlue a fost mutat în spațiul de depozitare din stânga fața și are o gură de umplere nouă și îmbunătățită, ce încorporează atât o protecție împotriva scurgerilor, cât și un filtru. Pâlnia special concepută cu canale de aerisire permite umplerea mai rapidă.

O altă funcție regăsită pe noile forwardere este sistemul de control MaxiXT, care a fost prezentat în 2019 pentru celelalte utilaje forestiere Komatsu. MaxiXT este un sistem complet pentru controlul utilajului, al capului de procesare, al setărilor macaralei, având funcții și instrumente ușor de utilizat, care asigură controlul complet al masei lemnoase, de la comandă până la livrare.

Bogie Lift Advanced – care permite controlul individual al boghiurilor stânga și dreapta – va fi acum disponibil ca opțiune pe modelele Komatsu 825TX, 835TX și 845. Această funcție oferă forwarderului o mare mobilitate la trecerea peste obstacole, ceea ce este deosebit de important în arboretele dense cu drumuri înguste, care necesită utilaje agile cu o bună manevrabilitate off-road.

MEq
By MEq ianuarie 20, 2021 12:50

Advertising

SEARCH SOMETHING

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

OPINION