Noile miniexcavatoare Cat de 2,7 – 3,5 t vin cu funcții de primă clasă în industrie

MEq
By MEq iulie 12, 2021 20:17

Noile miniexcavatoare Cat de 2,7 – 3,5 t vin cu funcții de primă clasă în industrie

Sporind eficiența operațională, ușurința de întreținere și confortul operatorului, noile miniexcavatoare hidraulice Cat 302.7 CR, 303 CR și 303.5 CR introduc funcții în premiera pentru utilajele din clasa de 2,7 până la 3,5 t. Construite pe platforma Next Generation, ce oferă operatorului o experiență consistentă de-a lungul gamei de 1,5 până la 10 t, fiecare nou model are în echiparea standard comenzi prin joystick exclusive, cruise control, setări reglabile pentru operator și pavilion sau cabină înclinabilă.

Folosirea extinsă a componentelor comune de-a lungul întregii linii, plus designul exterior robust contribuie la reducerea costurilor pentru reparații și pentru inventarul de piese de schimb. Verificările zilnice de întreținere se pot efectua rapid de la nivelul solului prin ușile laterale, în timp ce posibilitatea înclinării cabinei oferă acces pentru întreținere. Intervalele de service extinse înseamnă că aceste excavatoare petrec mai mult timp la lucru și mai puțin timp în atelier. Toate la un loc, aceste caracteristici scad costurile totale de proprietate cu până la 5% comparativ cu modelele anterioare.

Totodată, îmbunătățirile de proiectare pentru noile 302.7 CR, 303 CR și 303.5 CR oferă performanțe mai mari de deplasare și săpare cu până la 10%. Update-urile sistemului hidraulic îmbunătățesc performanțele de ridicare și timpii de ciclu, iar setările personalizabile ale operatorului cresc eficiența.

Motorul supraalimentat Cat C1.1 Turbo echipează modelele 302.7 CR și 303 CR, în timp ce modelul 303.5 CR folosește un propulsor Cat C1.7. Ambele motoare îndeplinesc standardele europene de emisii Stage V și dezvoltă o putere netă de 17,6 kW. Trecerea automată standard a motorului în regim de relanti și oprirea automată a motorului contribuie la economia consumului de combustibil, pentru o operare mai accesibilă.

Flexibilitatea crește performanța
Aceste miniexcavatoare hidraulice de generație viitoare au rază compactă de pivotare, ceea ce le permite să performeze optim în spații înguste. Lățimile fixe ale trenului de rulare de 1.500, 1550 și respectiv 1780 mm (302.7 CR, 303 CR și 303.5 CR) asigură echilibrul perfect între accesibilitate și stabilitate pe șantier. Opțiunea de tren de rulare extensibil, pentru modelul 302.7 CR, îi permite operatorului să reducă hidraulic lățimea șenilelor la 1355 mm, pentru a se putea strecura în spații strâmte, iar apoi să revină la lățimea la 1780 mm, pentru o stabilitate superioară de săpare și ridicare.

Contragreutățile interschimbabile permit clienților să adapteze masa utilajului la cerințele de șantier, asigurând echilibrul optim între presiunea redusă la sol și performanța de ridicare. Opțiunea de contragreutate „ușoară” adaugă doar 100 kg la masa utilajului, în timp ce varianta „extra” adaugă 250 kg.

Toate cele trei modele Next Gen oferă configurații de balansier standard și lung, pentru o versatilitate sporită. Adâncimile de săpare în configurația standard variază de la 2450 la 2810 mm, în timp ce în configurația cu balansier lung se încadrează între 2650 si 3110 mm. Lama frontală standard crește și mai mult flexibilitatea utilajului în sarcinile de umplere și nivelare; aceasta are o cursă amplă în sus și sub nivelul solului și are o funcție standard „float”, pentru o curățare ușoară. Opțiunea de lamă unghiulară, pe 303.5 CR, oferă o flexibilitate suplimentară în aplicațiile de umplere, pentru o productivitate sporită.

Sistemul hidraulic eficient cu senzor de sarcină si pompă cu cilindree variabilă asigură un debit al uleiului care ajunge la 100 L/min, economisind consumul de combustibil. Presiunile ridicate de siguranță, împreună cu debitele generează capacitatea hidraulică necesară pentru a asigura forțe mari de săpare și de ridicare, precum și o utilizare mai eficientă a unei game de unelte de lucru. Completat cu linii de decuplare rapidă, sistemul auxiliar standard oferă, la alegere, un debit unidirecțional, bidirecțional sau continuu.

Experiență confortabilă
Noile 302.7 CR, 303 CR și 303.5 CR oferă opțiuni îmbunătățite de securitate a utilajului, atât cu parolă, cât și cu cheie Bluetooth. Ecranul tactil avansat, de generație nouă oferă un control intuitiv al funcțiilor utilajului și o monitorizare ușoară a parametrilor principali de operare, precum nivelul de combustibil, temperatura lichidului de răcire și notificările de întreținere.

Sistemul exclusiv în industrie Cat Stick Steer simplifică controlul utilajului și, la simpla apăsare a unui buton, operatorul trece de la comenzile convenționale de direcție cu levier / pedală la operarea cu efort redus prin joystick. Cu viteze de deplasare de până la 4,5 km/h utilajul se mișcă lejer pe șantier, iar controlul automat al vitezei de croazieră minimizează intervenția operatorului atunci când sunt parcurse distanțe mai mari între șantiere.

Unice în clasele lor, aceste noi excavatoare Next Generation sunt disponibile, la alegere, cu cabină închisa sau pavilion. Cabina etanșă și presurizată oferă un mediu de lucru curat și liniștit și poate fi echipată cu sistem de încălzire și/sau aer condiționat pentru controlul climei indiferent de anotimp. Parbrizul glisează în sus până deasupra capului operatorului, iar geamurile mari ale cabinei si luminatorul din plafon oferă o vizibilitate completă.
Pentru informatii suplimentare, contactati reprezentantul oficial Caterpillar in România.

MEq
By MEq iulie 12, 2021 20:17

Follow & like us

ADVERTISING

OPINION