Noile excavatoare pe roți Liebherr Compact au acum motoare Stage V

MEq
By MEq mai 11, 2020 17:51

Noile excavatoare pe roți Liebherr Compact au acum motoare Stage V

Excavatoarele cu roți Liebherr Compact sunt special concepute pentru a lucra în zone limitate ca spațiu, pe șantierele din centre urbane, în construcții de drumuri sau în lucrări clasice terasiere. Iar pentru performanțe și flexibilitate mai mari, Liebherr a adus numeroase optimizări pe cele două excavatoare din gama Compact, odată cu trecerea la noul standard de emisii Stage V.

Excavatoarele pe roți A 910 Compact Litronic și A 912 Compact Litronic sunt cele mai mici modele din gama Liebherr Compact. A 910 Compact are o greutate operațională între 12100 și 13100 kg și o putere a motorului de 85 kW/116 hp. De asemenea, modelul mai mare, A 912 Compact, are o greutate operațională între 13.000 și 14.200 kg și o putere a motorului de 90 kW/122 hp.

Motorul cu 4 cilindri în linie regăsit pe ambele excavatoare pe roți din gama Compact are un consum redus de combustibil. Liebherr Power Efficiency asigură, de asemenea, eficiența optimă a componentelor noilor excavatoare pe roți în orice situație de lucru. Sistemul permite operarea utilajului în cel mai scăzut interval de consum de combustibil și o eficiență mai mare cu aceleași performanțe.

Pentru a respecta standardele de emisii Stage V, Liebherr folosește cele mai recente tehnologii pentru motoare: inovatorul sistem de control al emisiilor de evacuare combină un catalizator de oxidare diesel și un filtru de particule cu un convertor catalitic SCR pentru reducerea particulelor și a oxizilor de azot (NOx), astfel încât să rezulte o protecție optimă a oamenilor și a mediului.

Odată cu trecerea la standardul de emisii Stage V, utilajele au suferit unele modificări. Contragreutatea excavatoarelor A 910 Compact și A 912 Compact a fost mărită, astfel că cele două excavatoare cu roți impresionează prin capacități de ridicare mai mari cu aproximativ 100 kg la deschiderea maximă a brațului. Totodată, o contragreutate mai mare asigură o stabilitate sporită, ceea ce duce la o siguranță mai mare în timpul mișcărilor.

Lama robustă de stabilizare servește ca suport ideal în terenuri moi și nisipoase, datorită zonei mari de contact. În același timp, pe terenuri solide, stabilizatorii laterali conferă mașinii siguranță optimă. Prin controlul lor individual este posibilă alinierea excavatorului, în special în terenuri denivelate. Tot în terenuri neuniforme, suportul împărțit al lamei permite controlul individual sau comun al celor două elemente (jumătăți) ale lamei. Lama de stabilizare, calele, precum și cele două elemente ale lamei sunt disponibile în diferite combinații.

Una dintre cele mai mari provocări pentru operatori în zonele urbane sunt limitările de spațiu, motiv pentru care excavatoarele pe roți Liebherr Compact au rază redusă de rotire. Aceasta este de numai 1.675 mm. În plus, raza frontală de rotire a fost redusă cu 70 mm, astfel încât întreaga rază descrisă este sub 5.000 mm pentru ambele utilaje.
În ciuda dimensiunilor compacte, modelele A 910 / A 912 Compact au forțe mari de săpare și în soluri dure, astfel că pot fi utilizate universal în orice șantier.

Pentru o manevrabilitate și flexibilitate sporite, în special pentru lucrul în centre urbane și în spații limitate, utilajele au sistem de direcție cu toate roțile viratoare (opțional) și deplasare crab. Cu opțiunea de direcție integrală, blocarea direcției pe punțile față și spate se realizează în direcție opusă, astfel că pentru virare este nevoie de o rază de rotire foarte mică. În modul de virare crab, blocarea punților față și spate se realizează în aceeași direcție, astfel încât mașina să se poată deplasa lateral.

MEq
By MEq mai 11, 2020 17:51

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest

SEARCH SOMETHING

OPINION