Noi linii de atașamente destinate roboților pentru demolări Brokk

MEq
By MEq septembrie 18, 2019 15:31

Noi linii de atașamente destinate roboților pentru demolări Brokk

În aprilie, cu ocazia expoziției internaționale Bauma 2019, Brokk a introdus câteva linii noi de atașamente. Roboții Brokk sunt tot mai solicitați pentru diferite sarcini pe șantiere, astfel că producătorul scandinav a răspuns acestei cereri prin dezvoltarea de noi atașamente. Printre aceasta se numără o gamă complet nouă de freze cu tambur dublu Brokk și o gamă modernizată de graifere pentru demolări Brokk – lansate la Bauma. În plus, au fost expuse gama completă de ciocane hidraulice Brokk și noile foarfeci pentru beton Darda.

Roboții pentru demolări Brokk sunt asociați, în general, cu atașamentele lor de bază, precum ciocanele hidraulice și foarfecele de beton. Cu toate acestea, pe măsură ce utilajele Brokk au devenit tot mai avansate din punct de vedere tehnologic, iar cererea pieței pentru mecanizare a crescut, roboții pentru demolări sunt folosiți din ce în ce mai mult pentru o gamă extinsă de aplicații care necesită unelte suplimentare. Pentru a răspunde acestei cereri, Brokk a dezvoltat în ultimii ani noi atașamente și și-a modernizat utilajele pentru a lucra optim cu o gamă mai largă de unelte.

Ciocane hidraulice Brokk
În 2018, Brokk și-a anunțat propria linie de ciocane hidraulice – o gamă completă de opt unități de înaltă performanță, optimizate pentru a fi utilizate pe roboții pentru demolări Brokk, care se întinde de la compactul model de 50 kg BHB 55 până la puternicul ciocan BHB 705 de 700 kg. Anul acesta, la Bauma, această gamă de produse a fost extinsă în continuare.

Freze cu tambur Brokk
Anterior expoziției Bauma, Brokk a introdus o gamă completă de freze cu dublu tambur, BDC (Brokk Drum Cutter). Aceasta debutează cu noul model BDC 40 (destinat celui mai mic robot Brokk 60), continuă cu BDC 50 și BDC 100 (pentru gama medie de roboți Brokk) și se încheie cu BDC 250 (pentru cei mai mari roboți Brokk). Lansarea reprezintă prima linie completă de freze cu tambur din lume, proiectată și optimizată special pentru a fi utilizate pe roboții pentru demolări. Frezele sunt dezvoltate pentru a face față solicitărilor de utilizare a roboților Brokk în aplicații subterane, precum și pentru uzul lor în mai multe aplicații în sectorul construcțiilor.

Graifere pentru demolări Brokk
Brokk a prezentat la München și linia sa modernizată de graifere pentru demolări, inclusiv noul graifer G32 conceput pentru cele mai compacte modele Brokk. Noul model are o deschidere mai mare (320 mm) și o funcție de rotire îmbunătățită. Împreună cu fratele său mai mare, G50, Brokk oferă o soluție unică pentru „demolări ușoare”. În comparație cu graiferele standard de pe piață, designul seriei G de la Brokk este unic și optimizat pentru a fi folosit pe roboții Brokk.

„Demolările ușoare” mecanizate sunt o aplicație din ce în ce mai populară pentru roboții Brokk. Oferă economii semnificative de timp și costuri în ceea ce privește metodele manuale, care sunt adesea singura alternativă în spații strâmte. Iar flexibilitatea și precizia sistemului de braț al roboților pentru demolări îi fac o soluție mai productivă decât utilizarea unui mini-excavator sau a echipamentelor similare.

Foarfece pentru beton Darda
Darda GmbH (marcă ce aparține Brokk) și-a îmbunătățit linia de foarfece pentru beton destinate roboților Brokk. Gama completă de foarfece – inclusiv modelele recent introduse CC440, CC480 și CC580 – a fost expusă la Bauma. Aceste noi unelte prezintă performanțe semnificativ crescute, cu o putere mai mare de concasare și deschideri mai largi ale fălcilor. Îmbunătățirile fac posibilă zdrobirea plăcilor din beton mai groase și mai dure, menținând atașamentele în același segment de mărime și greutate. Noile foarfece Darda se potrivesc perfect pe roboții Brokk.

Atașamente de perforare Brokk
De-a lungul ultimilor ani, Brokk a investit în dezvoltarea de atașamente de perforare a rocilor și betonului care să fie compatibile cu roboții Brokk. Acestea sunt personalizate și complet integrate cu comanda și operarea roboților. Acum, gama a fost extinsă cu noul și puternicul atașament de perforare TE326, folosit pe noile modele Brokk 300 și Brokk 500. Astfel, producătorul suedez oferă o gamă completă de foreze pentru utilajele Brokk, de la micul TE160 folosit pe compactul Brokk 110 până la puternicul TE360, utilizat pe cei mai mari roboți Brokk. Aceste atașamente sunt rezultatul colaborării cu producătorul american TEI Rock Drills.

Brokk – robotul multifuncțional
Roboții pentru demolare Brokk au devenit în industrie echivalentul așa-numitului „briceag al armatei elvețiene”, fiind folosiți într-o mare varietate de aplicații și sarcini. Având un design flexibil și compact, utilizarea lor este limitată doar de disponibilitatea anumitor tipuri de atașamente. Prin urmare, acesta este motivul pentru care Brokk se concentrează pe dezvoltarea și extinderea propriei sale game de atașamente specializate.

MEq
By MEq septembrie 18, 2019 15:31

Follow Us

Visit Us On TwitterVisit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest